Невероятно! Тръмп се намесва в скандала с КТБ!

На Борисов и Цацаров им припари под краката, но не от кошмарните жеги и пожарите в държавата.
Пожарът го запали  банкерът Цветан Василев, който се е обърнал към правозащитните органи в САЩ заради скандала КТБ.  Той е предоставил всички документи на американския посланик у нас и е поискал да се задейства закона „Магнитски”. Според този закон, приет по времето на Обама и задействан в почти целия свят, се наказват и санкционират преследвачи на лица, които доброволно са  свидетелствали и са предоставили сведения  и доказателства за корупция във властта и съдебната система.
Тъй като родните магистрати са се разсеяли и не са го дали за гласуване в парламента ни, България е една от малкото страни, в които той не се прилага в истинските му параметри, пише Фрог нюз. Но заради други подписани конвенции, той се оказва задължителен и за нас.

Внезапно в жегите главният прокурор Сотир Цацаров е хукнал към  Евксиноград, твърдят източници на сайта. Там пък нервно крачи премиерът, който е изпуснал сутрешното си мачле, заради проблемите, които се стоварили на главата му и то точно от Цветан Василев, когото смятал в кърпа вързан и със запушена уста.

Няколко папки с документи, които доказват направения нарочно  фалит на КТБ били по бюрата на чиновниците  в посолството на САЩ в София, а копия от тях препратени и в Държавния департамент на САЩ.

Според Фрогнюз, там се намират  сведения за милиони левове с неясен произход, скрити  в точно посочени банкови сметки на Бойко Борисов и Делян Пеевски, които се намират  в чужди банки, разпръснати в цял свят, даже в , Катар,  Дубай и  ОАЕ.

Описана е и хронологията на удара на властта  срещу КТБ, как са се появили  публикации, създаващи паника и е започнало масово теглене на спестявания от стреснатите граждани, което е допринесло за по-бързия фалит на банката. Нямало е и сериозни опити от страна на властите тя да бъде спасена. Напротив. Оставена е да потъне, за да бъдат спасени големите длъжници.

Освен това в обвинителния акт на прокуратурата не фигурира името на Делян Пеевски.

Според сайта обаче, в документите, които са предадени в американското посолство, има доказателства колко пари е изтеглил и дължи на банката мастития депутат.  Имало доказателства, че земите, теглени от ДПС депутата и приближените му са на стойност половин милиард лева.

Всички тези данни Цветан Василев е предоставил на прокуратурата преди година, но не вижда Пеевски сред обвиняемите за източването на банката, въпреки че го е посочил като един от най-големите длъжници. Въпреки пълното сътрудничество на съдебните власти, банкерът  не само е обвиняем, но и лицата, които са посочени от него, че са ограбили банката,  са скрити от прокуратурата и срещу тях обвинение няма.

Именно затова Василев се е обърнал към Американското посолство и Държавния департамент, а после смята да пише лично на Тръмп.

Скандалът тепърва набира сила,  а Цацаров и Борисов са в паника как да се оправдаят пред задокеанските си приятелчета.

Кой ограби КТБ?

Може би трябва да се намесят и извънземните, за да излезе истината наяве.

Или родните „извънземни“ политици да отговорят пред съда за всичко, което са скрили!

Автор: Станислава Славова, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

8 коментара

  1. Много се размириса от далаверите на силните на деня, но ние, обикновените хора, сме толкова далече от престъпните ни схеми, че можем само да им гледаме сеира. Дали ще дочакаме да разберем истината?

    • АСЕНЕ,и да я разбера не ме интересува,БАНКАТА е хайдушка,АКО ги разстрелят ще дам всичките си пари за пиене на бедните и за патрони за циганите и престъпниците!

  2. България е в началната фаза на капитализма. В повечето страни, в тази фаза на капитализма са се извършвали кражби и грабежи. След време кражбите и грабежите вземат по-фина форма и дори се узаконяват. Ограбването на банките се прекратява, или намалява. Използването на човешкия труд от частни лица срещу заплащане е друга форма на грабеж, без която капитализма не може да съществува. Естествено Америка е в по-напреднала фаза на капитализма и нищо чудно да помогне на България, да се избави от незаконните грабежи.

  3. Брилянтен ход на Василев. Сега Цацата ще тресе сланини да оправи нещата и делото ще отиде в шеста глуха

  4. КОГАТО КРАДЕШЕ БУЛГАРТАБАК ЦЕЦО НЕ Е ЗНАЕЛ, ЧЕ ЗА 100 МИЛ. ЕВРА КУПУВА АКТИВИ ЗА НАД 2 МИЛД. ЩАТСКИ ДОЛАРА.ИЗЛЪГА И СЛЯПО ВЯРВАЩИТЕ МУ РУСНАЦИ САМО С 36 МИЛ.ЕВРА КОМИСИОННИ.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *