Макрон ИЗОБЛИЧИ МАФИЯТА на ГЕРБ и Борисов! Вижте УНИЖЕНИЕТО на българския премиер:

„Така е, Бойко – ще вървят напред европейските държави, които искат бързи реформи. Не можем да спираме и да изчакваме страните, които се движат с малки крачки и ги правят в последния възможен момент“, заяви днес френският президент Макрон, обръщайки се към Борисов лично и подценяващо фамилиарно… Докато наш Бойко клепаше на парцали, неспособен да формулира какъвто и да е смислен отговор.

Държавният глава на Франция е върло решен да наложи идеята за „Европа на две скорости“. Според която идея общ бюджет ще имат само държавите от еврозоната. А страни като България, които са извън нея, ще останат в периферията с намалени евросубсидии за развитие.

Макрон е и сред европейските лидери, които се противят Евросъюза да присъединява нови държави – конкретно от Западните Балкани. Докато нашият премиер е ангажиран лично с каузата Сърбия и Македония да влязат в Съюза. И даже превърна ускореното им приемане в знаме на българското европредседателство. Идеята, разбира се, не е на Борисов. Спусната му е от американските му босове. Затова Баце лобира за включването на Западните Балкани не само в ЕС, но и в НАТО.

Така или иначе, тенденцията в ЕС е към фрагментиране. Тоест- богатите държави да се отделят в свой клуб, а бедните да изгубят всякакъв шанс дори да се доближат до жизнения им стандарт. Германия засега е против идеята „Европа на две скорости“, но тенденцията е ясна и ще се наложи в съвсем близко бъдеще. Защото заради световната икономическа инвазия на Китай, дори най-богатите страни в ЕС губят икономика и обедняват прогресивно.

В този преломен момент, в който не е ясно ще остане ли Евросъюзът цял и ще го има ли въобще, е редно да се замислим спечели ли изобщо нещо България от близо 11-годишното си членство в ЕС? И по-точно – какво загуби?!

За да ни приемат в ЕС, трябваше да се откажем от лидерството си в енергийния сектор на Балканите, като затворим безпричинно 3-ти и 4-ти блокове на АЕЦ Козлодуй. После, пак под натиска на ЕС и САЩ, отхвърлихме други два енергийни проекта, които щяха да ни върнат позицията „Енергиен лидер на Балканите“. Това бяха руските проекти „Южен поток“ и „АЕЦ Белене“. А САЩ дори не ни позволиха да инсталираме в АЕЦ Козлодуй закупения за АЕЦ Белене реактор. Така от крупен износител на ток, България се превърна в жалък енергиен просяк, който не може да развива производство заради прекалено скъпата ел. енергия. В крайна сметка- такава бе и целта на Запада- деиндустриализиране и обедняване на колонията му България.

За капак: Малкото ни остатъчна икономика бе тотално смазана от вноса на стоки от ЕС. Като в същото времестраните от Западна Европа не ни позволиха да изнасяме продукция към техните пазари. Пак според европейските директиви, земеделието ни беше окрупнено в ръцете на 20 фамилии и 2 арабски фонда… и стана тотално зависимо от субсидиите на ЕС. До степен, че сега, като ни намалят субсидиите, може да останем и без него.

В замяна на изгубеното, българите получиха правото да работят на Запад. Но там им се предлага работа само в определени сектори – най- трудоемките и ниско платени. В която и западноевропейска страна да отидат, нашенци не могат да преминат един строго определен и твърде мизерен праг на възнаграждение.

Шайката на ГЕРБ ограби парите от ЕС, но сега ще им врътнат кранчето

Какви инвестиции направи ЕС в България? Отпусна пари за велоалеи, пътища, градинки и детски площадки. Няма лошо, но и сами можехме да си ги направим, ако имахме някаква икономика. Нека си дадем сметка, че градинките, пейките и алеите не са инвестиции, а „пластмасови мъниста за индианци“ (с такива мъниста първите бели заселници са си „купували“ чисто злато от коренното население на Америка-б.р.). А че градинките и алеите не са инвестиция е повече от ясно- те не носят пари, с които да поддържаме читава социална система, здравеопазване, образование, наука и пр. Нещо повече- те дори искат нови допълнителни пари за поддръжка сега и навеки… и със сигурност ще са ни в тежест. Защото ние пари нямаме.

Показателен е и фактът, че след 11 години членство в ЕС, най- големия външен инвеститор в България продължават да са… гастербайтерите, които изпращат над 1 млрд. евро годишно на близките си. Не ви ли притеснява факта, че същата годишна сума изпращаха гастербайтерите ни и преди 11 години, когато същите бяха наполовина по-малко.

Най- жестокият удар за България от членството й в ЕС обаче е загубата на хора. Защото без население, и то младо – какво можеш да градиш и каква перспектива имаш? Онзи ден правителството обеща на работодателите у нас, че щяло да внесе работници от Виетнам, Пакистан, и пр. държави от Азия, които освен че ще запълнят свободни ниши, ще подбият и цената на труда. Особено потърпевш ще е Ай-Ти сектора, тъй като ГЕРБ се кани да внесе програмисти от Индия. А това означава, че и последния ресор с високи заплати у нас, скоростно ще обеднее. И то съвсем скоро. Така и последните млади, умни и кадърни българи ще напуснат България в посока- Западна Европа.

И така, какво загубихме, откакто сме в ЕС – хора, икономика, земеделие, енергетика… и най-важното – СУВЕРЕНИТЕТ.

И докато цели 10 г. търпяхме да ни управлява и краде про-американската колониална администрация на ГЕРБ… неусетно се превърнахме в роби! Търпяхме ГЕРБ, търпяхме и господарите от Брюксел и САЩ, които най-нагло ни връщаха Борисов всеки път, когато го изхвърлехме от властта… Докато не ни ошмулиха до безгласни бедняци. Защото ГЕРБ опоска всички еврофондове и ни оставя една разнебитена, бедна и ужасно задлъжняла държава.

Затова и днес френският президент йезуитски се обърна лично към премиера Борисов, за да му каже: „Така е, Бойко – ще вървят напред европейските държави, които искат бързи реформи“. Което преведено от дипломатически език значи: „Бойко, оставихме ви да крадете, защото ти и герберската ти шайка ни бяхте покорни и изгодни. Но вие се оляхте. А и ние закъсахме и вече нямаме нужда от слуги като вас“. Skandalno.net

Автор: Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

10 коментара

  1. Борисов е продължение като следствие. Той не е причина. И понеже, по принцип опитите са -. да се премахва следствието, а не причината–резултатите са такива. За това бяхме натикани в кощунствата НАТО
    и ЕС, и от там започнаха всевъзможните условия,и измислици, в пълен разрез с нормално съществуване.
    Хайде да се опитаме да ликвидираме причината–но с ясното съзнание и знание коя е тя, и кой ни сложи на шейната??? Не е лесно, но не е невъзможно.

    • Вече на всички нива следствието се представя като причина. Дори в прокуратурата не търсят извършителя на престъплението, а кой е подал сигнала и правят живота му роман в три части с продължение, по- скоро хоръ

  2. Събуждай се рая докато ние народа не изхвърлим бойко българоубиеца бе
    Ден няма да видим въставай народе

  3. При тази звучна плесница каквато Макрон удари на Бойко,Банкянският селянин помисли ,че го потупват по рамото.С още една такава или подобна плесница,сам ше се върне в махалата от която е дошъл.

  4. Прав си Сандо,но ние българите винаги чакаме друг да ни свърши работата.

  5. В махалата му е мястото на тоя селянин.Там да въси физиономия и да се изживява на Командир Паша.

  6. А народът спи…
    Спи, народе. Когато се събудиш вече ще е много късно. Но дали изобщо ще се събудиш или кротко и тихо ще умреш в съня си?

  7. Защо никой не каже Бойко е мафиот бил е в ВИС и от тук мафията си има държава и тя се казва България погледнете по регионите какво става гербаджиите са обсебили всички обществени поръчки и всички държавни учреждения се охраняват от фирми блиски на депутатите

  8. Ама кой трябва да каже кой е мафиот и кой не е, разбира се че ние ТИ,АЗ НАРОДА защо чакаме някой да дойде и да ни оправи в живота. Ами най малкото което можем да направим е да не си плащаме данъците, осигуровките и всичко останало което им влиза в джоба. Не знам до кога ще издържим на това темпо ………….

  9. Добре съгласен съм с вас но….. кой е алтернатива , БСП , ДПС , Патриотичния фронт , или Марешки?? Имаме ли млади хора да го изгоним??? Ще се върнат ли да поемат властта и да саа точни и коректни?? Или крадливоста си е чисто български патент. Комунистите крадоха 45 години. Демократите почти тридесет вече. Преди 30 години сегашните бяха млади. Има един виц един мъж се прибира пиян , жена му го погва и обещава , че от утре става нов ЧОВЕК. Следващата вечер се прибира пак пиян , жена му пак го погва пияницо мръсен обеща ,че ще си нов човек от днес , той отговаря, ами и новия човек се оказа пияница. Дали и тези млади хора евентуално които ще сменят досегашната крадлива шайка ГЕРБ < БСП < ДПС < ПАТРИОТИ не знам какви си още ншма да се окажат същите даже и по крадливи??? Още Ботев преди повече от 140 години описва българския манталитет. Продължава го Алеко Константинов,Стефан Костов в Големанов. За тия 140 години нищо не се е променило.Как мислите дали може да се промени нещо и как. Не е въпроса да сочим с пръст този или онзи политик и търсим вината в него.не е луд този който изял баницата , луд е този който му ш дал. Крадът ни защото им позволяваме. За здравеопазването най най болната тема , някой може ли да предложи алтернатива за запазване на малките болници или да се закрият , защото за тях парите са малко и лекар който наистина е специалист няма да работи за мижави пари там. Той ще иде в големиш град където ще му предложат добра апаратура за диагностика и адекватно заплащане. В малките болници остават посредствените лекари които гледат как само да ти бръкнат в джоба под предлога за уж по качествени консумативи и да направиш дарение на болницата под формата на избор на екип. В същност имаш ли право на избор??? Не ли необходимо тези пари които са предвидени за издръжката на малките болници. Да се пренасочат за до болничната помощ , спешната помощ , апаратура за по добра диагностика. В клиничните лаборатории които съществуват, в малките населени места да се запазят. Да се даде и зъболекари и лични лекари. Да отпадне таксата за преглед и при зъболекарите цените също да паднат надолу.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *