Мирни Преговори със Запада! Путин разпореди спиране на огъня в Украйна по молба на посредника Ердоган!

Тази сутрин турският президент Таип Ердоган се е обадил по телефона на Владимир Путин, за да му предаде желанието на САЩ за мирни преговори за Украйна.

„Готови сме за диалог ако Украйна и западните й ментори приемат приетите от нас в състава на Руската федерация територии за руски“. Това е заявил президентът Владимир Путин пред турския си колега Реджеп Тайип Ердоган, предаде Ройтерс.

Путин е потвърдил готовността на Русия за сериозен диалог „при условие, че киевските власти изпълнят добре известните и многократно изразявани изисквания за демилитаризация, денацификация, гаранции, че Украйна няма да се присъедини към НАТО и признаване на новите териториални реалности“, е бил отговорът на Путин.

Към момента Русия е присъединила Донецка, Луганска, Запорожска и Херсонска области в техните административни граници, въпреки че все още не ги контролира изцяло.

След уверения от страна на посредника Ердоган за сигурността на американското мирно предложение, руския президент издаде заповед за 36-часово прекратяване на огъня на украинския фронт – от 12:00 ч. на 6 януари до 24:00 ч. на 7 януари. Официалният претекст за това едностранно руско решение е призивът на руския патриарх Кирил боевете в Украйна временно да се прекратят с цел празнуването на Коледа, която Русия, Украйна и ред други православни държави празнуват по юлианския календар от 6 до 9 януари.

Тази пауза ще бъде използвана за тайни преговори между американци и руснаци в Анкара с цел постигане на договорености за траен мир в Украйна.

Ердоган е провел телефонен разговор и с украинския президент Владимир Зеленски днес следобед.

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

6 коментара

  1. Всяка заповед е предпоследна. Зеленски отказа Коледно примирие, така че укрите ще го отнесат по пълна програма

  2. Недоумявам,защо им чини евала още Путин?Тия ги заличавай от лицето на земята!Какви прекратявания,какви Коледи,какви пет лева?Бой до дупка,те от друго не разбират!

  3. Не ви ли е ясно бе хора, че и в Украина живеят два вида руснаци,зомбирани,като у нас и нормални.Разгърнете всичките ни медии, че и форумите за да видите до каква степен нашите медии са зомбирани или добре платени, лишени от морал и каквото и да е национално достойнство. И ние сме за деамерканизиране, ами няма кой да го направи. Леш сме, ама гнусна.

    • няма медии отдавна..има обслужващ персонал,който се опитва да живее от подаянията на господарите..

      • Ясновидецо, аз да ти кажа честно, вече се съмнявам, че го правят за подаяния или поради незнание. Със сигурност има и такива, но просто повечето са гнусни организми, които така се чувстват значими. Сега им се е паднало да бъдат забелязани и да изпъкнат като най-великите роби.

  4. и такива има…не гледам телевизии отдавна..пестя ток…глупости не ми се слушат..

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *