Нинова: 10 години БСП се Бори с ГЕРБ за АЕЦ „Белене“! Тогава кой ни подкрепи?!

Само да припомня, че през 2013 г. ние събрахме близо 800 хил. подписа за провеждане на национален референдум за строежа на АЕЦ „Белене“. Мнозинството на ГЕРБ тогава подмени въпроса на допитването и смачка народната воля. И никой не ни подкрепи. БСП беше сама в тази битка.

Националният интерес на България изисква нова ядрена мощност, която да й гарантира евтин ток. Нужно е отсега всички политически партии да постигнем съгласие в следващото НС да стартираме строежа.

И за АЕЦ „Белене“, и за „Южен поток“ бяхме прави, както за много други неща, но кой да ни чуе. Чужди-западни и местни интереси попречиха да бъде защитен националния интерес на България.

Само да припомня, че през 2013 г. ние събрахме близо 800 хил. подписа за провеждане на национален референдум за строежа на АЕЦ „Белене“. Мнозинството на ГЕРБ тогава подмени въпроса на допитването. А след това прие решение в Парламента за прекратяване на строителството на нова атомна централа на площадката в Белене. БСП се бори 10 години за строежа на тази централа. Никоя от останалите политически сили не ни подкрепи в тази битка за бъдещето на икономиката и народа ни.

Сега на кого не е ясно – ВЕИ-тата произвеждът възскъпа, направо непосилна като цени ел. енергия. Значително по-евтина е тази, добита от горенето на въглища, но ЕС ни кара да си затворим ТЕЦ-овете. И единствената сигурна и евтина заместваща мощност на въглищните централи е ядрената енергия. Впрочем ядрената енергия е от три до пет пъти по-евтина от въглищната.

Загуби се ценно време, за което в момента плаща целият български народ. Нека всички партии, които ще влезем в следващото Народно събрание, отсега да постигнем съгласие, че едно от първите неща, което ще направим, е да дадем ход на строежа на нова ядрена мощност. Това е работещото и разумно решение.

Автор: Корнелия Нинова, фейсбук

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

8 коментара

  1. Нека попитаме „свободната медия“, колко от депутатите на БСП притежават ВЕИ и колко са в търговията с електричество? Може пак да го изтриете!

    • Е, защо да нямат ВЕИ-та щом законът го позволява. Ами направи си и ти едно ВЕИ, вместо да завиждаш. Законът е такъв че държавата няма възможност да ти откаже да изкупува всичката ВЕИ-енергия, която произведеш и то на петорни цени. И наистина няма значение кой си. За това решение обаче не са ти виновни „комунистите“, СССР или пък другарят Ленин. За това се сърди на любимият ти скапан ЕС и неговата Зелена сделка.

      • Пишеш си закон и после се позоваваш на закона за оправдание. Малко срам трябва да има човек и съвест!

      • Законът е написан от ЕС. Не изисквай от някого срам и съвест, след като на самият теб са ти чужди, троле. Самият факт че на фона на цялата тази цветна разнопартийна политическа шайка, ти най-избирателно се сещаш за БСП, е показател, че си жалък платен трол.

      • За какво избираме депутати в НС, щом ЕС ще приема законите? Не знам дали съм трол, но БСП и ДПС са постоянните представители в НС и са участвали в приемането на всеки един закон. Още по-лошо, БСП ни натикаха в ЕС без референдум и кой ако не те е най-виновен? Освен това претенцията за леви от страна на лапачи, лично ме дразни от преди 1990г.

      • До падналия от небето Иванчо: БСП беше против зелената сделка и се бори 10 години мъжки за построяването на АЕЦ Белене и за Южен поток. Не са участвали в приемането на закона за ВЕИ-тата. Можеш да си го провериш. Наеричаш „лапачи“ кадърни хора, на които им се налага да оцеляват в капиталистически условия. Пита ли ги някой дали искат този капитализъм- не. А относно членството в ЕС: И Унгария е в ЕС, но се държи достойно и съблюдава държавните си интереси. И изобщо що не си ебеш майката бе трол насран. От километри ти личи кво си платено лайно.

  2. Волен Сидеров се бореше за запазване на АЕЦ Козлодуй и изграждане на АЕЦ Белене, но кой го подкрепи? Изкарахте го луд, подигравахте се с него! На ви сега!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *