Нинова: Подали сме множество сигнали за корупция в служебните кабинети на Радев – далавери с имоти, злоупотреби с обществени поръчки и други. Борисов се е скатал, а той пръв заговори за „пътя на Копринката“

Лидерът на БСП Корнелия Нинова даде пресконференция, на която даде извънредни разкрития за корупция в служебните кабинети на Радев. Първият сигнал, който са внесли, е от декември 2022 година, а последната жалба – от януари тази година.

Сезирани са бившият главен прокурор Иван Гешев (докато е бил главен прокурор), сегашният главен прокурор Борислав Сарафов, Софийската градска прокуратура, Софийска апелативна прокуратура. 

Сигнализирали са за предполагаеми корупционни практики в четири министерства на служебните кабинети – министерство на правосъдието, министерство на електронното управление, министерство на социалната политика, министерство на икономиката и индустрията. Сигнализирани са и за предполагаеми нарушения на двама областни управители по времето на служебните кабинети – на София и Хасково.

„Съмненията са за далавери с имоти, злоупотреби с обществени поръчки, продажба на държавни имоти на частни лица на ниски нива, закупувани от държавата на високи цени“, заявява тя. Сезиран е и Инспекторатът към ВСС за това, че по техни сигнали прокуратурата не е реагирала в установения срок.

Борисов се е скатал, а той пръв заговори за „пътя на Копринката“, заяви лидерът на БСП.

„Вчера президентът призова всички, които имат сигнали, да ги подадат и да носят отговорност – направили сме това още преди година. Интересен факт е, че Борисов, който пръв спомена за „пътя на Копринката“, в момента се скри и дума не обелва“, подчерта Нинова.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FNovini.bg%2Fvideos%2F690875899882535%2F%3Fref%3Dembed_video&show_text=0&width=560

Социалистите дават всички сигнали до прокуратурата и инспектората на Висшия съдебен съвет и питания от трибуната на парламента за злоупотреби по време на управлението на служебните кабинети на президента Румен Радев.

„За нас борбата с корупцията е приоритет, независимо кой управлява и до коя институция се отнася. Внасяли сме сигнали по време на управлението на Борисов за корупция, внасяли сме сигнали и по време на правителството на Петков, в което участвахме. По същия начин сме сигнализирали за нарушения от служебните кабинети на президента Румен Радев“, обобщи Корнелия Нинова.

Има една партия, която независимо кой управлява, има смелостта да каже – хора крадете“, каза още Нинова.

Не е редно президент, докато е действащ президент да прави партия. Ако иска да прави партия – да напусне президенството. Другото е да се криеш зад вратата на президентството, припомни Корнелия Нинова. Тя изтъкна, че в БСП не се страхуват от „поредния проект на президента Радев“. И припомни, че е инженерствал и при създаването на „Продължаваме промяната“.

„Ние преживяхме вече няколко негови партии и сме тук, в парламента. Не изпитваме страх от поредната партия“, повтори лидерът на БСП.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. WTHF?!
    Тая-която незаконно заля с оръжия срещу братята ни русите?!
    Тая същата?!
    Закривай!!!
    М*ма ти мръсна- прокл*та да си!
    Сган дяволска!
    Да те преследват убитите руси на тоя и оня свят!
    Завинаги!

  2. Такъв цинизъм, такава арогантност-на гърба ти тежат 500 000 убити мъже, момчета и деца-другарке!
    Благодарение на това, че ти-точно ти- изпрати оръжия за убиването им!
    Хора-моля ви, имайте малко милост.
    Не давайте поле за изява на масови убийци.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *