Корнелия Нинова: БСП Бойкотира консултациите за новата Конституция на ГЕРБ! Ще разгледаме този въпрос само след оставка на Борисов!

БСП няма да участва в консултациите, организирани от ГЕРБ, за нова Конституция и свикване на Велико народно събрание.

Това обяви днес лидерът на социалистите Корнелия Нинова. Тя се позова на взетото решение от Изпълнителното бюро и ръководството на парламентарната група.

Нинова нарече „фантазия“ вчерашните твърдения на Веселин Марешки, че БСП ще промени позицията си след среща със западен посланик.

„Няма да участваме в преговори за Конституцията, няма да даваме подписи от тези 120 необходими за внасянето на проекта и няма да подкрепим с гласове необходимите 160, за да се свика Велико народно събрание“, каза тя.

“Категорични сме, че този парламент и това правителство са изчерпани. Те нямат доверието на гражданите и нямат моралното право да обсъждат и решават фундаментални въпроси за по-нататъшното развитие на държавата какъвто е въпросът с промените в Конституцията. Освен това категорично се противопоставяме срещу премахнатия от ГЕРБ от проекта им за нова Конституция текст, който гласеше, че България е социална, правова и демократична държава. Против сме и много от останалите предложени от ГЕРБ промени в Конституцията“, допълни Нинова. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. НЯМА ДА ДОПУСНЕМ МУТРИ ДА ПИШАТ КОНСТИТУЦИЯТА НА БЪЛГАРИЯ МУТРИ ВЪН

  2. Нинова, Борисов сам си слага главата к капана. Направете така, че в новата конституция да залегне президентска република. Народа ще избере Радев за президент, а Борисов и Гешев ще пратим там където им е мастото.

  3. До другарят Председател на Общинския Парламент – Враца
    До Другарят Кмет Калин Каменов на Враца
    ИСКАНЬЕ
    от Стефанъ Д-ръ Димитровъ Чолаковъ, ул. Райна Княгиня № 20 А-12, 3000 Враца
    Драги Другари, налага се да теглим и другаруваме заедно колата на Враца паланка – ОБЩИНА и в тази посока да споделя няколко факти дето трябва да се решат от целокупния парламент на Врачанската община.
    Въ Кралство Швеция имах възможност да гледам едно Американско САЩ Тв – предаване „ 60 минути“, където се обсъждаха проблемите на обществото и си спомням, че водачът на телевизията, който беше така на възраст направи едно особено предаване където започна да обяснява, „ЧЕ ТОЙ НЕ ЖЕЛАЕ НЕГОВИЯ ПРЕЗИДЕНТ ДЖОРЖ БУШ МЛАДШИ ДА ПРАВИ ГРЕШКИ В ИЗГОВОРЪТ НА НЯКОЛКО ДУМИ, КАТО ОБЯСНЯВАШЕ ПРЕД ЦЕЛОКУПНИЯ САЩ НАРОД, ЗА ДУМИТЕ И ПРОИЗНАСЯНЕТО ИМ, КОЙТО ПРЕЗИДЕНТА ГРЕШИ“ ще пи представя и снимки от това предаване. Възползвам се от начина на представяне и желанието на телевизионния водещ да помогне на „НЕГОВИЯ, НАШИЯ ПРЕЗИДЕНТ“, както каза тогава той… Та излизайки от тези негови думи, Аз съм решил да изляза с тезата „ВРАЧАНСКИТЕ МУЗОВИРЕ, ДА НЕ ГОВОРЯТ ТАЙНО ЗАД ГЪРБА НА КМЕТА КАЛИН КОМЕНОВ, ЧЕ ИМАЛ ТРИ ЧЕТИРИ АПАРТАМЬОНТА В НОВИТЕ ХУБАВИ БЛОКОВИ, А ДА МУ КАЖЕМ ТЕЗИ НЕЩА, ДЕТО СЕ ГОВОРЯТ ЗАД ГЪРБА МУ И СЕ ПРАВИ ВРАЧАНСКИ МУЗУВИРЪК, ДА СЕ ИЗЯСНИ ОТ ВАС ВРАЧАНСКИЯ ПАРЛАМЕНТ И ВСИТЕ ДРУГАРИЦИ, И ДА СЕ КАЖЕ ИМА ЛИ ИЛИ НЯМА ДРУГАРЯТ КМЕТ КАЛИН КАМЕНОВ ЛИЧНИ АПАРТАМЬОНТА ИЛИ ЛИ ГИ Е ПРЕХВЪРЛИЛ НА БАЛДЪЗАТА, ШУРАНАЙКАТА, БАДЖАНАКА, КАКТО ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ СЕ ОПРАВДАВАШЕ С ТЪЩАТА, ЧЕ МУ ДАВАЛА ПАРИТЕ И ТОЙ КАТО ДОБЪР КЪЩОВНИК ОБУЧИЛ СЕ НА ИКОНОМИКА ВЪВ ФИВТИЗ СЕ ЗАМОГНАЛ ЗА СЕДМИЯ СИ АПАРТАМЬОНТ С АСАНСЬОР И ХЕЛИКОПТЕРНА ПРЛОЩАДКА ЗА ИЗЛИТАНЕ НА САЩ САМОЛЕТИ …
    Направи ми впечатление, че другарят Кмет Калин Каменов изплака пред мегафон-хаджията който си пее за парите на кмето ПО ПРОТЕСТИТЕ и общинарите под прозореца на балконо кметски, и било лошо, че се плашели децата му, както онази докторица от протеста в Ситняково – СОФИЯНСКО, която наду газта на колата си, за да премаже протестиращите се, който и потрошиха с ръце СТЪКЛАТА на колата, а някой крещеше – ДЕЦА ИМА ВЪТРЕ, А ВЪН ТЯ ГАЗИ ХОРАТА ! Малко мръснишки ми изглежда тази история и сравнения, но да успокоим кмета Калин Каменов с невръстните му дечица и той да си каже колко апартамьонта има, и ако има да освободи държавния, да не му плащаме за хитрините ! Има нуждаещи се за това место и един от тях е Ангел Сириняков. Мир сред человеците !
    Стефанъ Д-ръ Димитровъ Чолаковъ – 25 авгъстако – 08- 2020 – Враца

  4. НИЕ НАРОДЪТ ЩЕ ПИШЕМ КОНСТИТУЦИЯТА, НЕ ГЕРБ ––––– АНУЛИРАНЕ НА ВСИЧКИ ДОГОВОРИ ПО СТАРАТА КОНСТИТУЦИЯ И ВРЪЩАНЕ НА ДЪРЖАВНАТА СОБСТВЕНОСТ ––––– ДА СЕ ДОКАЗВА С КАКВИ ПАРИ СА ПРАВИЛИ ПОКУПКИТЕ ПРИ КАКВИ УСЛОВИЯ ––––– ДА СЕ ИЗЛОВАТ МУТРИТЕ И ТЕ ЩЕ ПРОПЕЯТ ЗА ДЪЛГИ ГОДИНИ ––––––- БОЙКО БОРИСОВ Е ПЪТНИК С ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ И МАФИЯ –––––– МНОГО КАПИ ЩЕ УПОСТЕЯТ ––––––––- ЩЕ ГИ РИТАМЕ, КАТО ОВЧА БАБА НА МЕГДАН –––––––– СТЕФАН Д-Р Д ЧОЛАКОВ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *