Над 5000 са вече убитите палестинци при израелски удари, от тях 2055 са деца

Най-малко 5087 палестинци, в това число 2055 деца, са убити при израелски въздушни удари в ивицата Газа от 7 октомври насам, съобщи днес министерството на здравеопазването в Газа, цитирано от Ройтерс. Ранените са вече 15 273, допълни то. Ройтерс посочва, че се наблюдава значително струпване на израелски военни сили на границата с палестинския анклав, но не е ясно кога ще започне масирана сухопътна инвазия.

Само за последното денонощие при израелски удари са загинали 436 палестинци, като 182 от тях са деца. Голяма част от жертвите са убити при удари в южната на част на ивицата Газа, посочи здравното министерство на контролираната от партия „Хамас“ палестинска автономна територия.

По-рано Израелските въоръжени сили съобщиха, че снощи техни сухопътни сили са започнали ограничени сухопътни операции в северната част на ивицата Газа, съчетани с въздушни удари, предаде Ройтерс.

Израелската армия допълни, че през последното денонощие е поразила над 320 цели в ивицата Газа. Какви са били тези цели при положение, че цялата военна инфраструктура на Хамас е в тунели над 70-90 метра под земята? Вероятно пак цивилни цели.

Ройтерс посочва, че се наблюдава значително струпване на израелски военни сили на границата с палестинския анклав, но не е ясно кога ще започне масирана сухопътна инвазия.

Говорителят на израелската армия Даниел Хагари каза, че въоръжените сили са потвърдили, че 222 души са били взети за заложници (половината от които военни) по време на атаката на Хамас на 7 октомври.

Командващият въоръженото крило на Хамас, „Изедин Ал Касам“, заяви, че негови бойци са излезли от анклава, влезли са в сблъсък с израелски сили в ивицата Газа и са се върнали в базата си, след като унищожили десетки единици израелско военно оборудване.

В изявление на палестинската групировка се казва още, че израелски бронирани сили са проникнали и в южната част на Газа източно от град Хан Юнис. „Бойци влязоха в бой с проникналите сили, унищожиха два булдозера и танк и ги принудиха да се оттеглят извън границите на палестинската автономия“, се казва още в изявлението.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. В България избиха над 5 000 000 православни християни за 30 г, но целия свят мълчи, а дори и българите не се усещат и си мислят, че живеят във възможно най-великата демокрация ……

  2. не само,че не се усещат ами и сами си слагат ярема на врата, като ги гледам някои сега с маските до очите, без грипна епидемия, без някаква причина и без заповед, сами и доброволно си слагаме главите на дръвника, ако им кажеш,че още не е време за маски са готови даже и на бой, не само промити мозъци, не само овче племе вече и думи не мога да намеря .

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *