Кошмар в Тунис! Терорист застреля 38 летовници на плажа

Тунис1Жертвите на извършения  терористичен акт в Тунис са достигнали 37 души.

Това съобщи официално министърът на здравеопазването  Саид Аиди. Ранените са 36, всички са настанени в болници  и за тях се полагат грижи. Трима от  са в тежко състояние. Не се съобщава все още от каква народност са загиналите.

Терорист кацна с делтаплан на плажа и започна да стреля напосоки вчера по обед.  Избити са цели семейства, в едно е останало само детето. Изненаданите летовници не могли да реагират, някои хукнали да бягат към хотела, но били повалени от куршумите. Навсякъде се носели писъци, премесени с изстрели, разказва очевидец, който се барикадирал в стаята си. Не ни дадоха никакви обяснения. Чувахме само сирени на линейки и полицейски коли, оплаква се той.
Стана ясно и че атентаторът е запазил последния куршум за себе си.
От „Ислямска държава“ поеха отговорността за атентата, както и за този в Кувейт, където беше хвърлена бомба в претъпкана за петъчна молитва джамия и загинаха около 40 души.

В Тунис се опасяват, че кошмарния атентат ще срине туризма в страната. Заради терористичните заплахи през първите пет месеца на годината туристите  с 22%, а  събитията на плажа в Сус вероятно този процент ще нарасне двойно.

В момента  чужденците масово напускат страната, никой не смее да стъпи на окървавения плаж,  има и организирани чартърни полети за Великобритания и Германия, откъдето основно са почиващите.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *