ЛНР, ДНР, Запорожката и Херсонската области ОБЯВИХА РЕФЕРЕНДУМИ ЗА ПРИСЪЕДИНЯВАНЕ КЪМ РУСИЯ! (С ВИДЕО)

Депутатите от парламента на Луганската народна република гласуваха единодушно за провеждането на референдум за присъединяване към Русия, предаде ТАСС, като се позова на Виктор Водолацки, заместник-председател на комисията на Държавната дума по въпросите, свързани с ОНД, евразийската интеграция и връзките със съотечествениците.

„Законът за произвеждането на референдум в Луганската народна република бе приет с единодушие от депутатите от Народния съвет на ЛНР“, написа Водолацки в своя Телеграм канал.

Според Ройтерс референдумът ще се състои в периода от 23 до 27 септември.

Властите в Херсонската и Запорожка области също обявиха провеждането на референдуми за присъединяване към Русия. Същото малко по-късно обявиха и властите в Донецката народна република.

С този акт Русия подсигурява безопасността на гражданите им срещу евентуална украинска агресия. Ако след присъединяването на ЛНР, ДНР, Запорожка и Херсонска области към Русия, ВСУ атакува техните територии, това ще значи обявяване на война на Руската федерация, а Москва ще извърши мобилизация и ще започне пълномащабна Война срещу Украйна и западните й ментори, поясняват руските медии. И даже нещо повече: Четирите области ще се присъединят към Русия с целите си административни областни територии. Но части от Донецка, Запорожка и Херсонска области все още са под контрола на ВСУ, което значи, че Русия ще счита тези сили за окупатори на част от територията на Русия и Москва ще има пълното основание да свика пълна мобилизация и да започне пълномащабна война срещу Украйна.

Междувременно на Конгрес на гражданите на Запорожката област бе гласувано единодушно и с бурни аплодисменти решението за незабавно провеждане на референдум.

И администрацията на Херсонска област реши да назначи референдум за присъединяването на региона към състава на Руската федерация, съобщи в специално обръщение към населението ръководителят на администрацията Владимир Салдо.

По-рано днес Общественият съвет на Херсонска област се обърна към Салдо с призив за незабавно провеждане на референдум.

Според предварителните социологически проучвания в ДНР 94% от електорално активните (готови да участват в референдума) респонденти са за присъединяване на републиката към Русия. В ЛНР 93% от имащите право на глас граждани подкрепят този вариант, в Запорожка област за присъединяване към Русия са 87%, а в Херсонска област 80%.

Референдумите ще се проведат в периода между 23 и 27 септември. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

РЕФЕРЕНДУМИТЕ + СВОДКА ОТ ФРАНТА НА 20.09

ВИЖ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/B_pWgwJaobA

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *