Москва: Призоваваме православния свят и международната общност да реагират на гоненията на нацистката хунта срещу православната църква в Украйна (С ВИДЕО)

Изявление на говорителя на руското външно министерство Мария Захарова:

Киевският режим продължава атаката си срещу каноничното православие. Зеленски и другите украински богоборци не се интересуват от въпросите на вярата, морала или етиката. Те са повели война срещу тях, водени единствено от личния си интерес и желанието си за лично обогатяване. За тази цел те са готови да предприемат всякакви стъпки, включително и да използват сила.

В редица региони на Украйна вярващи и духовници са изгонени от храмовете на Украинската православна църква (УПЦ), а религиозни обекти са подпалени. Православни свещеници са арестувани и гонени от Украйна. Сега украинските неонацисти са си поставили за цел да отнемат от УПЦ не само уникалния комплекс от древни манастири и църкви в Киево-Печорската лавра, но и вторият по големина манастир – Почаевската лавра.

Това е безобразие, което се извършва с подкрепата на САЩ и овладяната от глобалистите Константинополска Вселенска патриаршия. Подобни действия все повече потапят Украйна в Средновековието в най-лошия смисъл на думата. Същото това Средновековие, за което по-късно Католическата църква се извини и покая.

Това, което виждаме сега, е престъпление на киевския режим срещу собствения му народ.

Показателно е, че публикуваният на 24 март доклад на Службата на Върховния комисар на ООН по правата на човека за дискриминацията срещу УПЦ предизвика изключително нервна реакция в Киев.

Отново призоваваме съответните международни органи и международната общност и най-вече православния свят да дадат принципна оценка на действията на киевския режим по отношение на УПЦ и да изискат от него да спре това нечовешко и бездуховно безобразие.

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Очакваме скоро и у нас.
    Засега затвориха Бачковския манастир за “уж” неплатени сметки.
    Въпрос на време е да започнат да изпепеляват храмовете и манастирите ни. Както и да започнат да ни изтребват-един по един.
    Еми давайте- сатанюги.
    Може леко да се озъбите. Всякакви лорерч@та, пусита и изчадията ви.

  2. Нищо свято не остана на територията на бивша Украйна от 2014 г. до днес на което Киевската фашистка хунта да не е посегнала светотатство е !

  3. А Българската Православна Черква не е ли с народа си и няма ли да заклейми сатаниските изроди избиващи православните?

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *