Москва връчи протестна нота за оръжията за Киев на американската посланичка

Съобщение на Министерството на външните работи на Русия:

Ръководителят на дипломатическата мисия на Съединените щати, извикан в руското външно министерство на 21 февруари, получи демарш във връзка с нарастващото участие на Съединените щати в бойни операции на страната на киевския режим.

В протестната нота, предадена на посланика, се подчертава, че помпането на оръжие в украинските въоръжени сили и предаването на инструкции за нанасяне на удари по руската военна и гражданска инфраструктура ясно доказват несъстоятелността и лъжливостта на твърденията на Съединените щати, че те не са страна в конфликта. Посочва се също така, че оръжията, които се доставят на Киев, както и обслужващият персонал, включително американски граждани, представляват легитимна цел.

В тази връзка руската страна заяви, че настоящата агресивна политика на САЩ за задълбочаване на конфронтацията с Русия на всички фронтове е контрапродуктивна. Беше специално отбелязано, че за да се деескалира ситуацията, Вашингтон трябва да предприеме стъпки, включващи изтегляне на военните сили и оборудване на САЩ и НАТО, както и прекратяване на враждебните антируски действия.

Русия също така подчерта, че САЩ трябва да дадат обяснения за експлозиите в „Северен поток 1“ и „Северен поток 2“ и да не се намесват в обективното международно разследване за установяване на отговорните лица.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

20 коментара

  1. Русия излиза от договора за съкращаване на НАПАДАТЕЛНИТЕ ядрени оръжия. Русия официално протестира, срещу доставката на оръжия за Киев. Дали не е време, да попълним запасите си с храна вода и йод?

    • Закъснял си. Отдавна трябваше. И го казват много анализатори руски и то сериозни – делайте запаси, все что хорошо лежит – т.е. всичко, което се съхранява добре продължително време.

      • И къде има йод?
        Веднъж питах в няколко аптеки и ми казаха, че нямали.

  2. Тези американски посланички специално с конкурс ли ги избират – и таз като нашата Херо – кога валяла голямата градушка тя все нагоре гледала – убита, та утрепана.

    • Ха-ха, отгатна ми мислите, но не посмях да се изкажа за таз братовчедка на Квазимодо…

      • Ха, то остава и да не се изкажа поне. Аз трябва да ги съдя за естетически тормоз. При тях нали така е прието, за всичко да се съдят, значи и за естетически тормоз може.

  3. Вчера гледах едно интервю на Маргарита Симонян, каза го абсолютно точно жената – Щатите ще спрат да подгряват войната в Украйна само ако почувстват непосредствена реална заплаха за самите себе си. Във всички останали случаи те ще продължават защото за тях това е изключително доходен бизнес. === Няма какво да се добави. Тези само от сопа разбират – напреко през целия гръб докато им изпращят кокалите. Като добитък, бе- добитъкът само от сопа разбира.

    • Това повтарям от години. Още преди войната Пол Крейг Робъртс го каза в прав текст, че с наглосаксонската паплач може да се преговаря само за капитулация. Всичко друго е празноговор, тъй като няма да ги накара да спрат убийствата си по света.

      • С наглосаксонската паплач не се преговаря – тя е змия, винаги ще се извърти.С нея се говори само в едно положение – просната с мутрата в прахоляка и руската кубинка плътно стъпила на врата. От нищо друго те не разбират.

  4. Време беше!
    С тер@ристи не се преговаря.
    Нека на тяхна територия става. Сега ще започнат да клякат един по един.
    Преди това се молете да не направят големи мизерии.

    • нека не бъдем така нетърпеливи като някои форумци тук и изчакаме още месец,месец и половина..да видим дали няма да стане това,което има да става..не съм пророк,но твърдя,че в този интервал ще се случат важни събития..решаващи..

      • Няма да е след месец. Каквото има да се случва ще е в топло време ;)

      • Не знам дали ще поживем и увидим….. но важни неща се случват от 30 години в съседните ни държави. Един приятел патриот от анадола ми каза, че от първи клас децата ги учат рязане на гяурски глави. Същото учат и в сърбия и в гърция и в румъния, но малко по тарикатско от това което виждаме в македония. Което просто доказва, че са едни тъпи българи, наричащи се не знам си кви.
        Ние разбира се сме мноооого умни, интелигентни, толерантни …… с две думи тотални педали и учим българчетата да напускат родината си на запад и да стават роби и проститутки. Тези пък дето се инатят и не искат, да гласуват за джендърхалифати и терористични корпороции, докато чакат освобождението си от народните си избраници.
        Та такива са важните и решаващи съдбата ни събития и който има очи ги вижда от години.

      • недей да плюеш по сърбите…обикновенни сърби спасиха живота на 10г ми дете пред години,първо на пътя за белград и след това в б-ца..и не пожелаха и 1 евро..бях в шок от изключително доброто отношение на обикновените хора към българите..за тях сме братя…оооо,,ние ли..ние сме идиоти..разбрах,че обикновените сърби и политиците им-това са две различни неща..готов съм да скоча на всеки,който плюе по братския сръбски народ…и да помним едно от предсказанията на севрюкова…и в най тежкия момент,когато ще се реши съдбата на бг..първи ще ни се притекат на помощ сърбите..защото знаят,че паднем ли под ятагана..те са следващите..

      • „…защото знаят, че паднем ли под ятагана те ще са следващите“==> в такъв случай това не е помощ, а самозащита, ама както казва един друг народ – бу нада берекетверсин – ако изобщо ни се притекат на помощ, макар и за да защитят себе си.А против сърбите аз нямам нищо лошо, рода на майка ми е там, от границата.Тя така и казваше – моите братя сърбите.

      • Ти от целия пост, това за сърбите ли схвана само или останалото не е удобно да се коментира?
        Ще спра за сърбите, когато и те спрат да се ебават с България, българската история и българския народ.
        Пък и чудно къде прозря, че съм писал против обикновени или необикновени сърби …..и веднага си го нагласи за пропагандна цел.
        Освен това, не си спомням да съм те назначавал за модератор пишещ закони, против кой имам право да говоря и против кой не.

  5. Не виждам нищо лошо в прилагането на взаимопомощ, напротив-умишлено всякакви ню-ейдж философии ни промиват мозъците да сме си самодостатъчни и да не отговаряме и защитаваме по-слабите, за да сме лесна плячка. Считам, че осъзнаването колко сме взаимозависими и че заедно можем да оцелеем е в основата на съхранението ни като народ и народи.
    Западът разбира само един принцип- аз печеля, ти губиш. Основан на недостика, хищничеството и агресията.
    А градивният, принципът на сътворението е- аз печеля, ти печелиш. Божественият.
    Мечо Пух- колкото повече, толкова повече.

  6. Виждам за пореден път, че Fuck EU и Ясновидец пак разменят не много доброжелателни реплики. Уважаеми съфорумци, считам,че тук пишещите сме поне на средно интелигентно ниво и сме наясно с геоплотическите събития и релната обстановка у нас и по света. Отправям апел към вас и към всички останали да не превъщате този форум в място за лични нападки и заяждания, защото така нивото му се принизява на ранга на някой сайт, пълен със зомбирани и дебилизирани драскачи!
    Подкрепям диксусиите и градивната критика, разбира се, стига да са в рамките на добрия тон. На всички пожелавам да бъдете здрави и да живеем в една по-добра и хубава България!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *