Лиляна Павлова нагло: Какво очаквахте да има на магистралите през зимата? Реотани ли?

^B24C3030B64021B0B75E7D481B6752918FA2BF5BDA9FA0FEC1^pimgpsh_fullsize_distr
Колаж: Фейсбук

Лиляна Павлова се запени в предаването на БТВ „Тази сутрин“ и обвини журналистите, че твърдят, че пътищата в България не се чистели.

Тя заяви, че  при обилен снеговалеж правилата били да се спре движението, да се почисти, след което  да се пуснат автомобилите.

Ние ограничихме тежкотоварния трафик, каза министърката! /А откъде се взеха ТИР-овете окъсали по магистрала „Тракия“, Прохода на републиката  и край Монтана не е ясно/. Ако пътят не беше обработен, на него щеше да има още повече сняг. Ако бяхме спрели прибиращите се от празниците, за да почистим, отново щеше да има мрънкащи и недоволни, размаха пръст Павлова.

„Зима е, какво искате да има на пътя?“ – обърна се тя и към водещите. – „Някои сигурно смятат, че можем да сложим реотани на пътя да топят снега. Но в този случай магистралите ни ще станат по-скъпи.“

Няма начин. Щом е зима – вали сняг. Щом вали сняг – натрупва по магистралите. 2600 снегорина сме пуснали да чистят тази нощ. А това, че на места пак се е заледило, не зависи от нас. Зависи от времето.

„Не трябва да драматизираме нещата, не трябва да ги преекспонираме“, добави министърката, за която се говори, че ще бъде номинирана за президент, въпреки, че е на 38 години, а в закона ясно пише, че за държавен глава може да се кандидатират само граждани, навършили 40 г.

Не драматизираме нещата, госпожо Павлова! Никак даже! Това го обяснете на родителите с малки деца, които останаха да мръзнат в колите часове наред.

Не искаме реотани. Не сме паднали от небето, нито ядем доматите с колците. Но колкото и да сме бедни, все пак пътуваме и в други страни. И питаме:

Как при снежна виелица в Турция пътищата са чисти, а у нас след Малко Търново става мазало? Нали на двете места е зима и вали сняг и той е един и същ?

Как магистралите в Германия са чисти и всяка снежинка върху тях се топи?

Как го правят в Япония, Русия, дори Сърбия?

В Германия, Белгия и Франция никой не хвърля пясък и луга, а специален химикал, който разтапя снега. Е, доста по-скъп е от пясъка и лугата, но нали сложихте двойни и тройни данъци върху колите, за да поддържате пътищата? Само в България ли сме най-бедните и най-смотаните, та да се рискуват човешки животи, но да се пести от съвременни начини за почистване?

Или асфалтът ни е такъв, че сложим ли модерния химикал, асфалтът ще се стопи и пътя ще останем на чакъл?

Сума ти евро пари получаваме за любимите на Бойко магистрали.

През лятото не можем да пътуваме от дупки, през зимата – от сняг.

И най-вече от крадци на еврофондове. Те си знаят кои са! Павлова, Борисов, вие си се знаете…!
https://youtu.be/VpeI7YUepfc

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Боже Боже , мази сляпо да прогледа! До кога ще ги тьрпите Бьлгари тези безобразия 26 години и продьлжават! Уникална Дьржава!!!!!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *