Нинова: Няма да подам оставка. Има сили, които целят да ни Ликвидират! Продължаваме напред до Победата! (С ВИДЕО)

„Няма да подам оставка. Оставка подава цялото изпълнително бюро на партията“, заяви днес лидерът на БСП Корнелия Нинова на брифинг в централата на партията. БСП няма да подкрепи правителство, предложено или подкрепено от ГЕРБ, заяви още Нинова. „В партията ни имаше купени хора, които работеха срещу БСП в полза на други партии. През цялото време ние се борихме на два фронта – вътре в БСП и извън партията с един общ опонент – задкулисието“, заяви още тя. Има външни сили, които дават мило, драго и много, много пари, за да разбият единствената автентична лява партия в България. Сили, на които думите „справедливост“, „солидарност“ и „социално“ никак не им харесват.

„Току-що цялото Изпълнително бюро на БСП подаде оставка. Решихме тези дни да свикаме присъствен Национален съвет и да изберем ново Изпълнително бюро“, обяви Корнелия Нинова и добави, че няма да подава оставка.

„Бях преизбрана за лидер само преди шест месеца с голямо мнозинство от всички членове на партията, но по-важната причина за това ми решение е, че предстоят формирането на парламент и още няколко изключително важни въпроса по управлението на държавата. Вероятно ще се стигне до предсрочни избори. С колегите обсъдихме и решихме, че в този момент не можем да оставим партията без председател и да стартираме процедура по избор на нов такъв. избор. Това ще ни извади от активните политически процеси в страната през следващите 3 месеца”, обясни Нинова.

„Искам да благодаря на всички български граждани, които излязоха да гласуват в тази трудна ситуация, както и на членовете на комисиите, на застъпниците, които дори и в момента са в трудно положение при предаването на протоколите. Благодарим им за усилията“, заяви Корнелия Нинова. Тя разясни, че БСП са отложили даването на пресконференция за днес, за да  се очертаят окончателните резултати и да излязат днес с конкретни решения.

ВИЖ ВИДЕОТО:

“Ще разделим нещата по изборите и бъдещите събития на две: Първо за държавата и след това за партията. Ще започна с държавата: Основната ни задача беше да се разбие мафиотския управленски модел “ГЕРБ”. След тези избори ГЕРБ вече не могат да управляват и лидерът им Борисов никога повече няма да е премиер”, подчерта Нинова. Тя посочи, че това е само началото на борбата с мафията ГЕРБ, защото моделът им е проникнал навсякъде в държавата – това е моделът на институциите, модела на икономиката ни, на здравеопазването, на правосъдието ни и той ще продължи да се съпротивлява на промяната, затова от БСП смятат, че окончателното му отстраняване ще е дълъг и мъчителен процес. Нашата позиция е ясна. Ние от ден първи сме против този модел, борихме се с него и ще продължим да се борим докрай. Няма да подкрепим никакво правителство, предложено или подкрепено от ГЕРБ, с или без Борисов, от експерти или от политици”, категорична бе Корнелия Нинова.

Корнелия Нинова подчерта, че народът е подредил партиите така, че без БСП съществените решения на Народното събрание не могат да се вземат.

„За съжаление смятаме, че след здравно-икономическата и социалната криза, сега навлизаме и в политическа такава. Затова призоваваме всички спокойно, без емоции и мъдро да решим как да се действа оттук-нататък”, призова Нинова.

„Поставихме си цел да сме първа политическа сила. Не само че не я постигнахме, а даже отстъпихме и второто място. За нас това е тежка загуба. Но апокалиптичните  картини, които се чертаят за бъдещето на БСП от някои „анализатори“, са пресилени и неверни. Били сме в подобно, че и в по-лошо състояние и сме излизали от него като победители. Така че обективно и разумно отчитаме загубата, но погледът ни е вперен изцяло напред”, коментира Корнелия Нинова.

Председателят на БСП изтъкна, че причините за загубата на БСП са ясни и ги квалифицира като големи и дълбоки:

„Повечето български граждани гласуваха срещу всички партии в досегашния парламент. Тоест, голяма част от тях ни възприемат като част от статуквото. Голямата ни грешка и вина е, че не успяхме през тези години да докажем, че сме опозиция и алтернатива, включително и чрез реформата в партията, която беше представена публично от враговете ни като вътрешен разнобой, а всъщност бяха действия за придаване на нов външен морален облик на БСП за скъсване със задкулисието в собствените ни редици преди да заявим желание за такова в държавата.

Второ, повечето българи гласуваха за нещо ново, за нещо различно. За хора, които не са управлявали до този момент, мислейки: Всички сте еднакви, нека дойде някой друг, да опитаме нещо ново”, каза още Нинова.

Лидерът на БСП обясни, че и умишлено истеризираната от властта на ГЕРБ Ковид-криза е повлияла отрицателно на резултата на левицата. Заради вредно и целенасочено управление на корона-кризата от правителството на Борисов е направило така, че част от избирателите на БСП, най-вече възрастните хора, са се уплашили и не са излезли да гласуват.

Като четвърта причина Нинова даде купения и корпоративния вот, както и натиска и заплахите срещу избиратели, които са били безпрецедентни на тези избори.

„Пето, от нас взеха гласове Мая Манолова и Слави Трифонов. Шесто, вътре в партията имаше внедрени и купени хора, които работеха срещу БСП в полза на други партии. През цялото време ние се борихме на два фронта – вътре в БСП и извън партията с един общ опонент – задкулисието“, заяви още тя. Има външни сили, които дават мило, драго и много, много пари, за да разбият единствената автентична лява партия в България. Сили, на които думите „справедливост“, „солидарност“ и „социално“ никак не им харесват“, разкри Корнелия Нинова.

Относно политиките на БСП, Нинова посочи, че левицата е била алтернатива и последователна опозиция с много ясна програма и с конкретен план за действие. Проведохме позитивна кампания, с чисти и откровени послания към народа. Тя благодари на всички – в партията, структурите, водачите на листи, листите, ръководни органи, за хубавата, позитивна и модерна кампания, която БСП е направила, каза още Нинова.

А на въпрос на журналисти, които я упрекнаха и питаха дали няма да подаде оставка за това че кампанията на БСП е била прекалено мека, възпитана и без агресия, Нинова припомни, че след евроизборите пак журналисти я обвинявали, че кампанията й е била агресивна и затова не е победила Борисов. Истината е че каквато и политика да водим, има сили в България и извън нея, които здраво работят и плащат БСП да бъде ликвидирана не само като партия, а и като идея, завърши Нинова. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

18 коментара

  1. Нинова, нали помниш с какви обещания Борсов дойде на власт. Той обеща да вкара Костов в затвора и че ще преразгледа концесиите за златодобива. Костов продължава да се кефи в сараите си в Драгалевци, а Денди Прешърс да ограбва Бъргария. На бъгарина това му дай – сеир. Ако беше заявила че ще има съд над Борисов и Гешев, изборните резултати щяха да бъдат други. Нали си спомняш протестите миналото лято и това ви успкои донякъде. На тази вълна се далжи успеха на Мая Манолова.

  2. Не само не съм бил член на никоя партия, но някога демонстративно се отказах от БКП. Всеки, който не може да направи разлика между интелектуалното ниво на Нинова и Бойко Борисов или подгласниците му, че и с Учиндолския шоумен, значи не разбира нищо не само от политика, но и от много други неща. Българите са свикнали да се пъхнат под ничие крило, почти като колониални буби и да не мислят. Сега сме прегърнали американския диктат и се изяждаме взаимно. Това, че една евентуална война срещу Русия ни хвърля в огъня като сухи дръвца хич не ни впечатлява. Добитък, който освен да пасе друго не може. Мисленето за нас е най-трудния проблем.Не са ни виновни каубоите.

  3. НЕ ПАДАЙ НА КОЛЕНЕ КОРНЕЛИЯ НИНОВА ИЗБОРИТЕ БЯХА ФАЛШИФИЦИРАНИ НАРОДА Е С ТЕБ СПАСЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ Е С БСП

  4. ПРАВ БЕШЕ ВОЛЕН СИДЕРОВ МАЧА БЕШЕ КУПЕН ПО ЗАПОВЕД НА САЩ И ЕС НЕ УНИВАЙ НАРОДЕ БСП ЩЕ СПАСИ БЪЛГАРИЯ ОТ МАФИЯТА САМО БСП Е СИЛАТА КОЯТО ЩЕ СПРЕ ГЕНОЦИДА НАД БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ДА ОСТАНЕМ ДО БСП ЗА ДА Я ИМА БЪЛГАРИЯ

  5. НАРОДЕ ПРОГЛЕДНИ ЧЕ ГЕРБ СЛАВИ ДПС СДС ВМРО ИЗПРАВЕТЕ СЕ МУТРИ СА ПАРТИИ НА НАТОВСКИЯ АНТИ РУСКИ ФРОНТ ДА ЗАСТАНЕМ ДО БСП ЗА ДА Я ИМА БЪЛГАРИЯ САМО БСП МИЛЕЕ ЗА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД

  6. САМО С БСП ЩЕ ИМАМЕ ДОСТЪП ДО РУСКИ ВАКСИНИ ОПОМНИ СЕ НАРОДЕ

  7. Тази жена не е за тази работа. Има мерак, но само с мерак не става, иска акъл и възможности. Най-неподходящото нещо преди избори беше да гониш депутати от групата, да изпъдиш Г.Гергов, да кажеш на кмета на Перник (избран от БСП), че не е партийно праволинеен. Когато отиваш на война (избори), се готвиш за война-на огневата линия отива всичко и пехота, и конница, и ракети и танкове – всичко. Ако тази жена беше достатъчно грамотна да прави политика, щеше да направи разумна и прагматична предизборна коалиция, да сплоти и обедини всички леви около себе си и щеше да гони един млн. гласове и 100 депутатски места. Власт не се взима с конфронтация и вътрешно напрежение, а с обединяване на силите и прагматизъм. Сега тази жена да подаде оставка, тази партия е оцеляла повече от 100 години и без такива като нея. Ще дойдат нови хора, с амбиция и най-вече с умения да сплотяват и да воюват ефективно, за сега битката е загубена.

    • Искахме БСП,а ни натресоха противния чалгар Слави,ще повърна от отвращение,този човек е крайно алчен, егоист,чалгар,интригант,самовлюбен пацул,който не зачита чуждо мнение,елементарен,първосигнален и много по-опасен и от ГЕРБ и от БСП и от ДПС взети заедно,да не говорим и че развяваше черните знамена на ислямска държава и е покровител на ислямизма,ЩЕ ПОВЪРНА ОТ ТАЗИ СВИНЯ!

  8. Слави е и манипулатор,той поиска по 78 стотинки от слушателите, не заради парите, а за да им събере данните и открадне данните и гласовете на регистираните в сайта му,като си ги запише на своята партия на изборите.
    Гаден,противен чалгар!

  9. Госпожа Нинова, вие трябва да давате гласност на тези, които бяха троянски коне в партията. И Орешарски имаше изключително добри управленски решения, които бяха видими за специалистите, но не и за народа. Винаги давайте информация на вашите членове за вашите решения, защо постъпвате по един или друг начин. Определено има заговор да бъде ликвидирана БСП, защото по някакъв начин пречи на игрите на новото задкулисие. За това трябва да останете, няма друг с вашия опит и потенциал, това което направихте, не е по силите дори на един мъж. И колкото и обидно и болно да ви е, превържете раните, вижте и собствените си грешки и не позволявайте вашето Его да ви ръководи. БСП трябва да служи на народа си, тогава ще бъде силна. Това е вашата мисия. Знаете, че имате да чистите още много, това боли…

  10. Всички са виновни– Национален съвет ,Изпълнително бюро,Борисов,С.Трифонов,М.Манолова,Радев,Владимиров,Е.Йончева само Нинова не е.Хора слепи ли сте ? Кой да дойде да ръководи бсп,колко трябва да си дебилен, че да водиш битки на 10 фронта едновременно и до като се налагаш силово губиш 500000 гласа.30 години бсп устоя на всички атаки,но когато атакуваш без мозък собствената си партия,разколебаваш членове и симпатизанти от собствените си болни и властни амбиции ,а в същото време не умееш да изпозваш активите си,се стига до срив като този.бсп е разделена по всички линии–на стари и млади,на бедни и на богати , на близки и верни и другомислещи .който не е с мен е против мен–значи срещу партията.на това навремето са му казвали култ,когато е пренебрегнато колекктивното начало в ръководството и елита се е отделил от онези, които представлява.кого представлава днес бсп,коя част на обществото,зад чии интереси застава и отстоява???изборите били купени– ами хайде да ги оспорим,само че днес замфиров каза ,че паралелното преброяване дава същия резултат. помислете накъде води партията нинова–в момент ,в който властта се търкаляше по улицата ,ти да я подритваш и да не я вземеш, означава ,че или не яискаш или не можеш.и в двата случая не си за тук.конгрес,анализ и решения.

  11. Корнелия, трябва да бъде наказана. На предстоящия пленум да и се поиска оставка, да се насрочи извънреден конгрес и да се избере подходящ председател. В БСП има добри и образовани момчета, които могат да станат водачи и биткаджии. Ние, редовите членове на БСП искаме кардинална промяна в ръководството – нов предесдател на партията и нови ръководства на областно ниво. Курс на коалиция и „въоръжена борба“, която да печели битки. Стига хленчене и подсмърчане. Ако няма промяна ще има огромно РАЗОЧАРОВАНИЕ. Резултата на следващите местни избори ще е унизително плачевен. Няма време!!!

  12. Абе, стига с тия Троянски коне, някой си имал добри идеи, но му пречили да ги реализира. Стига влачене и хленчене. Стига замазване на неудачите и неспособност да се вземат адекватни и навременни решения. КРАЙ! Искаме Коренна промяна, искаме твърда решителност да се управлява страната. Как със замазване и хленчене (аууу, как не ни разбират) ще започне и завърши в полза на хората реформите в здравеопазването, образованието и съдебната система. Ами в земеделието, кой и кога ще спре това безметежно и режисирано раздаване на колосални финансови средства (спрямо БВП на страната ни), умело прикрити като програми за подпомагане. Как на фона на тотално обедняване и нищожен ръст на икономиката, всяка година се появяват над 100 нови милионера. Кому е нужен този хаос и безпринципно харчене на пари? Искаме НОВО време, нови хора, нови и честни правила за разпределяне на парите. Искаме други, много по-големи възможности за реализация на децата ни. Айде стига с Добрия тон и съскане на закани, които никой не изпълнява. Искаме ново ръководство на БСП, нови, грамотни и боеспособни водачи, които освен да искат властта, да могат да я вземат и да я прилагат и то в полза роду. Неаме нерви да ви чакаме, имате последен шанс да се самоуправите, ако не метлата иде (сега и слагаме дръжката).

  13. ДО КРАЯ НА ГОДИНАТА НАРОДА ЩЕ ПРОГЛЕДНЕ И ЩЕ РЕВНЕ КАТО ЛЕОПАРД ЗА БСП ЗАЩОТО САМО БСП ВЪЗРАЖДАНЕ НА ОТЕЧЕСТВОТО АТАКА И ПП ВЪЗРАЖДАНЕ ИСКАТ ДА Я ИМА БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРСКИЯ НАРОД НО ЩЕ БЪДЕ КЪСНО НАРОДЕ НАНЕСЕ СИ АВТОГОЛ С ЧАЛГАРЯ СЛАВИ МАРИОНЕТКА НА САЩ И ЕС

  14. Абсолютно е права.Има външни сили-външни и купени вътрешни, които усилено работят за изчезване на БСП.Не само Гергов.И Станшев е за изключване.За съжаление има доста продажници в нашите редици.И други, които си мислят, че са абонирани за постове в партията и властта, и когато не ги получат с поведението стават опасни за единството на партията.За съжаление сме членове на п-я със затихващи функции и К.Нинова не е виновна.на изборите се видя, че 90% от населе населето са дебили-чагаджии.Над 20години Слави опростачва народа и той му стана избирател.Не искам да мисля какво ще бъде когато започнат да гласуват обучените онлайн.Ако държавата съществува разбира се.Чудя се каква промяна очакват от това недоразумение на човешката природа-Трифонов.
    К.Нинова не трябва да подава оставка, защото резултатите на следващите избори ще са още по лоши.

  15. Абе ПиФ, ти или си трудно разбиращ или си неграмотен. Какво да очакваме ние редовите членове, някой да експериментира на наш гръб, колко товар може да носим и да си чеше егото, така ли? Не съм съгласна. Искам оставката на кака Куура-сега и веднага. Била виновна, не била виновна. Избори се печелят и власт се взема с неотстъпчива настойчивост, стратегия, тактика и прагматизъм на базата на добре обмислена програма, която може да бъде реализирана. Не може заради „особените“ черти на характера на един човек, па бил той и водач, заради неразборията и плетеница от вътрешни междуособици, които създаде, да се примирим – тя не била виновна. Тук не става въпрос за вина, а за отговорност, за пригодност да бъдеш водач, да увличаш хора след себе си. За да докажеш правотата и смисъла на идеите и програмата си, трябва да консумираш властта. За водач или ставаш или не ставаш, да не забравяме, че Нарцисизма е диагноза.

  16. В същото време, турските сондажи в Средиземно море продължиха и до голяма степен либийските споразумения от 2019 бяха сключени с цел Турция да има излаз на местните морски залежи, към които претенции има и Гърция. Интервенцията на Ердоган дерайлира руските планове в Либия, но предизвикаха по-настървено участие на руските сили, в частност изпращането на наемници и военно оборудване с посредничеството на ОАЕ друг регионален опонент на Анкара. Москва продължава да е отдадена на целта си да има достъп до петролните залежи в Либия (едни от най-големите в света) и напрежението ще продължи да ескалира, въпреки последователните споразумения, сключени между август и октомври за спиране на огъня. Последната ескалация в Кавказ е както пряк резултата на регионалната конкуренцията между Турция и Русия, така и възможност за допълнително съперничество. Анкара си партнира с Азербайджан, който търси начин да върне под свой контрол териториите си, попаднали под арменски контрол при кървавия конфликт през 1990-те. От септември турската администрация участва официално на страната на Баку, след като през лятото имаше редица обстрели от арменските сили, причинили смъртта на азерски войници. Това даде възможност на Ердоган да изпрати военни сили в Азербайджан за съвместни учения, прераснали в офанзива в Нагорни Карабах. За Анкара конфликтът е начин да бъде консолидирана турската зона на влияние в Кавказ, както и да бъдат ударени връзките между Баку и Москва, останали след разпадането на СССР.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *