Ивайло Пенчев: Държавата трябва да спре да помага на Бедните! Милосърдието е порок! Не е вярно, че всеки има право на достоен живот! + Коментарът на Скандално.нет:

Днес по бТВ бизнесмена Ивайло Пенчев – досаден и глуповат дърдорко, даде интервю, в което обяви, че „милосърдието е един от най-големите пороци“. И в подкрепа на думите си цитира Ницше:

„Склонността на обществото да помага на ленивите и изпадналите в зависимост по свой собствен избор, е вредна“. Тук е мястото да споменем, че Ницше е немски философ, чиито трудове залягат в основата на по-късните мракобесни идеологии „фашизъм“ и „нацизъм“

Но да се върнем на варненския производител на стени за катерене Пенчев, според когото държавата разглезвала ленивите, защото буквално казвала, че „всеки човек има правото да живее достойно“. А България можела да стане много по-добро място, ако държавата позволи на бизнеса да си внася работници от чужбина, например от Шри Ланка или Пакистан…

Пенчев, ти малограмотний новобогаташо, България не глези бедните си, тя бавно ги убива под упойка. А упойката е имитирането на грижи за тях.

Единствената прослойка, която България глези, са едрите бизнесмени, които получават лъвския пай от държавните поръчки. А те отвръщат на управляващата хунта с рушвети и проценти от печалбата. Ама нещо не виждам това да те гневи, Пенчев.

Докато ГЕРБ ни къпят с медийни клетви за просперитет, развитие и геополитически успехи, мафиотското им управление води срещу обикновените българи истинска класова война. И разбира се, че Борисов и вярната му бизнес-клиентела ще се опитват да крият организираната от тях кървава скотобойна за бедни… да я крият зад параван от медиен шаманизъм и нелепи философски разсъждения на още по-нелепи техни бизнесмени. Но тази класова война за изтребление на бедните е най-реалното нещо, което се случва наоколо.

Не тълкувайте днешните думи на Ивайло Пенчев като нестандартни мисли на ексцентрик или като плод на моментно умопомрачение. Думите му са ясно осъзнато идеологическо съждение. При това базирани на шокираща лъжа. Пенчев дори не си е направил труда да види какъв точно „достоен“ живот осигурява тази държава на хората в затруднение.

България не глези бедните, тя бавно ги убива, или просто имитира грижи за тях. Иначе щяхме ли да четем постоянно новини за умрели от студ хора, непотърсени от никого с месеци. Щяха ли от страната ни вече да емигрират и болните, защото тук здравната система ги убива. Ама нещо не виждам Пенчев да се гневи на това.

На него и останалите адепти на властта на ГЕРБ са им виновни „мързеливите“ и „ленивите“ – този тумор на богаташкото щастие.

Пенчев, България всъщност е пример за това какво се случва с една държава, когато стане немилосърдна и тотално безчовечна.

Но нека видим какво казва разглезеният новобогаташ в края на интервюто си: „Да си внесем работници от Шриланка…“. И защо да ги внасяме? За да може доходите у нас да си стоят ниски. Това е разсъждение на плантатор във ферма за памук отпреди 3 века. Нищо повече. Потосмукач и експлоататор до последно.

Ето това е голямата драма на България. Класовата война тече с пълна сила. Плантатори срещу роби! Но само едната страна е организирана и вече наглее, и вече не се и свени да ни показва грозното си и зловещо експлоататорско лице. Плантатори срещу роби! Война, в която засега първите печелят смазващо предимство. Но всяка класова борба завършва с триумфална победа на вторите! Разбра ли, Пенчев? Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

45 коментара

  1. Браво на Скандално,не очаквах такава реакция срещу измисления “бизнесмен”,и много радостно ще бъде всички медии я БГ да вземат пример от вас.ПОКЛОН пред Вас.

  2. БРАВО, БРАВО Благоев за вашият разгром на този ново капиталист Пенчев!Тези самозабравили се ново фашизирани елементи нямат ни съвест, ни срама, ни свян! За тях парите са всичко и над всичко, които печелят най-често по нечестен начин! Защо забравя господина че, преди 30 години същият този народ беше родолюбив и трудолюбив българин!Имаше си собствени жилища, сигурна работа и доходи, безплатно образование, медицинско обслужване и т.н.и т.н. Но те, жадните за пари и власт разсипаха всичко! ТЕ УНИЩОЖИХА КАКТО СТРАНАТА ТАКА И НАРОДА!!!

  3. И от мен браво на Благоев на ЛаРа за точния коментар.Само мога да допълня,че това което се случва сега в България е началото и ще става все по зле за обикновения човек.За голямо съжаление.

  4. Човекът искаше да каже, че не може някои хора да са отговорни и да работят, сами да правят всичко в живота. А други да паразитират и да казват, каквото и да стане ще се оправим.
    И то как се оправят, чакайки, някой друг да ги спонсорира, докато те бездействат и не се напрягат и минимално.
    Човек, който не се труди не може да има претенции.

    • Стефан, не адвокатствай на „човека“, който апропо въобще не е човек, а някакво самозабравило се нищожество. Аз мисля, че статията горе много по-добре от теб описва какво точно е искал да каже „човека“.

  5. Ивайло пенчев,да те отворя озад,слушай бе помияр долен,държавата трябва да спре да помага на ЦИГАНЕТЕ и на такива ПОДЛОГИ КАТО ТЕБ,циганете през живота си не са работили,те нямат право на помощи и милосърдие,трябва да се изразяваш правилно и конкретно,българите са работили и са давали на държавата ни,на твоите родители също,но може би те са били крадци като теб,че си станал „бизнесмен“ти иваило пенчез,ти си помияр долен крадец,ти какво даваш на държавата.подлога,колко данаци и ти си скрил,това не го казваш,ей,помияр,ако имаш жена и деца,,,ще спя с женати,с децата ти и с майкати…платено копиле крадливо

  6. Кой даде думата на това изчадие адово Ивайло Пенчев? В живота нещата са обратими.Сега е богат,но утре може да се събуди беден.

  7. …това лайно ако ми е работодател като нищо ще му тегля един кютек…..

  8. Прочетете внимателно казаното от г-н Пенчев – да не се помага на тези дето отказват да се трудят .Той визира тях а не бедните – има разлика и то голяма. А самият той от нищото е развил бизнес , който не е свързан изобщо с държавния бюджет , представен е в целия свят и е почнал от нищото. Така че аз съм на 100 % съгласен с него относно мързеливите.

    • Петър, не си в час. Държавата вече не дава нищо на никой, защото просто вече държава няма. А мързеливи у нас вече не останаха, понеже за всичко трябва да си плащат- дори за здравеопазване. Вместо това е пълно с работещи бедни – включително пенсионери и инвалиди, които заработват допълнително, понеже не могат да се издържат с мизерните пенсии, които им отпуска псевдо-държавата. Така че- написал си пълни глупости. А Пенчев е един неадекватен случайно замогнал се глупак.

  9. Козлов

    Не говоря нито аз нито Пенчев за хората кпито работят я за теви които не работят .Тук изобщо не става дума за пенсионери , инвалиди и тези които по една или друга причина не могат да работят пълноценно а за теви дето откават да работят и имат наглостта да изискват.Така че Козлов преди да пишеш тъпотии прочети какво съм написал както и точните думи на Пенчев – ако не си функционално неграмотен

    • А ти, Петър, преди да каментираш под дадена статия, първо я прочети и вникни какво иска да каже автора. В тази статия не е ценен глупакът Пенчев, когото така отривисто защитаваш, че почвам да се чудя дали не си самият ти. Апропо- същият Пенчев се беше изокал преди време пак с подобни малоумни изказвания. Но в случая въпросният варненски бизнесмен е ценен пример не с това, а с мейнстрийма, който носи включително и чрез думите си. Петър, посредствен си и не ме репликирай ако обичаш, защото въобще не си ми на нивото.

      И дали примерът ти с някакъв таргет „мързеливи наши сънародници“ е адекватен на фона на 700 хил. изнемогващи и болни инвалиди и 2 млн. от общо 2.5 млн. изнемогващи пенсионери с по 200 лв. пенсия. Да дабовим ли към тях и 1 млн. работещи бедни? И колко са твоите „мързеливи и претенциозни“ българи като брой на фона на всеобщата трагедия на нашата българска нация… та имаш наглостта да ме репликираш, бе идиот! Марш от тук и не се обаждай вовеки. И не ми пиши повече какво си искал да кажеш. Достатъчно написа, за да ми стане ясно, че не можеш да мислиш.

  10. Козлов
    Отдавна мина времето когато такива като тебе решаваха кой къде да бъде кой да говори и кой да мълчи.Вече ти казах – тука става въпрос само и единствено за теви дето по своя воля не желаят да се трудят,За твое сведение – не не съм Пенчев,Яз самият работя на две места в две държави – България и Франция и си плащам данъците и в двете,И в двете държави виждам предостатъчно хора – здрави , прави които са в състояние да работят и отказват – в България с аргумент че не им се работело за 800 лева а във Франция че не им се работело за SMIC минималмата заплата от 1173 евро чисто,Така че тъпотии не ми се четат и се спри с квалификациите си – времето на комунистие свърши , скоро ще свършат по биологични причини и комунистите

    • Петърчо, платен соросоиден боклук! С теб смислени разговори повече няма смисъл да водя… по горепосочената причина… която можеш да сметнеш и за квалификация от моя страна… но си е чистата истина- ти си платена соросоидна тролска свиня. От мен чао. Нищо лично, но с тролове не споря. Няма смисъл. Аз такива опорни точици за „българина от чужбина“ и „комунизма в българия“ съм чел, чел… ама никак не си оригинален. А и никой не се връзва вече на платени соросоидни гниди. :)

  11. Козлов ,Козлов
    Много си далеч от реалността .Хората на комунистически лъжи не се вързват вече .Не се страхувай – не съм свързан с тези за които говориш.
    Наистина работя и в България и във Франция и си плащам данъците и на двете места – явно за да могат търтеи като тебе да продължат да паразитират на гърба на обществата – а търтеи премного и в България и във Франция.
    А относно четенето – не те знам досега какво си чел но е добре да четеш повечко защото ти личи че си неграмотен празноглав плямпалник

    • Бе, говори си, бе Петърчо! Кой ти пречи! Просто не ти вярваме на лъжите. Между другото- Тръмп спря парите на американския „Фонд за чуждестранна помощ“- тоест парите на „Америка за България“ са на привършване. В момента НПО-то ти плаща за тролене с последните усвоени пари от началото на 2018 г. И скоро тия пари ще свършат. За 2019 г. нито едно НПО у нас не е получило и един цент от Сорос – разбирай- от въпросния фонд. Приятелката ми е управител в голяма (няма да кажа каква) верига. И ми разказва, че през последния месец за работа при нея са кандидатствали 30 човека, от които 12 са писали в автобиографиите си, че са работили последно в някакво НПО – най-различни- кой като фотограф, кой като пи-ар, кой като „журналист“ (разбирай- трол). Тоест- НПО-тата масово съкращават персонала си, защото пари вече САЩ не им дава. А тия пари бяха единствената причина същите да съществуват- за да тролят в полза на Америка в България. Чака те глад, дрисльо. Така че вместо да лъжеш, че работиш във Франция, вземи си намери наистина каквато и да е работа там. И прави всичко по силите си да не умреш от глад. Че такива посткомунистически „псевдодемократични“ боклуци като теб не са и особено кадърни за каквато и да е работа- освен жалък шпионаж и пропаганда в полза на… който плаща… в случая Америка.

  12. Бъди спокоен за мене Ковлов
    Аз наистина работя във Франция и си плащам данъците там и издържам с труда си моето 4-членно семейство че и част от семейството на съпругата ми,
    Знаем в Българиа как жена става управител на голяма верига – най-вероятно приятелката ти е поела нещо голямо на шефа си – така и тя че и ти няма да умирате от глад фокато тя не отказва да приема голямото шефско нещо

    • Ха-ха! Очевидно те заболя от инфото за спрените тролски пари. А сега отивай в следващия форум и се представяй за космонавт от НАСА ако искаш. Ний истината я знаем.

  13. Козлов
    От такива като тебе не боли – имало има и ще ги има празноглавците и празнодумците в България.
    Празните ви приказки от 1001 нощ не са проблем за никого никъде по света вече .проблемът е как да се накарат търтеите в цвла Европа да работят а да не паравитират на гърба на работещите.

  14. Когато човек иска достоен живот трябва да се потруди и да положи усилия за усъвършенстването си а не да чака да му се даде наготово това което друг е заработил.Това е истината драги ми Козлов.Другото са празни приказки и бълнувания на некадърници мързеливци.

    • Ей, промит мозък, ще ти го обясня по друг начин, щото очевидно тая тема не ти дава мира- трети ден ми пишеш тук някакви словоблудства: Преди години България имаше високо развита и многоотраслова икономика, която се нуждаеше от голямо количество високо-квалифицирани специалисти (разбирай-образовани хора). От 25 години насам обаче под давление на ЕС у нас се развива третична икономика + услуги – в които сектори вече са заети 85 % от работещите. Няма лошо, но… за третична икономика висококвалифицирани и силно образовани служители и работници не са ти нужни. Затова и западна българското образование – защото страната ни няма нужда вече от специалисти. И това демотивира много хора- защото без значение дали си с висше, средно или основно образование- масовата работа, която ти се предлага и тук, и в ЕС е за едни и същи мизерни пари. И тази мизерия ще се задълбочава защото процеса на деиндустриализация се засилва и в Западна Европа, на която Китай й измъква икономиката под носа. И именно това изравняване на заплащането, независимо от възможностите и способностите на отделните хора както в Европа, така и в България е комунизма за който говориш. Днес не е проблем за никой здрав и прав българин да си намери работа във Франция или Германия. Проблемът е, че и там, и тук хората намират все по-малко смисъл в това и не виждат визия както за индивидуалното си развитие, така и за развитието ни като общество. Ако не си разбрал гореизложеното- не ми пиши повече, защото няма смисъл.

  15. Козлов

    За каква високоразвита и многоотраслова икономика на НРБ говорим след като

    1,Имаме три фалита 1960,1973 и 1989
    2,Имаме 70 % губещи предприятия – доказано отще при соца – предприятия които яко не бяха директните държавни дотации трябваше да се закрият
    3,Имахме ежегоден спад ня селскостопянското производство
    4,Хроничен дефицит ня стоки
    4,Режим на тока и водата

    Това ли ти е високоразвитата икономика.Това са бълнувания без връзка с реалността

    Относно визията за индивидуално развитие – никой никъде няма наготово да ти даде да се развиваш бев за положиш усилия за това .Q за обществото – qми то в България е все едно и също положението – при комунизма трябваше да си партиен член и да имаш връзки м сега трябва да си член на ГЕРБ и да имаш връзки.Но сега ако си с добра квалификация и в България не те оценят можеш да се пробваш навън – както направих аз.И именно затова сега реват българските предприемачи че нямат работници защото оставиха с алчността и и глупостта си способните кадри да се изплъзнат навън.Но способните са станали способни Козлов именно зашото са положили нужните усилия за да се квалифицират

    • Ха-ха-ха! Ей, соросоиден боклук, повече няма да ти отговарям. Ти изобщо имаш ли някаква теза бе, промит американски палячо?! В началото на този разговор защитаваш българските предприемачи в лицето на плешивия варненски глупак Пенчев… А сега ми развиваш тезата, че българските предприемачи били алчни и глупави… Относно опорната ти точка за някакви три фалита- НЯМА ТАКОВА НЕЩО! Направи справка с икономическата статистика на БАН и ще ти стане ясно. И друго ще разбереш от там- с колко се е свила българската икономика през последните 30 години. Има си документи и прочие. Платена проста соросоидна свиня си ти, Петърчо. Слава Богу, че парите ви секнаха и времето ви изтича.

  16. До Петър:
    Петре, що за простак си ти? Никой не го е еня на колко места работиш и какви данъци плащаш! Особено пък, като плещиш глупости в интернет, съвсем опротивяваш – ти и подобните ти. Няма да влизам в излишна полемика с теб, не заслужаваш. Вземи и се ограмоти малко, прочети и ако е възможно за птичия ти мозък, изясни си що е комунизъм, пък тогава се опитвай да показваш колко струваш. Чао ти, тъпанар с тъпанарите!

  17. Козлов , Калин Тонев

    Човек като няма аргументи обижда и си мисли че е много оригиналем.Но и двамата сте много боси по дискутираните теми – вземете се ограмотете че ви личи колко сте неуки .Яз не защитавам Пенчев – а тезата че този който не полага елементарни усилия да се усъвършенства не заслужава нищо.Я вие и двамата очевидно сте в тази графа

    • „този който не полага елементарни усилия да се усъвършенства не заслужава нищо“ – Така е Петърчо! И ти си най-яркото доказателство за това. Затуй си я и докарал дотук – да тролиш американски опорни точки срещу жълти стотинки. Па на всичкото отгоре и неграмотен: Слагай запетайки, бе! Не се пише „вЪРзвам“, а вРЪзвам. И прочие, и прочие… Пълен награмотник. :)

    • Ей плаши -путако петър……
      замълчи и си стегни мозъчните клетки на плюс.
      Не си давай мнението за миналото на България,когато всички работеха и си ходеха на гости,когато аз и брат ми ходихме на море и планина без пари,когато медицинското обслужване беше безплатно,безплатно беше обучението. Ти си малоумен чикиджия не се извинявам за терминологията отнасяща се определено за надъхан платен трол .
      Хайде ляв мигач ПРОСТАКО.

  18. Плашещо е, че съществуват такива като Петър, тотално изплющели, поддали се на промиването на мозъка им. Дали знае тоя Пепи, че здравеопазването беше напълно безплатно? До 7-годишна възраст и лекарствата на децата бяха безплатни, лекарите не бяха търговци като сега! Образованието също беше напълно безплатно. Да, всяка година ходехме на море, а после и на балкан, разхождахме се спокойно по улиците през нощта в задушните летни нощи. Смееш ли да излезеш сега, Пепиии? Мога да изброявам до безкрайност, но как се налива истина в зелена тиква? Живеехме спокойно БЕЗ БАНАНИ! Защитавам пламенно социализма като строй, но не оня, „зрелия социализъм“, който Живков изроди! Всъщност, циганинът Живков е основният виновник хората да свързват социализма с неговото извращение. Хора, осъзнайте се, че предишното не беше социализъм, а започнато от Хрушчов предателство, продължило до свалянето на Живков. Останалото е страшно, продължаващо до днес. И все пак, дори и при Тато беше по-добре.

    • Бъди сигурен, че всички тези неща (или поне по-голямата част от тях) Петърчо ги знае. Но е наемник към НПО-тата. От там му плащат да е трол и той е трол. Нищо лично- просто бизнес. Утешителното за нас в случая, че Тръмп им спря парите и скоро про-американското платено тролене в интернет съвсем ще утихне. Никой от тези като Петърчо няма даго прави безплатно- да знаеш. Про-американските платени тролове са си чиста проба наемници – те нямат идеология, нито идеали. Чисто и просто са си едни платени помиари. Това е.

  19. Обичам да съм прав! Както и прогнозирах: Работното време на соросоидното тролче Петърчо приключи и мършата си обра крушите от форума! :)

  20. Petar, tolkova si maloumen 4e 4ak kefi6. Kvo o6te da ti obiasniava 4oveka za da razbere6 be… Ama mnogo prosto mom4e si brat4eto mi. Izvinete me za latinicata no mi e takava klaviaturata.

  21. Козлов
    Опитай се да водиш нормална дискусия с аргументи и без ругатни – и в живота ще ти е от полза.
    Georgi Izmirev
    Проблема ти не е в клавиатурата а в главата – там май има само една мозъчна гънка.

    • Петърчо, прочети цялата дискусия по-горе и ще ти се изясни колко ерудиран и смислен в тезите си човек е Козлов и какъв малоумен платен соросоиден тъпан си ти. Ако не беше платен трол, можеше и да си дадеш сметка какъв фишек си, какви несъстоятелни тъпотии си наприказвал и колко смешен съм те направил. В реалния живот щеше да избягаш от срам досущ като бит педераст. Но тук си анонимен, само сменяш никнейма и си с нови три живота. Ха-ха. Парцалан

  22. Козлов писал си че съм пуснал 80 коментара.Само че в двете рубрики дето коментирам има общо 64 коментара и то от всички коментатори взети заедно.Тоест няма как да са 80 само от мене. Всъщност моите коментари са 36. Ей това комунистите сте много зле -не можете да мислите не можете да смятате , за работа не ставате…
    Лоша работа човек.Ако дядя Путя ви отбие от копанката сте живи умрели.

    • Брой, брой Петърчо! Те соросоидните тролове броят, щото НПО-тата им плащат по 10 долар-цента на коментар. И в тоя ред на мисли- зарадва ли се като ти казах, че си написал толко много коментари?! Нищо де, има време- утре ще изпълниш нормата. Издишаш, Петърчооо… Колкото повече упорстваш в този форум, толкова повече се разкрива платената ти озъбена тролска муцуна. :)

  23. Глупак, броил е коментарите, хахахахаааааах! Малоумник!

    • Знаеш ли защо Петърчо си е направил труда да преброи коментарите? Защото е платен соросоиден трол. На тях им плащат на брой коментари. Затова и гледат да се закачат за някой, да го предизвикат на спор. Защото така по-лесно и леко си правят нормата. Инак не е лесно да мислиш без опоненти все нови и нови постове по опорните точки на американските плащачи. Написах му, че е написал 80 коментара, за да го зарадвам. 80 коментара по 10 долар-цента…Как ли се е разочаровала соросоидната му тролска свиня Петърчо, като е разбрала че е написала само 30-40 коментара. Ха-ха…

  24. Козлов
    Много си наясно с троловете- явно дядя Путя добре ви е обучил.Извън обидите и личните нападки – ако някой желае да дискутираме по темите – да провери данните които съм дал – взети са от общодостъпни източници.И за самолетите и за икономиката на България.

    • Ами, трол си бе галфон. Пукнаха те тук читателите от обиди и подигравки, а ти най-хладнокръвно продължаваш да приканваш читатели да си дискутирате по соросоидните ти опорни точки. И това, при положение че си влязъл в откровено антиглобалистки сайт. Можеше да минеш за невменяем мазохист, ако не беше платен соросоиден трол… на който му се плаща да пропагандира глобалистки антидържавни идеи. Само платения трол не приема умните аргументи на отсрещния и не се обижда. Причината е в девиза ви- нищо лично- просто бизнес! :)

  25. Козлов

    Ти го каза – че това е янтиглобялиски сяйт и че имяте склонност дя обиждате .Ако само това умеете , а не знаете как се води нормална дискусия толкова по-зле за вас.Ако имате куража нека дискутираме – но ме съмнява – комунистите винаги са били страхливьи , криещи се зад гърба на другите

    • До Petar

      Като ти отговарям на неграмотните писаници, ти помагам да си изкараш някой лев от Сорос – знам го. Но пък ми е безценно да гледам как се гърчиш от обидите ми, но стоиш тук за някоя и друга американска стотинка, като Матросов на амбразурата. Петър, ти си една неграмотна американска курва с 10 думи в речника си. „Нормална дискусия“, се води с нормални хора, а не с платени соросоидни и напълно неадекватни тролски изроди като теб. А ако искаш да дискутираш, горе съм ти дал отговори на всичките ти малоумни въпроси и съм те размазал интелектуално и аргументирано. Но ти въобще не искаш да дискутираш. Целта ти е да дразниш опонентите си, като по този начин ги караш да ти отвръщат и така си пишеш лесно платените коментарчета и си изпълняваш нормата за деня. Ти дори не вникваш в отговорите на опонентите си, бе, идиот скапан. Как да ти обясня, че ти личи от 100 км., че си долен, миризлив соросоиден трол. Сопол! :)

  26. До потребителя с никнейм „Петър“:

    Стига ти толкова тролче. Формите за коментари в този сайт не са направени с цел соросоидни тролове като теб да заработват жълтите си стотинки.

  27. Admin
    Много ми е интересно дали след днешния ми разговор по gsm с човека ,представил се за собственик на сайта и обещал да провери публикациите за лични обиди и нападки дали дискусиите ще продължат в нормален тон.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *