Михаил Хазин: Картината е ясна, Американските Банкери УНИЩОЖИХА ЕВРОПА!

Европа се „отърва от зависимостта си от руския газ“, заменяйки я със зависимост от многократно по-скъпия американски LNG, каза Дмитрий Песков, прессекретар на президента на Руската федерация. По думите му, „сега европейците губят милиарди евро всеки ден и тези милиарди се печелят от Вашингтон“.

МИХАИЛ ХАЗИН

По думите на икономиста Михаил Хазин, провокирайки конфликта в Украйна, САЩ са извършили „брилянтна геополитическа операция“, като са скъсали икономическите връзки между страните от ЕС и Русия.

„Картината е ясна, Европа е хвърлена за бракуване, това е нейният икономически край, толкова. Съединените щати извършиха блестяща геополитическа операция, която беше лесна за реализиране, защото в целия Европейски съюз, в ключовите му държави бяха предварително назначени на власт американски марионетки. А тези марионетки – европейски премиери и президенти, дори не са служители на държавата САЩ, а на глобалистките сили, които стоят зад (президента на САЩ Джо) Байдън – това са международните банкери.

Затова трябва да си дадем ясна сметка: Няма никакъв смисъл изобщо да се занимаваме с ЕС – за мъртвите или добро, или нищо. Разбира се, те все още имат някаква остатъчна способност да поразклатят лодката, но за тях и да правят това вече няма никакъв смисълът? – заяви Хазин в ефира на авторското си предаване по радио „Спутник“.

Топ икономистът отбеляза, че от своя страна Русия ясно е показала, че няма намерение да търпи измамата в международните отношения.

„Специалната операция беше действието, което показа ясно и категорично на Запада, че повече няма да търпим тези „шегички“, като (отношението на Европа към подписването на) Минските споразумения. За тях нашата рязка и безкомпромисна реакция се оказа шок, защото те десетилетия наред живееха с мисълта: „Ние сме хитри, подли и безнравствени, значи можем да правим с наивните руснаци каквото си искаме“. Такава е тяхната логика “, обясни Хазин.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

14 коментара

    • А ние сме в ЕС. Правим, струваме, все успяваме да се качим на потъващия кораб. До сега сме успявали и да се измъкнем на косъм в последния момент. Да видим този път ще успеем ли.

    • От години е ясно, дари за мислещите чобани в България, че джендърхалифата е мъртъв и ни завлича към гробищата, но тук въпроса е, че руснаците този път нямат никакво намерение да ни подаряват свободата отново.

  1. не,няма да успеем..след разпада на ес,след 2г идва жестока криза-всяка държава се спасява сама за себе си поотделно, затварят се граници..тотални бариери ще има в европа-пиле няма да може да прехвръкне….ванга го е казала-кой къде е остава там завинаги,ако не се прибере в бг до 2025г..ние ще сме най-зле от всички,напълно източени,обезкостени и съсипани..ще имаме и вътрешни размирици,тъй като сме разделени и едни ще искат съюз със запада,други с изтока,без кръвопуск няма да мине..ще има и етно размирици и ще се наложи да искаме помощ от др.държави-от централна европа,като унгария и румъния..

    • Румъния и полша, тъй като са най-верните другари на натУ-то може и да не съществуват, или поне част от тях, но нищо не пречи да поискаме обрязване и фесове от нашата южна съседка, която винаги е готова да „помогне“.

      • не няма да се стигне до искане на помощ от турция…имаме предразсъдъци…

  2. ПРОКЛЕТИ ДА СА ЗАЕДНО С ПОТОМСТВАТА СИ ВСИЧКИ КОИТО СА СРЕЩУ БРАТСКА РУСИЯ БЛАГОСЛОВЕНИ ДА СА ОНЕЗИ 200 КОИТО ИЗЛЯЗОХА НА ПРОТЕСТА И БЯХА СМЕЛИ ДА ЗАЯВЯТ ЧЕ “ НЕ СМЕ НЕУТРАЛНИ НИЕ СМЕ С БРАТСКА РУСИЯ „

    • Не си правете труда, тук сме се събрали само “тъпи оФце”, едва ли си заслужава умнокрасива интелектуалка да си губи времето да чете коментари от такива тъпаци като нас.
      Анонимен, не се връзвай! Бъди жив и здрав, братко!

  3. Това е жестоката истина, само дето забравя да добави че и те са в същата игра и това беше целта на съвместната „операция“ на двамата хазарски хабадски чифута! И почти всички коментиращи тук са също толкова заблудени колкото и останалата част от стадото. Глупостта на един постоянно „славещ“ Русия е просто умилителна… Иде ти просто да го погалиш по гладкото мозъче…

    Хегелова диалектика – разделяй и владей! Много рядко съм виждала изказване на някой който е наясно с нещата.

    • Това с разделянето отдавна свърши, сега е фазата на тоталното избиване. А ти продължавай да славиш тези дето ще убият и децата ти, които се съмнявам да имаш.

  4. аз пък казвам друго..грешно е това,твърдейки ..и те са в играта…кои са в играта..тия дето мислят само за пари,…с духовни личности,за които парите не са нищо повече,освен средство за съществуване..като всички др.такива..имаш изкривено мислене…

  5. Да не се правя на умен – копи-пействам :
    Русофили ура-патриоти и русофоби, «ватници» и «укро-сектанти» зомбирани от пропаганда не разбират, че са пешки в чужда игра. Войната в Украйна е обикновена партия шах разигравана от световното юдео-масонство, където Путин и Зеленски са кукли на конци.
    От една страна на дъската се намира световната юдео-ционистка масонска организация «Бней-Брит», представена от различни юдейски кланове и най-вече Рокфелер, в САЩ това са републиканците (Тръмп, Кисинджър, Бжезински..), за господство на долара и запазване на ЕС. От друга страна, световната юдео-хасидска масонска организация «Хабад», най-вече Ротшилд, в САЩ това са демократите (Клинтън, Байдън, Сорос..), за златен стандарт и демонтиране на ЕС.
    В техните редици съществуват известни разногласия в геополитически и религиозен план, но като цяло работят заедно за постигане на обща цел – световно господство. Войната в Украйна, стартирана от световното юдео-масонство като продължение на известно събитие започнало през 2020 г. решава едновременно няколко задачи:
    и т.н…….
    Намерете и прочетете !!!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *