Медведев: Руските сили ще продължат да освобождават територии, окупирани от украинските неонацисти

Русия ще продължи да освобождава териториите, окупирани от Украйна. И няма да се ограничи в това си начинание само до присъединените вече области, а ще освободи и други. Такова изявление на заседание на Генералния съвет на Единна Русия в четвъртък, 6 октомври, направи заместник-председателят на Съвета за сигурност Дмитрий Медведев, цитиран от ТАСС.

„Без значение какви провокации правят днес нашите западни врагове и техните марионетки в Киев, хората в Донбас, Херсонска и Запорожка области вече са граждани на Руската федерация. Тези територии са част от Русия. Ние ще защитим хората на нашата земя, които ни повериха съдбата си. Разбира се, ние ще продължим да освобождаваме и други територии от Новорусия, които все още са окупирани от неонацистите“, коментира още Медведев.

„Целите на т. нар. глобален Запад, представляван от Съединените щати и техните основни поддръжници, са пределно ясни – унищожаването на Русия с успоредното отслабване на други страни, включително и европейските. Предвидено е ЕС да бъде разтурен, а икономиката му – унищожена. В тази глобална американска игра за запазване на хегемонията Украйна не е нищо повече от технически инструмент, а нейните граждани са консумативи във военния театър, организиран от Запада“, каза Медведев.

Той подчерта, че Русия уверено е избрала своя път на развитие и няма да се отклони от него.

„Всички цели, поставени от държавния глава за защита на нашите граждани и нашите територии, със сигурност ще бъдат постигнати“, заключи Медведев.

На 5 октомври президентът Владимир Путин одобри ратифицирането на договора и подписа федерални конституционни закони за окончателното влизане на четири нови субекта в състава на Русия – Донецката и Луганската народни републики (ДНР и ЛНР), както и Херсонската и Запорожката области.

За ръководител на ДНР е назначен Денис Пушилин, а за ръководител на ЛНР – Леонид Пасечник. Владимир Салдо ще отговаря за Херсонска област, а Евгений Балицки ще отговаря за Запорожка област. До 2026 г. новите региони ще са в преходен интеграционен период.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *