Кървава касапница! Терористи взривиха летището и метрото в Брюксел! 36 загинали и 180 ранени до момента! ВИЖ ЛИЦАТА НА ТЕРОРИСТИТЕ /ВИДЕО/

БрюкселДве експлозии една след друга избухнаха на летище „Завентем“ в Брюксел.

Бомбите са били заложени в една от сградите на терминала, където и имало пътници, очакващи полетите си. Над сградата дълго се виеше гъст дим, линейки и пожарни обградиха мястото на атентата. Стъклата на терминала са избити от силния взрив и са се разпилели по пистата.

Деянието бе определено като терористичен акт, а часове по-късно ИДИЛ пое отговорност за атентата.  Хора от персонала по сигурност изведоха чакащите направо на пистата, за да не последват нови взривове. Оттам ги извозиха с автобуси обратно в Брюксел.

Паниката е пълна, съобщава се за 36 разкъсани от взривовете тела и и над 180 ранени, но това не е окончателната цифра.

От няколко часа Брюкселското летище е под пълна блокада. Силите на реда проверяват за други взривни устройства, линейки извозват ранените към болниците. Спрени са всички полети, самолетите, които трябва да кацнат, се пренасочват към други летища, а границата между Белгия и Франция е затворена.

Затворена е и гарата в Брюксел, която се намира в близост, паникьосани пътници, зарязали в паниката багажа си, се извозват с автобуси и се настаняват по хотели или при техни близки. Според Европейската диспечерска служба по полетите,  летището ще остане затворено поне до края на деня, а е възможно и утре.

Брюксел метроВзривът бил толкова силен, че всички помислили, че има земетресение, разказва оцелял пътник.

Малко по-късно още два взрива избухнаха и в метрото в Брюксел. Линейки полетяха към мястото на произшествието. Според информациите до момента най-малко още десет души са разкъсани в метрото, заедно с камикадзетата.

ВИЖ ВИДЕОТО:
ВИЖ ЛИЦАТА НА ТРИМАТА ПРЕДПОЛАГАЕМИ ТЕРОРИСТИ В БРЮКСЕЛ:

ВИДЕО КАМЕРИ ЗАСНЕХА ВЗРИВОВЕТЕ И ПАНИКАТА НА ЛЕТИЩЕТО В БРЮКСЕЛ:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *