Най-новите оръжия на Русия показват ​​катастрофалния провал на Съединените щати

Русия успя да разработи стратегически оръжия, които надминават американския арсенал, и са доказателство за „катастрофален провал“ на ръководството на Съединените щати, което безразсъдно харчи пари за чуждестранни приключения, пише журналистът Дейвид Голдман в статия в The American Conservative.

Както посочва авторът, новите руски стратегически оръжия включват наземни и подводни хиперзвукови системи с ядрени ракети, способни да пробият всяка американска отбрана, както и „най-добрите в света“ зенитно-ракетни системи С-500. В същото време китайските хиперзвукови плъзгащи се единици и конвенционалните противокорабни балистични ракети, според него, вероятно могат да преодолеят противовъздушната отбрана на американските самолетоносачи, съобщава РИА Новости .

„Мога да предположа, че ако Русия и Китай все още нямат стратегическо превъзходство, то ако запазят настоящата си траектория на движение, ще го постигнат само за няколко години“, каза Голдман.

Според него на американското ръководство трябва да си зададе трудния въпрос как Русия и Китай, имайки няколко пъти по-малки военни бюджети от американския, са постигнали стратегическо превъзходство над САЩ в хиперзвуковите ретателни апарати.

„Второ, какъв е националният интерес на Америка, когато се занимава с разширяването на НАТО? Дали приемането на Украйна в НАТО е опит да се направи хитра маневра и да се заобиколи новото поколение руска противоракетна отбрана, като се поставят ракети толкова близо до руските градове, че да могат да летят под защитния чадър на противоракетната отбрана? пита той.

Както отбелязва авторът, днес изглежда, че техническите предимства са преминали към Русия и Китай, които са „решени да ги разширят“. „И фактът, че ние изоставаме, е катастрофален провал на двупартийния американски елит, който харчи неописуеми суми пари и пролива кръв за чужди приключения, пренебрегвайки  истинските източници на нашата национална мощ, нашите технологични предимства и нашата индустрия“, оплаква се Голдман.

Според автора на статията американският външнополитически истеблишмънт отговаря на своите неуспехи, като упорства в заблудите си и се застъпва за разширяване на НАТО, опитвайки се по този начин да компенсира нарастващата стратегическа слабост на САЩ.

„Опитите за обръщане на минали грешни изчисления могат да ни доведат до война, която можем да загубим. Освен това те създават риск от ядрена война, в която няма да има победители. Представителите на американския естаблишмънт не са ястреби. Те са гълъби в лошо настроение”, завършва журналистът.

Припомняме, че през февруари руските ВКС успешно изстреляха хиперзвукови аеробалистични ракети „Кинжал“ по време на учения , а кораби и подводници от Северния и Черноморския флот успешно изстреляха крилати ракети „Калибър“ и хиперзвукови ракети „Циркон“. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. ДА ЖИВЕЕ И ПРЕБЪДЕ ВЕЛИКА И СВЯТА БРАТСКА НАВЕКИ РУСИЯ ГОРДЕЕМ СЕ С ВАС ВЕЛИКИ РУСКИ БРАТЯ СПЕЦИАЛНАТА ОПЕРАЦИЯ НА РУСИЯ В УКРАЙНА Е УДАР ПО “ ГОЛЯМОТО НУЛИРАНЕ „

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *