Лили Иванова и Данчето Христова плащат погребението на Борис Гуджунов

Борис ГуджуновДвете най-големи  прими на българската естрада – Йорданка Христова и Лили Иванова предложили на семейството на Борис Гуджунов  поемат разноските по неговото погребение.
Данчето и Лили са съпернички в живота, но и едновременно с това  близки приятелки на Борето, който почина в неделя на 74 години след доста тежко и продължително боледуване и в бедност.

Поклонението пред Борис Гуджунов е днес /вторник/ в 14,30 часа на Централните софийски гробища. Стотици творци  ще изпратят в последния му път българския Том Джоунс, както всички го наричаха. Съпругата на певеца Елжбета и синът му Кристиян са поискали погребението да бъде скромно, какъвто беше животът му през последните години,  без излишна траурна помпозност и без неизбежните фалшиви почести от държавните институции, които досега му обръщаха гръб.

Йорданка Христова бе една от малкото, която до последно помагаше материално  и всеки ден се чуваше с Гуджунов. Преди половин година,  когато бе изписан от болницата и нямаше пари дори за кисело мляко, певицата лично го посрещна и го закара с колата си до гарсониерата му в „Люлин“, като покри и сметката в болницата. Тя организира в края на миналата година и благотворителен концерт в подкрепа на своя приятел и колега. Лили Иванова и Слави пък дариха еднократни суми на Гуджунов, който живееше с 220 лева инвалидна пенсия и  едва намираше пари за скъпоструващото си лечение.

Затова и Лили, и Йорданка  били готови да извадят дадат  по 5000 лева, за да осигурят достойно погребение на колегата си и да дадат пари на близките му за надгробен паметник. Стефка Берова пък изплака в свое интервю – „Всеки певци това ни чака, болести, мизерия и подаяния да ни погребат.“

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *