Николай Патрушев: Западът работи за разчленяването на Украйна

Редица западни държави в момента активно работят за разчленяването на Украйна. Действията на киевския режим, както и на менторите му от Вашингтон и Лондон целят разпадането на страната. Това заяви днес секретарят на Съвета за сигурност на Руската федерация Николай Патрушев, съобщава ТАСС.

„САЩ и техните съюзници ни казват, че са за това Украйна да остане суверенна страна и да запази своята териториална цялост“. Но ние знаем, че редица западни държави вече активно работят за нейното разчленяване“, каза Патрушев във вторник в Казан на среща за обезпечаване на националната сигурност в Поволжието.

„Истината е, че суверенитетът на Украйна не вълнува нито държавния глава Зеленски, нито пък Съединените щати и техните съюзници, които са готови да пожертват интересите на украинския народ, за да постигнат своите геополитически цели срещу Русия. Техните действия водят Украйна към истински крах“, подчерта секретарят на Съвета за сигурност на Руската федерация.

По думите му, западната политика спрямо Украйна се илюстрира най-добре от тези два факта: От една страна западните марионетки Порошенко и Зеленски, „обявиха жителите на Донбас за сепаратисти и 8 години провеждаха срещу тях военни операции, при които целенасочено убиваха жени, старци и деца… От друга страна миналата седмица официален Киев обяви, че възнамерява да предостави на гражданите на Полша специален статут, който им позволява да заемат висши държавни постове в Украйна, а полската полиция ще може да се намесва във вътрешните работи на страната по свое усмотрение и когато реши. Така Зеленски предоставя на гражданите на друга държава суперправа на територията на Украйна. А украинските граждани от Донбас подложи на геноцид“.

Русия, както отбеляза секретарят на Съвета за сигурност на Руската федерация, има за цел да защити населението на Донбас, да освободи Украйна от неонацистите и радикалните националисти и да даде възможност на украинските региони сами да изберат чрез референдуми къде и при какви условия да живеят – дали да останат в Украйна, дали да се обособят в самостоятелни републики или пък да се присъединят към Руската федерация, добави Патрушев.

В потвърждение на последното идва и новината от днес: Херсонска област възнамерява да се присъедини към Русия.

Властите на Херсонска област в близко бъдеще възнамеряват да инициират референдум за присъединяването на региона към Руската федерация, така че областта над Крим да стане пълноправен субект. Това заяви Кирил Стремусов, заместник-началник на военно-гражданската администрация на Херсонска област, която от третия ден на Специалната операция е под руски контрол в пълните си административни граници съобщава ТАСС.

„Херсонска област възнамерява да стане част от Руската федерация в съвсем близко бъдеще, като се превърне в пълноправен субект“, каза Стремоусов. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *