Мария Захарова: Маркс и Енгелс се обръщат в гроба, виждайки как европейците оцеляват с държавни субсидии и на стари спестявания

Икономистът Карл Маркс и съавторът на неговите трудове Фридрих Енгелс „се обръщат в гробовете си“ от сегашната икономическа политика на ЕС, при която пазарните икономики „оцеляват благодарение на държавни субсидии и дотации, а тези дотации и субсидии не са нищо повече от стари спестявания“, написа говорителката на руското външно министерство Мария Захарова в канала си в „Телеграм“, предаде ТАСС.

Тя обърна внимание на доклада на Европейската комисия относно външната търговия и икономическата политика. „Европейските комисари представиха този черен доклад на разрухата с такава помпозност, сякаш имат повод за голяма радост“, коментира Захарова.

Тя посочи, че според доклада европейските потребители са изправени пред нарастващи цени на енергията, висока и стремглаво нарастваща инфлация и рискове от фалити на цели сектори от икономиката на ЕС. В същото време „само в енергиен план ЕС вече е похарчил 710 милиарда евро, за да се поддържа функционирането на икономиката на ЕС“ допълва тя.

„Маркс и Енгелс се обръщат в гробовете си, като виждат как либералните пазарни икономики днес оцеляват благодарение на държавни субсидии и дотации, които отслабват държавите и ги водят към фалит, и единствената, която печели от това е европейската бюрокрация. Въпреки че преди почти два века Маркс точно описва същността на брюкселската евробюрокрация: „Бюрокрацията владее държавите? Те са нейна частна собственост“, пише още Захарова.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

6 коментара

  1. Блудницата, описана в Откровение от Йоан върви към края си.
    Вече нямам съмнения коя е.
    Искам, или не- това се случва.

  2. Много,много близо ни докараха до комунизма гадните глобалисти. Пак ще теглим като преди тридесет години. И сега не сме цъфнали за вързване, просто на някои поколения им дойде до гуша все да са наведени и без гащи. В края на дните си земни, ни накараха да броим стотинките в джоба. Преди нямаше магазини-Корекомите – ако ги помните бяха само за някои. Сега магазини – бол, кинти няма. Крайният резултат е един и същ – бурканбанк и домашен Плодзеленчук от дворовете,складове в мазата,събираме капачки за линейки.Кафа бе идиоти. И вие ще пукнете като нас и няма да вземете нищо от това което награбихте занагоре! Няма ли един свестен клирик да ги анатемоса и да пропаднат право в пъклото,изедниците недни!

    • Събраният, не бъркай социализъм с либерален фашизъм. Постарай се да не бъркаш или анатемосваш и системата, само защото са я яхнали тотални безродници.
      Не знам как си теглил преди 30 г., но тогава България имаше 3900 завода, прекрасно въоръжена 156 000 армия с над 400 самолета, 3000 и кусур танка, всички последни модели ракети …….. която можеше да защити родината си. Нямаше клошари гладни или хора зобещи ГМО-отрови. Верно по магазините нямаше 99 вида отровни и мухлясали кашкавали и сирена, а само 3-4 вида, но бяха супер-еко по сегашните стандарти. Нямаше 99 модела салами и луканки, но всички бяха от месо. Дори салама кучешка радост от онова време, предполагам е по-качествен от най-скъпите съвременни – пълни с червеи, глисти, бръмбари, хлебарки, рога и копита…..
      Не знам дали въобще си заслужава да се говори за медицинската помощ през „лошият комунизъм“ и сега, защото няма база за сравнение. Същото се отнася и до образованието на децата ни. Сега е просто онтибългарско дезобразование. Подготовка на роби. Мага цял роман да ти изпиша със сравнения, от сегашната безродна кочина и преди. Пичове и пички, няма ли отдадени на лявата идея хора четящи сайта, които да обясняват тези нещица, та карате мен монархиста да защитавам „комунизма“?

      • Браво,FucKEU!Това,което си написал като сравнения отпреди и сега са малка част от събитията и действията на предишната ни държава спрямо народа,а имаше и други моменти ,които ние проздите хорица не знаехме и не виждахме и те бяха от голямата държавна политика,но пак бяха за хората и добруването на държавата! А всичко това правеше в света да се говори за малка България!
        Още веднъж, браво и бъди жив и здрав!

      • Благодаря много, но това са си просто фактите, аз нищо не съм си измислил.
        Единственото, което ме учудва е защо хората, особено тези с леви виждания мълчат, като женски детероден орган за този период и позволяват една лъжа да замъглява мозъка на децата им?
        Жалко е и отново стигаме до твърденията на Евито за мършата. :)

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *