Кремъл обяви готовността на Москва да преговаря с Вашингтон

Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков заяви, че „Русия е готова да преговаря със САЩ, но при един обемен пакет от наши условия, които не подлежат на коментар“. Това съобщи американската телевизия NBC, за която той даде интервю.

В интервюто си за NBC Песков каза още, че „светът стана много по-опасен след като Русия и Съединените щати спряха диалога помежду си“. 

Киевските власти не могат да спечелят конфликта в Украйна и САЩ го знаят, заяви говорителят на Кремъл. „Вие (САЩ – бел. ТАСС) им казвате: „Вървете и умрете. Не се притеснявайте, ние ще ви дадем достатъчно пари и оръжия, но трябва да отидете и да умрете.“ И го правите с ясното съзнание, че те не могат да спечелят. Знаете колко много жертви дават те, знаете, че са несъизмерими с нашите… и въпреки това го правите“

Според Дмитрий Песков Съединените щати са хвърлили на вятъра милиарди долари от бюджета си, отпуснати като военна и финансова помощ на Украйна. По думите му, Въоръжените сили на Украйна, въпреки тази помощ, не са успели да постигнат големи постижения на бойното поле.

Конфликтът в Украйна не е нищо повече от водена от САЩ хибридна война срещу Русия, заяви Песков. „Това е хибридна война, която Съединените щати организират срещу нашата страна“, каза той в отговор на въпрос, добавяйки, че „Америка е тежко замесена в този конфликт“. Според Песков Съединените щати са отговорни за това, че конфликтът в Украйна не може да приключи.

По-рано CNN, позовавайки се на оценки на западните разузнавателни служби, съобщи, че Украйна ще претърпи поражение в конфликта с Русия до лятото на 2024 г., ако Съединените щати и техните съюзници в НАТО спрат да я подкрепят оръжейно и финансово.

На свой ред британският седмичник The Economist публикува оценка, според която ситуацията около конфликта в Украйна сега показва, че Русия може да го спечели поради нерешителността на западните съюзници на Киев.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *