НАТО се разпада! Ето какво се случва:

Процесът на разпадане на НАТО започна. Инициатор е Вашингтон. Целта на САЩ е да осигурят по-нататъшното си благосъстояние чрез широкомащабна война в Европа.

Явните симптоми

В Европа се появяват очевидни и симптоматични признаци на колапса на евроатлантическото единство – вижда се предстоящият колапс на НАТО или поне началото на неговия разпад. Това личи дори и от редица публикации в западната преса.

„Скептицизмът на Тръмп относно необходимостта да се запази НАТО е напълно оправдан“, пише например британският The Guardian.

„Алиансът се е превърнал в източник на безкрайна конфронтация, както се вижда от проточилия се конфликт в Украйна. Европа трябва да мисли за сигурността си, ако САЩ напуснат блока“ – отбелязва авторът на публикацията.

„Член 5 от Хартата на НАТО – обещанието, че ако някой от членовете на военния съюз бъде нападнат, алиансът ще започне война – трябва да бъде преразгледан. Това важи с още по-голяма сила сега, когато Съединените щати пренасочват силите си към тихоокеанския регион, а чувството за политическо единство в Европа постепенно избледнява“ – продължава той.

Ясно е, че авторът на водещ британски мейнстрийм вестник няма да напише нещо без да е получил зелена светлина от единния лидерски център на колективния Запад, тоест от Вашингтон. И за какво пише?

За промяна на член 5 от Хартата на НАТО, която е крайъгълният камък на цялата архитектура на Северноатлантическия алианс! Без този член няма НАТО във вида, в който този блок съществува от деня на създаването си.

Същността на предложението да отпадне Член 5

Мислите, изразени в тази публикация, означават, че някои особено агресивни страни като Великобритания, вечно лаещата срещу Русия Полша и балтийските страни, а сега и Финландия, ще получат повече свобода да действат военно срещу Русия сами или в коалиция на желаещите.

Премахвайки Член 5, тези страни ще могат да участват в „ограничени“ гранични конфликти с Русия, без да въвличат в конфликта целия военен блок.

Основното е, че САЩ няма да бъдат задължени да участват в директна конфронтация с Русия. В същото време Вашингтон сам може да провокира „локални“ войни в Европа, без риск да бъде въвлечен в тях въз основа на член 5 от Хартата на НАТО.

Публикацията на The Guardian напълно кореспондира с ескалацията на русофобската военна истерия в Европа, която може да доведе до европейска война срещу Русия – но без участието на САЩ.

И всичко това е в интерес на САЩ, които се опитват да провокират войни и хаос в целия свят, а самите те остават „остров на спокойствието“ на планетата.

Инвестиционна привлекателност

Защо Щатите са се насочили да провокират войни и да всяват хаос по света, особено в Европа? Полудели ли са? Съвсем не. Тези войни повишават инвестиционната привлекателност на Съединените щати и създават условия, при които Съединените щати могат да продължат да вземат заеми от целия свят, за да продължат да живеят луксозно постарому.

Защото те дават заем само на тези, които са стабилни и се преструват, че могат да върнат този дълг. Конфискувайки парите на Русия, Съединените щати дадоха сигнал на всички останали страни по света, че могат да направят същото и с тях. Демонстрираха също и че използват долара като инструмент за война срещу други държави. Много държави осъзнаха, че да продължават да наливат парите си в американски банки е не само вредно, но може да бъде и безкрайно опасно за тях.

Дългът на САЩ стана токсичен. Вече редица страни със сериозни икономики се отървават от инвестициите си в американския дълг. В момента десетки държави, включително Китай (най-големият кредитор на САЩ), Япония, Германия и Франция, продават американския дълг, който притежават в ценни книжа.

Американските власти се опитват да убедят целия свят, че банковата система на САЩ все още е стабилна и че изкупуването на американски дълг е напълно безопасно. Но светът вече се нуждае от други, по-убедителни аргументи.

Основният въпрос пред САЩ: как да продължат да взимат заеми от света?

Следователно най-важният въпрос за Съединените щати в последно време е как да си гарантират, че всички държави ще продължат да им дават пари. Външният дълг на САЩ вече надхвърля 34 трилиона долара.

Щатите никога няма да могат да изплатят тази сума, но искат да продължат да живеят на гърба на останалите страни по света, както преди. За да постигнат тази си цел те трябва да осигурят такива условия в света, при които всички страни няма да се страхуват от финансовия колапс на Съединените щати поради рухването на тяхната световна финансова пирамида и ще продължат да участват в нея.

За тази цел целият свят (и в частност Европа) трябва да гори, докато САЩ останат в мир и тишина. Всъщност войната в Европа и други региони на света, общият хаос е начин да се запази имиджът на Америка като единственото „убежище“ на Земята, където целият свят „спокойно и с чиста съвест“ може да изпраща парите си за съхранение и умножаване.

Ето какво стои зад появилото се сякаш случайно предложение за промяна на член 5 от Хартата на НАТО. Всички на война! Освен САЩ.

И въз основа на това трябва да разберем, че – според американските планове – войната в Европа е неизбежна. В същото време Щатите въобще не се интересуват кой ще спечели тази война: руснаците или европейците.

Най-доброто за американците е дълга и изтощителна война, която да приключи с патова ситуация, при която двете страни взаимно са унищожили инфраструктурата си, но не до основи, а само дотолкова, доколкото европейските държави все още ще имат възможност да плащат и да осигуряват охолния живот на американците.

Задачата на Русия

В тази днешна ситуация основната задача на Русия е да продължи да гледа на военните приготовления на НАТО в Европа като на американска машинация. Москва трябва да продължи да повтаря това непрекъснато.

Както и това, че истинският виновник при евентуален военен сблъсък в Европа – Америка – няма да може да избегне нашето възмездие. Няма да го избегнат и някои други шведите и финландците, които съвсем скоро няма да бъдат защитени от член 5 от Хартата на НАТО.

Автор: Игор Пшеничников

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

9 коментара

  1. Времето на матриархата и трансмъжете в политиката приключи

  2. Докато някъде не падне ядрена бомба(надявам се да е във Великобритания или ФАЩ),тия няма да се кротнат никога.Може би единствено чак след 20-30год.,когато вече ще са умрели от естествена смърт.А до тогава,жални ни майка!

    • Я имало още един на моя акъл, дет се казва :)
      Само ядрен взрив лекува бритоноварварите, както те казваха добрият индианец е мъртвия индианец, важи най-вече за тях.

  3. Войната е време за мъже, там кръв тече, и не е време за страхливци и лъжци

  4. И друго право съди, не върху пари седи криво съди, а военно полево, трибунал, което изберат

  5. Знаете ли какво е Полша? Полша се е образувала от остатъците на царска Русия и руското население в началото на 19 век, когато в Русия воюва през ПСВ и веднага след това се извършва Октомврийската революция, та тези руснаци от царска Русия, които са останали извън обсега на територията на СССР и Октомврийската революция, са поляците. А са католици, защото през ПСВ , немците и австрийците нападат чужди територии, включително и Русия, където е била територията на днешна Полша и насилствено са ги католизирали, преди това са били православни християни, т.е. също в началото на 19 век се е случило това, а нежелаещите руснаци(сега поляци), са били малтретирани, убивани, изтезавани, пращани в концлагери от немците и това са били първите създадени концлагери в Европа изобщо! Полша и Русия, не са врагове. Украинци и поляци, са руснаци по произход, дори когато стават жестоките кланета между тях, в дъното на тези интриги, стоят немците, тук-там и англичаните, а поляците и украинците, просто са били използвани един срещу друг, брат да убива брата за чужди интереси.

  6. Мисля, че много неправилно обвинявате изцяло САЩ и на по-късен етап, ще се убедите, че не сте прави! Просто замълчете в следващите две-три години и само гледайте!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *