Москва: Украйна е струпала 125 000 войници по границата с Русия! Това е половината им армия!

Напрежението между Русия и Украйна продължава да ескалира. Днес Министерство на отбраната на РФ разкри, че Киев е струпал половината си армия на границата с Русия – близо 125 000 войници със съответното тежко въоръжение. Очевидно е, че Украйна няма никакво намерение да се придържа към Минските споразумения за разрешаване на конфликта в Донецк и Луганск. Все по-често във въоръжените стълкновения с размирния Донбас украинската армия използва тежко въоръжение, от което страда цивилното население. Това пък обяви говорителят на руското външно министерство Мария Захарова.

В същото време, НАТО продължава да истеризира ситуацията с неспирни обвинения, че Русия се готви да нападне Украйна. В момента около 10 000 руски военни се намират в близост до границата с Украйна заради провеждането на предварително обявените зимни военни учения на руската армия.

Кремъл обяви като злонамерена атака и откровена лъжа обвиненията, че подготвя нахлуване в съседна Украйна. Но очевидно НАТО използва подобни манипулации с цел да оправдае струпването на войски и техника около руската граница.

Държавният секретар на САЩ Антъни Бликен пък обвини Москва, че се опитва да дестабилизира Украйна отвътре и подготвя серия от провокации. Колегата му Сергей Лавров пък настоява, че конфликтът между Киев, от една страна, и Донецката и Луганска народни републики от друга, може да се разреши само чрез директни преговори помежду им, без външна намеса.

Украинският президент Володимир Зеленски също настоява за директни преговори между Киев и Москва за разрешаване на конфликта. В същото време обаче, действията на Украйна срещу Донбас са по- скоро враждебни, отколкото миротворчески. За следващата година страната е заложила в бюджета си да изразходва рекордната сума от 11 млрд. долара да отбрана.

НАТО няма да защити Украйна с военна сила, ако бъде нападната от Русия. Това заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг. Но ако посегне на „нашия партньор Украйна“, Москва ще бъде наказана политически и икономически, категоричен бе той.

Руският президент Владимир Путин отново предупреди Запада да не прекрачва с НАТОвска военна техника червените линии на руската сигурност, които минават по западните граници на Украйна. Ако в Украйна бъдат разположени противоракетни системи на НАТО, както в Полша и Румъния, това ще е сигнал за Русия, че Западът се готви да я нападне и тя ще отвърне подобаващо на заплахата, заяви Путин. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

4 коментара

  1. ГОСПОДИ ПАЗИ БРАТСКА СВЯТА РУСИЯ НАТО ЕС САЩ СОРОС ПРОКЛЕТИ ДА СТЕ ЗАЕДНО С ВСИЧКИ КОИТО СА С ВАС

  2. Вижте какво пише една западна медия, не Дойче веле. L’Otan augmente la pression sur la Russie Нато увеличава натиска върху Русия. L’Otan a trouvé un moyen de contourner la convention de Montreux pour „occuper“ la mer Noire НАТО НАМЕРИ СРЕДСТВО ДА ЗАОБИКОЛИ КОНВЕНЦИЯТА НА МОНТРЬО за да окупира Черно море,само след като ние им облизахме задните части с любов.

  3. БРАТУШКИ ХВЪРЛЕТЕ ЕДИН ЦИРКОН В БЪЛГАРИЯ ТУК ОСТАНАХА САМО ПРЕДАТЕЛИ НА БРАТСКА РУСИЯ И УПРАВЛЯВАЩИ КРАДЦИ И БОКЛУЦИ СПАСЕТЕ СЕ ВИЕ БРАТУШКИ

  4. Все някога нагнетяваното напрежение ще избие и му е време вече

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *