Иво Христов: Бъдещият кабинет ще бъде нареден под натиска на САЩ и Европа

„След взривяването на „Северен поток“ войната вече пълзи на запад, военните действия се разпростират. А колкото до икономическата война (санкциите), тя отдавна е световна и в нея се очертават двете противостоящи си сили – Западният блок начело със САЩ (52 държави) срещу обединена Азия и целия останал свят. Рискът от горещ сблъсък на територията на Източна Европа е все по-реален и поведението на президента Румен Радев е оптимално най-правилното, тъй като той, бидейки юридически грамотен човек и професионален военен, оценява какви последствия би имала за нас подкрепата на България за влизането на Украйна в НАТО“. Това каза пред БНР евродепутатът от Групата на прогресивния алианс на социалистите и демократите Иво Христов, бивш началник на кабинета на президента Радев.

„Поведението на „Демократична България“ беше очаквано. Не можем да очакваме от партия, която манифестира под чужди знамена, да защитава националния интерес. Нито да очакваш от партия, чието ръководство е съставено от бивши служители в спонсорирани от САЩ неправителствени организации, да милее за българския национален интерес“, коментира евродепутатът по повод заявеното от „Демократична България“ намерение да внесат предложение за изпращане на военно-техническа помощ за Украйна веднага след свикване на Народното събрание.

По думите му ДБ се опитва да зададе дневния ред на парламента, преди той да е започнал своята дейност: „И го задава не с тема, която е свързана с България, а с международна тема. Случайно ли е това? Подобно поведение демонстрират ПП, ГЕРБ и други партии, които напоследък сякаш се състезават кой е по яростен русофоб и предан евроатлантически ястреб „.

В предаването „12+3“ на БНР Иво Христов анализира политическата ситуация в страната след предсрочните избори на 2 октомври:

„В парламента имаме неравновесно положение с много фрагментирана карта, което съвсем не значи, че няма да се състави правителство. Ние все още мислим, че политическите лидери в България решават нещо, те и преди нямаха особено тежка дума, а сега в състояние на война – още по-малко. Бъдещият кабинет ще бъде нареден под външен натиск, тъй като САЩ и Европа биха желали да имат в България една управляема администрация, която да не създава проблеми в контекста на войната“.

Според Иво Христов бъдещото правителство няма да е ляво или дясно, а в контекста на войната ще е „правоверно евро-атлантическо“: „Като съберете поведението на ДБ и ПП, и излъчените от ГЕРБ модератори на преговорите – Росен Плевнелиев и Соломон Паси, още ли някой смята, че това е конспирация? Според мен – не!“.

Интервюто с Иво Христов в предаването „12+3“ можете да чуете от звуковия файл.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. БОКЛУЦИ,ОБСЛУЖВАЩИ САЩ! САМО ЧЕ,НАРОДА ЩЕ ВИ ИЗМЕТЕ МОМЕНТАЛИЧЕСКИ! НАРОДА НЕ ИСКА ВОЙНА С РУСИЯ! РАЗБЕРЕТЕ ГО БЕ,ИДИОТИ!!! СУЛЬО И ПЛЮВЛЮ ДА СИ ПРАТЯТ СИНОВЕТЕ,А МОЖЕ И ЖЕНИТЕ ,ТА ДА ЗАБАВЛЯВАТ НАРКОМАНСКИ!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *