Мутрите изпълзяха: Застреляха наследника на Жоро Илиев насред София

убийство СофияС пистолет „Макаров“ със заглушител бе убит снощи в София  53-годишния Веселин Стоименов – по прякор Веско Дебелия.

Жертвата е смятана за наследник на Жоро Илиев и спрягана за гробокопач на ВИС в първоначалния му вариант.  Тялото на наричания за благозвучие  бизнесмен било открито от жена, която била негова съседка. Екзекуцията е извършена  близо до дома му, а окървавеният  труп лежал  във входа на блок 19 в затворения и зорко охраняван комплекс „Макси“ на бул. „Симеоновско шосе“. Стоименов бил застрелян със седем куршума.

Убийците са били трима, смятат от полицията. Единият е стрелял, другият е прикривал гърба му, а третият ги е чакал в паркирано наблизо БМВ.  Малко след престъплението БМВ-то е зарязано в Студентски град и запалено, а групата се е прехвърлила на друга кола.  По-нататък следите й се губят. Съседи не са чули никаква стрелба заради заглушителя, затова няма и бегло описание на престъпниците.

Полицията от снощи претърсва цяла София за съмнителни лица. Намерените следи се обработват, но засега няма версия кои са убийците. Причините за стрелбата са  нарушени финансови или икономически интереси, смятат разследващите, но не знаят все още кой е поръчителят.

Само за три дни в София станаха три дръзки престъпления. Въоръжени и маскирани обраха банков клон в „Люлин“ и изнесоха чували с пари. Бе нападната с оръжие и заложна къща, а снощи бе извършено поръчково убийство.

Отново ли се е активизирал подземният свят? Преразпределят се територии? Или престъпленията са станали случайно в толкова близко време едно от друго?

Чакаме отговора на г-жа Бъчварова, която е прекалено заета пък да се готви за номинация за президент.

https://youtu.be/YhQsRcZKHAY

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *