Мажоритарни избори ли? ГЕРБ даде заден ход, зрее нов скандал: Вижте само тук:

Не трябва да се бърза по въпроса с мажоритарните избори. Той трябва да бъде детайлно проучен и дискутиран.

Това заяви днес новият зам.-председател на Народното събрание от ГЕРБ Цвета Караянчева, която грубо погази думите на Вожда си, явно с негово знание и благословия, защото иначе няма как.

Според нея  партията  й ще внесе тези дни  темата за мажоритарния вот за обсъждане в парламента, обаче ще настоява  по казуса да се направи широк дебат. Колко широк и колко дълбок и най-вече колко дълъг, тя не уточни. Колкото каже Борисов, разбира се, но и това бе премълчано, а журналистите от Нова не посмяха да я попитат.

Вчера депутатите се заклеха, а днес вместо да работят, се юрнаха по телевизионните студия да дават интервюта. Вместо веднага да започнат да решават наболелите проблеми в държавата, те си дадоха ваканция в очакване на Борисов да им поднесе на тепсия правителство. И да се доразберат помежду си кой каква комисия да оглави и какъв кокал да захапе.

В референдума, проведен през ноември, гласуваха рекорден брой българи, които поискаха смяната на начина на избиране на вечните ни парламентаристи и оядени политици. И отчаяно избраха мажоритарния вот с надеждата, че партиите ще спрат да яхат и да цицат народа.

Едва няколко хиляди гласа не достигнаха, за да стане задължителен референдумът. Кой ги скри, как ги скри, не е ясно, но остана вратичка,  която да позволи на политиците да продължат да жонглират с народното търпение.  В предизборната си кампания  ГЕРБ на няколко пъти  категорично заяви, че ще работи с всички сили, за да зачете на волята на народа.

Обаче след като спечелиха, хората на Борисов, който най-силно се кълнеше, че ще оправи изборния закон, внезапно потънаха в тишина. Сега ще се постави въпросът в пленарна зала и ще замре.

Никой не знае каква е тази широка дискусия и ще попречи ли тя на волята на народа.

Съвсем ясно е, че мажоритарни избори не устройват нито една българска партия. Дерибеите са свикнали да ни дерат от години и лудо се страхуват да не останат извън парламента.

А ако изборите са мажоритарни, това със сигурност ще се случи. Особено ако на плакатите цъфнат омръзналите ни до болка крадливи партийни муцуни.

В най-голям ужас са Обединените патриоти. Валери Симеонов знае, че никой няма да го избере мажоритарно и ще трябва да се препитава само от телевизийката и мотелчето си. Под въпрос е Волен Сидеров, който безсрамно предаде избирателите си и пристана на ГЕРБ.  Каракачанов пък така е омръзнал на избирателите, че даже няма и да забележат, че се е кандидатирал.

В ГЕРБ също не са сигурни в топлите си местенца. Кой би гласувал за Десислава Атанасова, която само ако прочете форумите, би трябвало да се изчерви от срам? Кой би избрал самата Караянчева, която единствено лае, но нищо не прави. А Делян Добрев? А останалата пасмина?

Освен това Борисов и патриотите вчера обещаха да изкарат пълен четиригодишен мандат. Как ще го изкарат, ако признаят референдума?

Нали признаването му означава нови избори?

Тогава за какъв пълен мандат става дума?

Новите управници започнаха още първия си ден в парламента с лъжа!

Ще вкарат референдума за широко обсъждане и така четири години!

Вярваш ли им, народе?

Ние не!

Автор Станислава Славова Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. НЕ на мажоретките !

    Станислава, недей да ЛЪЖЕШ ! НЕ „няколко хиляди“ , а 12 000 гласа не достигнаха на така наречения „Референдум на Слави“ за да стане задължителен !
    Два милиона го били подкрепили…. Е,и? Четири и половина милиона пък НЕ СА го подкрепили !
    Дано депутатите излязат мъдри и не приемат недоносчето на сценаристите на Славуца !!!

  2. „Българчееее…“ Четири и половина милиона от които 2 500 000 избягали от дрисльовците които управлявят. За 5 години ГРОБ – 500 000 са хванали пътя! Така че не дрънкай глупости! Да не говорим,че 50-60% не гласуват ,зещото НЕ им ВЯРВАТ на политпроститутките.РазбИИш???????????

  3. Ха-ха-ха…
    .
    ПРИ МАЖОРИТАРНИ ИЗБОРИ В ДВА ТУРА ОТ ГЕРБ МОЖЕ ДА НЕ ВЛЕЗЕ НИТО ЕДИН ДЕПУТАТ… Както на президентските избори ще се гласува на принципа – „ВСИЧКИ СРЕЩУ ГЕРБ“…
    .
    (Тази система започва да ми харесва…)…

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *