Невиждан цирк! Станишев Аут от Евролистата на БСП! Борисов и Плевнелиев РЕВАТ НА УМРЯЛО В ПОДКРЕПА НА… СТАНИШЕВ! Какво се случва:

Уникален цирк сътвори Сергей Станишев днес с отчаяните си опити все пак да се набута в евролистата на БСП, след като Корнелия Нинова отказа да издигне кандидатурата му. След като днес Нинова извади списък с имена, в което липсваше това на Станишев, изведнъж… Бойко Борисов нададе глас, че БСП нямали по- изявен политик в Европа от Станишев!?! И в заключения Банкянския настоя по най-бързия начин да бъде включен в листата на БСП за евровота.

Но цирка не свърши с това. Малко след Борисов, глас в защита на Станишев издигна и… Росен Плевнелиев. Направи го от тв. екрана като гост в политическо предаване. Станишев пък обвини Нинова, че е превърнала БСП в ГЕРБ № 2, защото била прекалено авторитарна. След като Изпълнителното бюро на БСП го отхвърли, на Станишев му остана да се надява единствено да получи добрението на Националния съвет. И го дочака. След тайно гласуване, шефът на ПЕС все пак се намърда в листата на БСП, където ще се бори за пето или шесто място.

Първата голяма „изненада“ за деня бе предложението на Корнелия Нинова на избираемото четвърто място да бъде включен съветникът на президента Иво Христов. Но изненадани останаха са само онези, които не следят световните процеси и съответно какво е отражението им в България. В това число и много родни политици, „експерти“, политолози и пр., които очевидно още не са осъзнали, че ВЛАСТТА в геополитическия ни господар САЩ СЕ СМЕНИ! В Белия дом вече диктува републиканецът-националист Доналд Тръмп, а не неолибералната мижитурка Барак Обама и глобалистката Хилъри Клинтън.

А това, уважаеми „експерти“ означава, че статуквото на неолиберализма пада и във всички колонии на САЩ и ще бъде заменено от национално-консервативни правителства. И това важи не само за България, но и за цяла Европа… и не само. Очевидно това не са го разбрали и ГЕРБ, след като напълниха евролистата си с либерални безродници и соросоидни агенти, които никак не са по вкуса на новия американски президент Доналд Тръмп. Особено след като глобалиста Джордж Сорос яростно подкрепи кампанията на Хилъри Клинтън, а после подхвана зловеща кампания срещу избрания вече за президент Тръмп с цел да го оччерни и срине. В отговор на това Тръмп спря финансирането на НПО-тата на Сорос.

Изборът на Румен Радев за президент се случи само 2 месеца след избирането на Тръмп в САЩ. И трябва да се разглежда като първи сигнал за промяна във външната политика на Америка спрямо колониите. Идеята е че те трябва да се развиват по американски образиц. Така че спокойно можем да кажем – Радев е човек на Тръмп. Затова няма нищо по естествено от това шефът на предизборната му кампания, а сега и шеф на кабинета му Иво Христов да поеме към Европарламента. И то през евролистата на БСП. Направете си извода кой е външнополитическият гарант на БСП. Тръмп, разбира се. Геополитическият господар на България остава същият. Само идеологията се сменя – от неолиберализъм към консервативен национализъм. Затова и правителството на Тръмп заложи на БСП. 

Затова беше напълно резонно Корнелия Нинова позорно да изхвърли от евролистата си соросоида-глобалист Сергей Станишев. А неолибералните подлоги на старото хилъристко и брюкселско статукво – Борисов и Плевнелиев да ревнат в защита на съратника си Станишев.

Ето защо преди 1 година Станишев кризисно довтаса в България и заплаши родната си партия БСП с изключване от ПЕС. Заради отказа на Нинова Столетницата да подкрепи Истанбулската конвенция и Пакта за миграция – глобалистки проекти на неолибералното статукво. Същото това статукво, на което служат и Борисов, и Станишев. Нинова много ясно заяви, че именно на тази принципна анти-неолиберална (разбирай про-тръпистка) основа ще подбира кандидатите на БСП за евролистата. И по тази линия Станишев просто нямаше как да попадне там.

И въпреки, че делегатите все пак го избраха (на тайно гласуване) и вкараха в листата, Нинова свърши своята работа, като разграничи политиката на партията си от неолибералния прецедент Станишев.

Върхът на парадокса обаче сътвори Бойко Борисов, който като разбра, че на първо гласуване Станишев не е в евролистата на БСП, нададе вой до небесата. И ревна с глас Банкянския как на това Брюксел нямало да погледне с добро око. Но пак да уточним – Борисов визира досегашното брюкселско неолиберално статукво, вярно на Хилъри и Обама… Което статукво обаче само след 2 месеца ще бъде пометено от новите национални движения, които ще напълнят европарламента с про-тръмпистки евро-депутати. Та, причината и Борисов, и Плевнелиев да дадат рамо на Станишев е заради заповед на общия им господар. А Борисов плаче и за себе си- Сега неговите соросоидни либерасти ГЕРБ ще трябва да се борят с протръмповските консерватори на БСП. Никак няма да им е лесно!

Падението на Станишев днес беше тотално, но Той далеч не беше единствената издънка. Срещу избора на Нинова скочи и Петър Курумбашев – за това, че му предложила чак… деветото неизбираемо място в листата. Било подигравка с него, обидено коментира той из медиите. А нима забрави, че изобщо нямаше да припари до Брюксел, ако Илияна Йотова не се беше отказала от мястото си, за да се кандидатира като вицепрезидент на Румен Радев. На евровота през 2014 г. Курумбашев беше на четвърто място в листата, но тъй като тогава БСП беше в най- ниската си точка, благодарение на „чудесни“ лидери като Станишев и протежето му Михаил Михов, Курумбашев не успя да се класира за европарламента. Измести го Момчил Неков, който стана популярен като „любимец 15“. Впоследствие, никому неизвестният Неков се представи повече от достойно като евродепутат. Показа независимост, борбеност и изключителна, принципност и завидна активност. Сам атакува няколко неолиберални закона, дори без подкрепата на колегите си от БСП-групата… и резонно Неков получи избираемо място и в сегашната евролиста, много по- нагоре от предложеното на Курумбашев.

Иначе уважаваната лява журналистка Велислава Дърева пък ни в клин, ни в ръкав се нахвърли със зъби и нокти да брани Станишев, като изтъкна, че било скандално да не влезе в листата на левицата, та нали той бил вторият след Елена Йончева с най- много преференции в партията. Странното в поведението на Дърева- тя, която редовно се възмущава от либералните европейски ценности, би трябвало да е наясно, че Станишев е именно част от това статукво. Дърева, която се бореше срещу Истанбулската конвенция, скочи да брани един от най- видните й лобисти – Сергей Станишев. Странно и непонятно, наистина.

А низгвернатият от средите на левите Димитър Дъбов си позволи дори да заплашва Корнелия Нинова, че щяла да загуби поста си, ако не подкрепи Станишев. Та, кой каза че Нинова е превърнала БСП в авторитарна партия?! За такива думи срещу лидера на ГЕРБ, изреклия ги на секундата си заминава. Докато за Дъбов няма и няма да има никакви последствия.

Към момента единствените категорично ясни места в евролистата на БСП са първото на Елена Йончева, четвъртото на Иво Христов и десетото на Велизар Енчев. А Станишев остава да се бори на балотаж за пето или шесто място.

Няма как да не споменем специално Велизар Енчев, който влиза в листата на БСП не като нейн член, а като представител на гражданската квота. Журналистът и дипломат Велизар Енчев показа едно наистина достойно поведение. Той заяви, че приел да участва в листата на БСП, независимо от мястото, само защото иска да даде своя принос в борбата срещу ГЕРБ. Skandalno.net

Надя Колева, Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

6 коментара

  1. Нямах абсолютно никакво намерение да гласувам..
    Но сега ще отида и то единствено и само заради Велизар Енчев,и Елена Йончева,..

    • Антоне, що си се кръстил „боклука“, като не виждаме нищо боклушко в теб?

  2. Противен Станишев, намърдал се е, за да резили листата на БСП. Имена като Елена Йончева, Иво Христов, Велизар Енчев привличат доверието, такива личности са нужни на България!

  3. ПОДКРЕПЯМ КОРНЕЛИЯ НИНОВА ЕЛЕНА ЙОНЧЕВА ИВО ХРИСТОВ И ВЕЛИЗАР ЕНЧЕВ НА СТАНИШЕВ НЕ ВЯРВАМЕ СЛЪНЦЕТО И ВЪЗДУХА КОИТО ЩЕ СЪЖИВЯТ БЪЛГАРИЯ СА САМО И ЕДИНСТВЕНО РУМЕН РАДЕВ ИСТОРИЯТА НИ КАКВАТО СИ БЕШЕ ПРЕДИ 1989 И БРАТСКА СВЯТА РУСИЯ НАТО ЕС САЩ ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ ЗА ДА ОЦЕЛЕЕ

  4. Станишев яростно подкрепяше Истанбулската конвенция и по тая причина опротивя на българите. Отвратителен е, браво на Нинова, че го не искаше в листата. Чува се рев срещу проф. Иво Христов, че е в листата на БСП, а е съветник на Президента. Професорът е изключително честен и ерудиран, болшинството от българите го харесваме и ето още една причина да гласуваме за кандидатите на БСП! В листата са само свестни, с изключение на Сергея.

  5. Ето какво аз лично мисля за Станишев:
    1. Той е предател. Баща му Димитър Ст. е бил партизанин в отряда Чавдар. Ако беше попаднал в ръцете на полицията цар Борис без колебание щеше да подпише смъртната му присъда, както на моя баща, ако преди това някой заптие не му отреже главата срещу 50 000 лева награда. Справка: по това перо навремето са изразходвани 50 милиона лева, което прави 10 000 глави не не на добичета, а на хора. И представете си този „комунист“ прави коалиция със Симеончо – сина на потенциалния убиец на баща си.
    2. Той е алчен. Зарязал хубавата Елена, с която съжителствал много години за да се ожени за Моника, вдовица на банкера Йосифов, наследила милиони. Малка ли му е заплатата като евродепутат и председател на ПЕС.
    3. Той е интригант. За да запази поста си като председател на ПЕС и да остане евродепутат, той е привлякъл хора от породата на Гергов, Дъбов, Михов… и успя да влезе в избираемо място в листата на БСП.
    4. Той е ренегат. Прочетох внимателно книжката му „Защо сме социалисти“. Като оставим настрана безпринципните френски социалисти, защо той дава за пример германските социал-демократи, английските лейбъристи, американските демократи. Изглежда не внимателно изучавал трудовете на Маркс, Ленин…
    5. Той е разсипник. Столетницата, създадена от Благоев, тръгнала по Ленински път на развитие, той разпарчетоса, именно по неговото председателство на БСП, от партията се отделиха такива фракции като АБВ, евролевицата, Движение 21 и други, на които дори не помня имената – тези на Владко Живков, Жан Виденов, Ст.Янев, покойния Божидар Димитров и тай щял да прави професорска партия. Отначало уважавах Татяна Дончева,до като тя беше в състава на БСП заради чапатия й характер и аргументираните й изказвания, но след като се запознах със програмата на нейното Дв.21 – безрезервна подкрепа за влизане в НАТО и ЕС на Македония и Косово благодаря др. Дончева – потърсете друг балама, защото държавата Косово, създадено с въоръжена намеса на САЩ, за мене както и за половината свят не съществува. Нашите марионетки побързаха да го признаят. Ако иска някой да протестира, посолството им се намира на ул. Асен Златаров № 5.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *