НАТО: Русия дебне избухването на Война между САЩ и Китай, за да Нападне Европа!

САЩ не са в състояние едновременно да водят две големи войни. В случай на избухване на военни действия между Америка и Китай, Европа ще трябва да се защитава сама срещу мощна руска офанзива, твърди проф. Максимилиан Търхол, старши съветник на британското министерство на отбраната и експерт към НАТО.

Skandalno.net публикува статията му без редакторска намеса като илюстрация на това до какви налудности е стигнал „Солидарния Запад“ в страха си, че губи колониалния си контрол върху планетата. Нещо, което неминуемо ще го спихне финансово и икономически до нивото на средно богата латиноамериканска държава. Приятно четене:

САЩ не са в състояние да водят едновременно две големи войни. В случай на избухване на военни действия между Америка и Китай, Европа ще трябва да се защитава сама срещу мощна руска офанзива, твърди проф. Максимилиан Търхол.

Споразумението между Ангела Меркел и Джо Байдън за газопровода „Северен поток 2“ от Русия до Германия поражда опасения, че Владимир Путин ще започне офанзива в Европа, твърди британският военен експерт и старши съветник на британското министерство на отбраната и Алианса проф. Максимилиан Търхол пред изданието The Daily Express.

САЩ се договориха с Германия и дадоха позволение на канцлера Ангела Меркел да завърши строителството на газопровода „Северен поток 2“ от Русия до Германия. Но според Максимилиан Търхол, този ход може да накара руския президент Владимир Путин да атакува съседна Украйна, а ведвата след това и цяла Европа.

Търхол, който е и професор от „Кингс Колидж Лондон“, твърди, че газопроводът ще даде на президента Путин влияние върху ЕС в продължаващия конфликт с Украйна.

Търхол е убеден, че руският лидер ще се възползва от факта, че САЩ не са в състояние да водят едновременно две големи войни. Това означава, че в случай на избухване на военни действия между Америка и Китай, Европа ще трябва да се защитава сама срещу неминуемата мощна руска военна офанзива.

Той казва: „Вероятно Украйна, която е във война от 2014 г. и е лишена дори от минималния контрол, който някога е имала над руските газови и нефтени тръбопроводи, сега е обречена. По-малките съседи на Русия от НАТО – Полша, Прибалтийските държави и Румъния също с основание са предпазливи, не смеят да се противопоставят яростно на Русия и питат колко надеждни всъщност са средствата за възпиране на Алианса при атака от изток. Този техен въпрос не е без основание.

Без съмнение, руският президент е бил ободрен от упоритото пренебрежение на Германия към критиките на Полша и балтийските държави срещу газопровода, да не говорим за факта, че наскоро Байдън в прав текст заяви, че Русия представлява по-малка заплаха за сигурността на САЩ, отколкото Китай.

Миналата седмица Путин каза, че именно антируският проект на Запада го е подтикнал да напише статията си за това че русите и украинците са един народ. Подтекстът му беше ясен: Така, както Хитлер присъедини Судетите, а Ирак – Кувейт… по същата логика Путин се кани да окупира Украйна?

Железният закон на НАТО за сдържане е следния: „Русия няма да атакува източния фланг на Алианса, докато там има американски войници. Обърнете внимание: не става въпрос за германски, британски или френски войници – те за Русия нямат никакво значение, Москва дори не ги забелязва. С напускането на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, по европейската граница на Русия разположихме допълнително още голямо количество американски войници и военна техника. И някои колеги ме питат: Ето, виждаш ли, няма опасност, защо вдигаш такъв шум?

Но нататък Терхол обяснява безпокойството си: „Когато през 2017 г. в Сената министърът на отбраната на САЩ Джеймс Матис беше попитан дали САЩ могат да водят едновременно две мащабни войни, той отговори:„Не, сър! При такава ситуация Путин може да се надява дори на победа“.

„Евентуална война между САЩ и Китай, вероятно, ще погълне ако не целия икономически и военен ресурс на САЩ, то поне огромната му част. Което значи, че американците няма да са способни да спрат Русия ако реши да нападне Европа. А тя със сигурност ще предприеме такава стъпка. Военен конфликт между Вашингтон и Пекин би дал на Путин така желаната възможност да потърси реванш за поражението на Русия в края на Студената война през 1991 г.“

„Дали ще избухне война между САЩ и Китай, не е напълно сигурно засега. Но с голяма доза вероятност можем да предположим, че сегашното нерешимо икономическо и политическо съперничество между тях в един момент ще прерасне в мащабен конфликт, тъй като е малко вероятно някоя от страните да е готова да направи сериозни отстъпки по отношение на властта върху планетата“.

Сделката между Меркел и президента Байдън и по-точно решението на Германия все пак да завърши проекта „Северен поток-2“ беше остро разкритикувано и от нейните съюзници в ЕС.

Германският евродепутат Манфред Вебер осъди споразумението, отбелязвайки, че решението „вреди“ на целия Европейски съюз.

Вебер, който е лидер на Европейската народна партия в Европейския парламент, заяви, че германският канцлер е трябвало да се консултира със Съвета на ЕС, преди да реши да довършва проекта и да се пазари за него с американския президент.

Вебер каза пред германския вестник Die Welt: „Решението за „Северен поток 2“ е вредно за цяла Европа, а също и за Украйна. Тръбопроводът нямаше да се реализира, ако за него не беше лобирал бившият канцлер и лидер на ГСДП Герхард Шрьодер. А приятелските и бизнес контакти на Шрьодер и Путин са широко известни“.

Вебер добави, че взетото решение ще е „тежко бреме“ на плещите на цяла Европа.

Вебер отбеляза, че в бъдеще, когато се решават въпроси по проекти от такъв мащаб, Германия „трябва да ги обсъди с ЕК и да чака от тях одобрение, а не да ги реализира на своя глава…“. Германия трябва да работи в тясно сътрудничество с европейските партньори, заявява в интервюто си военния експерт към британското министерство на отбраната проф. Максимилиан Търхол. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. РУСИЯ НИКОГО НЕ ДЕБНЕ РУСИЯ СЕ ЗАЩИТАВА А СТРАНИТЕ ОТ ВЪРШАВСКИЯ ДОГОВОР ГИ НАСТИГНА БОЖИЕ НАКАЗАНИЕ ЗА ПРЕДАТЕЛСТВОТО ИМ КЪМ СВЯТА БРАТСКА РУСИЯ ГЕНОЦИД СРИНАТИ ИКОНОМИКИ РАЗРУХА МИГРАНТИ ОПРОСТАЧВАНЕ РЕЗУЛТАТИ ОТ ЧЛЕНСТВОТО В НАТО И ЕС АМЕРИКАНЦИТЕ ВЪРЛУВАТ НАВСЯКЪДЕ

    • Кой кого предаде!?! Само питам, де!?! А, ако не сте сигурни в отговорът, може да се обърнете за помощ към Горбачов, той ще ви разясни нещата най-добре!?!

  2. Горките американци. Вмвсто да си стоят на континента и да си живеят живота спокойно там, те се появяват на различни места по света с войските си. Наричат това ‘мироопазване’ . Настаняват се и започват да обвиняват местното население и съседните народи, че искат да водят война. Ноооо…. пазителите на реда са там, с войските си и казват на местните какво да правят на ушенце. Докато гръмогласно твърдят нещо друго. Горките украинци. Майданоносителите ги вкараха в тази схема. А сега ги пазят да не се измъкнат ако решат да се помирят със съседите си.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *