Лицемер ли е Радев? Президентът се възмути от протежето си Кирил Петков!

Времето за анализи на управляващите приключи, хората вече очакват резултати, заяви днес президентът Румен Радев. Най- фрапиращо е положението в енергетиката – ръководните кадри вече са сменени, но не виждаме още никакви резултати. Българската икономика едва издържа непосилните цени на тока и газа. Бяха им обещани компенсации, но не получиха нищо, заяви държаният глава.

Днес за пореден път президентът Радев скастри правителството заради липсата на ефективни и адекватни мерки по най- тежките проблеми на страната – цените на тока, газа, инфлацията. Миналата седмица държавният глава пак публично разкритикува премиера Кирил Петков – този път заради политиката му по отношение на Северна Македония. А след това и заради недостатъчното финансиране на армията, предвидено в новия бюджет.

Факт е, че безпомощността на Петков и правителството му става все по- видима за всички. Но нека да върнем лентата няколко месеца назад. Не беше ли именно Румен Радев този, който най- безпардонно го назначи за служебен министър на икономиката, при положение, че все още е бил канадски гражданин? А след като стана ясно, че Петков е заел поста неправомерно, подавайки декларация с невярно съдържание, и бе осъден за това, Радев отново си затрая. Нима Радев не употреби президентската институция, позволявайки на служебния си министър да прави открит пиар на новия си политически проект?

Румен Радев наистина се раздаде докрай, за да вкара във властта Кирил Петков и Асен Василев. Да, планът му сработи. Сформира се най- невъзможната коалиция. Почти три  месеца по- късно обаче, резултатът е плачевен – толерансът на първите 100 дни скоро изтича. А вече даже и Радев не крие възмущението си от липсата на какъвто и да е управленски капацитет у протежетата си.

Очевидно оттук-насетне президентът ще се опитва всячески да се разграничи от правителството, което още отсега се очертава като тотален провал. А за да не го отнесе и той покрай тях, ще трябва да се прави, че няма и никога не е имал общо с тях. Първият опит на Радев в политическия инженеринг се оказа провал. Но явно менторите му от САЩ не са се отказали от идеята да тъкмо той да е човекът им, който и завбъдеще ще реди пасиансите в изпълнителната власт на американската колония България. Инак Радев не би тръгнал така яростно да си прави кризисен пиар. Управленският проект на Петков беше планирано кратък, той скоро си заминава. Но Радев остава. От него американците ще искат просто да смени марионетките си във властта. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

9 коментара

  1. ГОСПОД ДА ГО УБИЕ р. радевЗАЕДНО С ДЕЦАТА И СЪМИШЛЕНИЦИТЕ МУ ВРАГ НА БЪЛГАРИЯ ПРОКЛЕТ ДА СИ радев

  2. Юнакът Румен Мустафа води люта битка за власт с триглавата ламя : Швестера, Кокорчо и Евреина .
    . . . .
    Ако няма победител от битката – ще има побратимяване .

  3. Задните мисли на Румен Мустафа .
    . . . .
    Стратегическата цел на президента е с нов ляв проект и преформатиране на коалицията да стопира връщане на ГЕРБ на власт
    . . . .
    Първо дистанциране от правителството, атака срещу Корнелия Нинова и след това стартиране на нов ляв партиен проект е планът на президентския екип.
    . . . . . . . .
    Новият ляв проект трябва да осигури политически ресурс на президента да преформатира управляващата коалиция при предсрочни парламентарни избори в коалиция с „Продължаваме промяната“, ИТН и „Демократична Блгария“, изваждайки БСП от властта.

  4. Румчо Десин да си спомни народната поговорка :Даде баба пара да се хване на хорото, даде две да се пусне, ама не може.Той си мисли, че народът е късопаметен ли. Ами не, не е.

  5. „Продължават Полюциите“ : Да предаваме българските национални интереси първа радост е за нас !
    . . . .
    Да се кланяме на Кукловода-Посланик, като най-добрите Харвардси лакеи е наша гордост !

  6. Радев докара тази измет на власт, с цената на всичко да получи втори мандат. Е, получи каквото искаше, но е “ късно либе за китка“. Радев и прокопиевите джендъри са едно цяло, и това цяло е не само отровно, но и пагубно за България. И, ако този лицемер излезе отново с вдигнат юмрук, камъне и дърве ще го за сипят. Долна и продажба душа, жадна за власт и пари.

  7. Просто/то/ Кирчо e като « Cheatin’ Joe» «Джо измамникa»:

    „Имах голям разговор с президента Макрон. Бяхме само двамата.

    Протестът е важен начин на протест.
    ..
    Ситуацията е в много лоша ситуация“.

  8. Сега Румен от семейство Мустафа се мъчи да изменти че се отличава и няма нищо общо с Кирчо заедно с Линда от семейство ЛГБТ .
    –-
    Тримореца излъга БСП УФцете с Крим, те го направиха преЦедент а той непрекъснато им търси цаката, как да им закрие партията по заповед на Хероин !

  9. АБЕ КИРО АБЕ ПРОСТАКО КЪДЕ СИ ХУКНАЛ ДА ИЗКАЗВАШ ПРОСТАШКО ПОЗИЦИИ ОТ ИМЕТО НА НАС НАРОДА МАХАЙ СЕ БЕ ПРОСТАКО САМОИЗБРАН 80% НАРОД НЕ СМЕ ГЛАСУВАЛИ ЗА ТЕБ И ПРАВИТЕЛСТВОТО ТИ А ДРУГИТЕ % ГИ ФАЛШИФИЦИРА С МАШИНИТЕ ТИ СИ ПОЗОР СРАМ И РЕЗИЛ ЗА БЪЛГАРИЯ ПРЕД СВЕТА

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *