Напрежението Ескалира! Протестиращите Разбиха вратата на Министерство, Десетки Ранени и Сълзотворен Газ! (С ВИДЕО)

Днешният протест пред Министерство на регионалното развитие и благоустройство заради водната криза в Перник ескалира. Стигна се до сблъсък между протестиращи и полиция, при който пострадаха над 40 души.

От МВР съобщиха, че участници в протеста пробили полицейския кордон и в опит да нахлуят в сградата на министерството, разбили входната врата.

Двама служители на реда са пострадали, съответно от хвърлен предмет и удар с дръжката на знаме. Оказана им е медицинска помощ.

Въпреки предупрежденията, протестиращите не са изпълнили полицейските разпореждания. Това е наложило полицаите да използват сълзотворен газ.

ВИЖ ВИДЕОТО:

В резултат над 40 протестиращи са потърсили медицинска помощ. Няколко от тях са откарани в очната клиника на болница „Царица Йоанна  – ИСУЛ”.

До напрежението се стигна след призив на лидера на движение „Възраждане” Костадин Костадинов протестиращите да нахлуят в сградата.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Демонстрантите настояват за оставката на премиера Бойко Борисов и министъра на регионалното развитие Петя Аврамова заради безводието в Перник.

По същото време в Перник многолюден протест – молебен с жълти жилетки също поиска оставката на правителството.

ВИЖ ВИДЕОТО:

След разпръсването на протеста пред МРРБ полицейското присъствие в триъгълника на властта остава засилено. На терен са над 50 коли на жандармерията. Полицията започна арести на демонстранти с цел установяване самоличността на провокиралите напрежението пред сградата. Най-вероятно на лидера на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов ще му бъде повдигнато обвинение за подбудителство към бунт. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

Лидерът на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

6 коментара

  1. Смело народе, на бунт, да свалим това фашистко правителство!

  2. БОКО ТИКВАТА е първият в света, който хвърли газ и обгази своя народ!Пусна газ срещу справедливо протестиращите български граждани!Долу фашистката хунта ГЕП(гепиджии)!!!

  3. Голямата Мутро-ГЕРБава ченгеджийница каза:

    На видеото се вижда как едно дебело ченгенце(от пазителите на ГЕРБ), държи един прът с видеокамера и заснема участниците в справедливия протест.Зер после по стара милиционерска традиция ще опознават и идентифицират протестиращите по видеото, и ще ги привикват един по един да ги плашат и да ги карат да подписват предупредителни протоколи!
    Нищо обаче не може вече да спаси крадливата антинародна ГЕРБава шайка!Въпрос на време е ГЕРБ да бъдат пометени от народа веднъж завинаги!И след това тотална чистка и разследване в цялото МВР!

  4. Ако си милите,че ще бъде подобре,малко се съмнявам,само ще смените единия феодал с друг още
    по-крадлив феодал,напразно си късате нервите,защото всичките ни партии са маринетни,никой няма да ни остави да си управляваме държавата сами и да бъдем независими.

    • Анонимен провокатор такъв, какво ни съветваш ти: Да продължаваме да стоим със скръстени ръце докато не ни доубият герберските фашисти. Мерси, платено тролче на ГЕРБ – това ти го пожелавам персонално на теб.

  5. Така…Не зная дали коментара ми ще е одобрен но да напиша все пак! В късния следобяд ГЕРБЕРСКИЯ сайт ПИК с огромна възбуда и въодушевление написа че главния прокурор Гешев е стартирал процедура по импийчмънт и снемане на имунитета на президента Радев! Като са прикачили и звуков файл и процедурата е по техен сигнал! Не винаги съм бил съгласен с мнението на Веселина Томова от Афера, но още преди 3 дни тя предвиди това! Написа- “ Хак да ти е президенте. Още когато ти предложиха Гешев за гл.прокурор вместо да хвърлиш оставка и да поведеш народа срещу хунтата докато все още имаш най висок рейтинг,ти си тръгнал да подписвал укази за назначаването му. Сега предстои да те мачкат прокуратура заедно с правителството докато те унищожат“…Напълно е права затова. И аз да добавя- следващия път ако се наложи да съставя служебно правителство пак да слага Герджиковци и вуйчото на Владислав Горанов за министър на финансите които ще „надграждат ГЕРБ“ вместо да сложи например човек като Генерал Бонев които ще започнат веднага масови арести на Гербаджии и ще приключат веднъж завинаги с хунтата…Това е

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *