Корнелия Нинова скочи на Цацаров: Прокуратурата ви е Бухалка в ръцете на ГЕРБ! В България цари Диктатура!

Прокуратурата на Цацаров извършва безпрецедентен натиск и политически репресии, алармира лидерът на БСП Корнелия Нинова. Ето за какъв фрапиращ случай става въпрос:

Държавен служител на БСП от Шумен е уволнен заради политическата си принадлежност към социалистическата партия. Прокуратурата в Шумен му образувала проверка, която назначила да бъде извършена от „Икономическа полиция“. Но вместо да се занимават с конкретното лице, разследващите изискали от централното ръководство в София пълен списък с всички членове на партията – както в Шумен, така и в столицата. И не само имената им, но и протоколи от провеждани партийни събрания, гласувания и пр. „Какво общо има проверката на конкретното лице с останалите членове на БСП и то не само в Шумен, но и в София“, пита Корнелия Нинова.

„Това е политическа репресия и опит за саморазправа с конкурентна партия. Настоявам главният прокурор Сотир Цацаров да провери правомерни ли са действията на прокуратурата в Шумен. В тази връзка питам Питам Цацаров: Използва ли се прокуратурата за политическо разчистване на сметки.

И откога „Икономическа полиция“ се занимава с това кой членува в БСП и как гласува на общите партийни заседания“.

„В сърцето на Европа, по време на председателството, цари диктатура“, написа лидерката на БСП Корнелия Нинова в личния си профил във фейсбук.

Корнелия Нинова към Цацаров: Изпълнява ли прокуратурата политически поръчки?

„През последните години всяка малка или средна фирма, всеки държавен служител, който е с различна политическа принадлежност от тази на ГЕРБ, е подложен на репресии от страна на управляващите“, категорична е Нинова.

Конкретният случай с БСП е нагледен пример за едно от заключенията в мониторинговият доклад на ЕК за състоянието на правосъдната система и корупцията у нас. В него пише, че „Съдебната власт в България се е превърнала във функция на изпълнителната власт. Съда изпълнява поръчки на правителството на ГЕРБ. В борбата с корупцията няма никакъв напредък – това е най- слабото звено“

Освен на вътрешен криминален натиск от страна на ГЕРБ, в момента БСП са подложени и на изключителна външна преса от европейските социалисти ПЕС и лидерът им Сергей Станишев. А причината е категоричния отказ на БСП да подкрепи Истанбулската конвенция. Въпреки заплахата за изключване от европейското семейство, българските социалисти са твърди в позицията си против подписването и ще я отстояват до край.

В момента Корнелия Нинова е единствения български и сред малкото европейски политици, които показват как се брани национален интерес и как се прави политика с характер. Това е бъдещето! А нашенските глобалистки родоотстъпници и брюкселски кариеристи (и леви, и десни), уви, няма да останат в историята с нищо друго, освен с определенията – „престъпници“ и „национални предатели“. Skandalno.net

Автор: Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

    • В България са налице всички основни белези на колониалната диктатура.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *