Ново ЧУДОВИЩЕ на Борисов и ГЕРБ РАЗРУШАВА страната! Задкулисни игри ни връщат в СРЕДНОВЕКОВИЕТО! Истината ще ви шокира! Вижте ТУК!

Утре като първа точка от дневния ред на парламента ще бъде гласуван на първо четене внесения от ГЕРБ законопроект за промяна в Изборния кодекс, засягащ мажоритарния вот.

Този законопроект е изключително важен за всички нас, защото може да промени бъдещето на България.

Да оставим настрана факта, че така наречения мажоритарен вот изцяло ще ликвидира сегашната пропорционална избирателна система. Поради това, че  вместо всяка партия да получи толкова народни представители, колкото избиратели са гласували за нея, то ще стане точно обратното.  Защото ако се приеме средновековната „мажоритарна“ система, във всеки избирателен район ще спечели само един депутат и само от една партия. Останалите партии и техните избиратели остават без каквото и да било представителство в Народното събрание.

А нашият висш законодателен орган не случайно се нарича НАРОДНО  СЪБРАНИЕ.  Това название визира най- важната цел на законодателната власт, която е ПЪРВАТА власт в държавата. И тази цел е в Народното събрание да има представители на всички избиратели и слоеве от населението. Защото законите, които приема парламента засягат всички нас. Следователно съвсем логично и разумно е в парламента да има представители на всички български граждани. А не само на избирателите на ГЕРБ. Само тогава проектозаконите, които се внасят в парламента,  ще  се обсъждат от едно колкото може по-широко представителство на хората в България.

Както неведнъж е казвал Апостолът на свободата Васил Левски, всички хора в „чистата и свята“ република България трябва да имат еднакви права и заедно да участват в управлението на държавата.

Ние от екипа на Skandalno.net знаем, че партиите в парламента допуснаха в нашата страна да се създаде най-дивата форма на капитализъм. Знаем, че повечето партии са свързани с „обръчи“ от фирми и по този начин олигарси и политици се сливат в една мафия, която действа против интересите на народа. Знаем, че високите етажи на партиите са окупирани от хора, които тайно или явно получават пари от Соросовата „Америка за България“ и други чужди фондации.

Знаем това. И заедно с вас се борим за изграждането на справедливо, социално и хуманно общество.

Но в момента всичко в България е изкривено. Като в някакво криво огледало виждаме премиер с царска корона на главата. Демокрацията е заменена с авторитаризъм. Един човек, бодигард от Банкя, е назначен от американското посолство и  налага чужда воля на цялото общество.

Това, обаче,  изобщо не означава, че партиите са нещо изначално лошо. Напротив. При нормалните демократични и парламентарни партии като БСП, важните за обществото и държавата въпроси не се решават само от един човек. Много хора се включват в обсъждането им. И целта е не само онези, които участват в управлението на партията, но и самите членове и симпатизанти да имат глас в обсъждането и приемането на решенията.

Мажоритарният“ вот ще ликвидира много от тези партии. В страната ще останат само две-три партии. И тогава, дори да искаме, няма да имаме възможност за никакъв НОВ избор. Да не говорим, че като останат две партии ще има много по-малко хора от върхушката им, които олигарсите да купят. Тоест, „мажоритарният“ вот ще спести много пари на богаташите. И на чуждите разузнавателни централи.

Има и още нещо. Олигарсите ще могат да си напазаруват много повече „свои“ депутати, които не са свързани с партии. Защото всеки избирателен район ще бъде едномандатен. Тоест, във всеки район ще се избира от всички кандидати само един, който ще стане депутат.

Сметката е проста. Ако страната се раздели на 240 участъка, то средно във всеки участък ще има по около 27 000 избиратели. Ако от тях гласуват около 12 – 14 хиляди души, тогава излиза, че за да избереш депутат ще ти трябват около 6 – 7 хиляди гласа.  Това ще повиши рязко възможностите на богатите да се обзаведат с депутати. Защото сега многомандатните райони са 28 на брой. Колкото са и областите в страната. И във всеки МИР има стотици хиляди избиратели. И да ги купиш е много трудна работа.

Само че всичко това не беше обяснено на българските граждани  ПРЕДИ  да гласуват на референдума за мажоритарен вот. Не беше обяснено, защото мажоритарни избори са в интерес само на партията-държава ГЕРБ. Те ще бетонират герберите и Борисов във властта и ще я направят практически вечна.

Някои се заблуждават, че ще има възможност да се явят и кандидати, които не са издигнати от  партии. А знаете ли колко пари само за обиколки из страната, за сериозен предизборен екип, който да състави програма, за реклама в медиите и т.н., ще са необходими на такъв самостоятелен кандидат? Сумата е от порядъка на стотици хиляди лева. Кой честен и  неподкупен човек в България има такава сума, която да хвърли само за едни избори?

Истината е, че не е измислен по-добър начин за демократично управление на държавите от партиите. И този начин трябва да се развива и усъвършенства. Но това няма да стане като се ликвидират повечето партии.

Борбата е те да се превърнат от корумпирани мафиотски структури в наистина демократични институции.

Това няма да е лесно. И ще трябва много време. Но няма друг път. Защото „мажоритарният“ депутат може да натвори хиляди глупости, да открадне пари и да избяга. А партиите остават. И се променят. Бавно и незабележимо. Но се променят. Това е еволюцията.

В противен случай трябва чрез революция да национализираме народното богатство и да върнем социализма. Но историята не се връща назад. И  връщането на  социализма е въэможно само като демократично общество. С повече партии. И истинска демокрация, която да е наистина  ВЛАСТ  НА  НАРОДА.

Останалото е средновековие.

Автор Иво Македонски  Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

9 коментара

  1. skapi sanarodnici ne glasuvaite za majoritarna sistema tia ste zatvardi palacha ni grobokopachite ni majoritarnata sistema ste ni ubie van grobokopacite gerb i guroto borisov majoritarnata sistema e kapan za naibnichi i ubiec na rodinata zaedno s borisov i gerb

  2. dnes e vidov den koito glasuva za majoritarna sistema da go nakaje gospod s nai jestokoto vazmezdie

  3. boiko ubieco na naroda i rodinata jelaia ti tozi rojden den da ti donese nai goliamoto bojie vazmezdie naroda niama da zabravi tozi vidov den ste go zapomni zavinagi s geiparada v denia na smartta na pilota proklet da si s cialata si gerbadjiiska pasmina

  4. iskame prezidentska republika iskame general r radev obichame rusia viarvame v putin mrazim borisov niama da glasuvame za majoritarna sistema ste izvikame puti da ni spasi ot gerb

  5. pipalata na boiko vechno da pecheli sa kmetovete iobstinski upraviteli vechia boiko se krepi ot siganite i oligarhiata nie naroda go mrazim izborite nikoga ne sa bili chestni zatova boiko pecheli majoritarnata sistema e poslednia kapan na boiko da ni zatrie

  6. az sam edna represirana ot boikovoto upravlenie toi uspia da sazdade anarhiata prasna semeistvoto mi i me prokudi ot rodinata tova e negovoto upravlenie povese balgari da umirat i izselvat zatvor za borisov i gerb nasionalni prestapnisi

  7. boje gospodi dnes na vidov den izprati na borisov edin insult da spre da govori i da se dviji za da se spasi ostanalia narod i balgaria ot genosida borisov

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *