Кой стои зад Слави и трябва ли БСП да се коалира с ИТН!

Зад новата политическа чалга партия на Слави Трифонов ИТН налива снага класовото движение на работещите бедни.

На третия ден след изборите вече започва да се очертава истината: че „големият печеливш“ и „феноменът“ Слави Трифонов се е уплашил до смърт от неочаквания си триумф и именно затова се скри под благовидната причина „карантиниран ковид-позитивен“. Явно Трифонов в най-смелите си прогнози е очаквал да го подкрепят не повече от 4 – 8 %. Такива бяха и прогнозите на агенциите. Обаче най-изненадващо се оказа мандатоносител. Нещо, за което не само не е подготвен, но което явно застрашава, бизнесмодела му, руши плановете му, заплашва грижливо изграждания му от десетилетия медиен образ, и въобще му проваля живота! Или менторите му се престараха с надуването на изборния процент, или наистина голяма част от избиретилете го припознаха – но така или иначе втората позиция на ИТН в парламента вече е факт. А с нея и огромното политическо влияние на Дългия в решаващ момент за България.

Със Слави живеем в различни естетически вселени и сме го анализирали само с цел теоретични наблюдения върху чалгата, а веднъж се занимахме и с глупавите му популистки искания в т. нар. референдум. Но след шосиращите и за самите нас избори на 4 април си направихме труда да проучим нагласите на неговите избиратели. От вторник насам разговаряхме и следихме постовете в интернет форумите на десетки, гласували за Слави сънародници от страната и чужбина. Разгледахме внимателно електоралната карта на ИТН.

И установихме, че електоратът на ИТН се разкъсва от мощни логически противоречия. От една страна простакът и нарцисът Слави не само няма качествата на простака и нарциса Борисов, благодарение на които Банкянския сатрап плава толкова дълго в супата на хорското плиткоумие. Слави няма и една десета от народно-просташкото актьорско майсторство на Борисов, не владее и непробиваемата му наглост и гьонсуратлък. А отгоре на всичко Слави прилича и на подставена фигура- едни казват на Шиши и Доган, други- на Борисов, а трети – на Сорос и Демократическата партия в САЩ.

От друга страна обаче електоратът му е многоброен, млад, кипнал от възмущение, силно анти-герберски, про-радевски, за жалост доста необразован – с културен хоризонт максимум до чалгата – и решително работническо-селски.

Тук не позна доц. Петър Николов, който прогнозира, че движението на ИТН ще е бледо копие на ГЕРБ с лидер бледо копие на Борисов. На сцената излезе силно анти-ГЕРБ народно движение… но с крайно неподходящ лидер. А джипката и нейният банкянски шофьор наистина катастрофираха. Само дето и новият учиндолски шофьор е също толкова калпав.

Както може би младите читатели не знаят, Маркс разглеждаше работниците – пролетариите – като най-прогресивната обществена класа, призвана да разруши капитализма и върху руините на тази експлоататорска система да построи новото справедливо комунистическо общество. Бедните селяни марксизмът в общи линии отнасяше към работниците. Но както сигурно вече знаят младите, в годините на небивал народен просперитет на Запад, стартирал след Втората световна война, пък и у нас в соициалстическия лагер след края на 1960-те години, работническата класа се „обуржоази“, вдигна стандарта си на живот, сдоби се със собствени къщи и коли и престана да е революционна.

Тогавашните революционери тръгнаха да си търсят други прогресивни идеологии – децата и младежите, интелигенцията, малцинствата, Третият свят, жените, ЛГБТ. А работниците и на Изток, и на Запад се поддадоха на измамния чар на консерваторите. Така пролетариата в Америка потъна в еснафлък, пушки, мотори и талашитени къщички с ливадки отпред, а у нас същият този пролетариат потъна в света на чалгата, на антипатията към социалистите и „комунистите“. И облъчван от пропагандата на нездрави неолиберални и глобалиски сили започна да симпатизира или съответно да мрази разглезените от либералите малцинства и мигранти, феминистките, ЛГБТ-движенията и др.

Сигурен съм, много от сегашните фенове на Слави са гласували преди за бате си Бойко да ги пази от „комунистите“. И досега не щат БСП – ако Слави се съюзял с тях, „бил свършен“, декларираха ни това си дълбоко убеждение няколко фена на Трифонов. И тази тяхна нагласа не е само вследствие на обработка от шоуто му, а е вследствие на 3 десетилетия перфидна целенасочена и богато заплатена капиталистическа пропаганда по всички медийни и други канали у нас, включително и през образованието и културата. Добре де, питаме ги ние, защо Радев не е свършен, след като именно БСП го откриха и издигнаха за президент, а Слави ще е свършен? Но смислен отговор така и не получаваме.

Привържениците на Слави са добри, наивни и честни хора. Те са представители на най-чисто класовата работническа партия, която някога е имало у нас. В простичките политически разговори с тях се чувстваш първично като сред полските работници от профсъюза „Солидарност“ под лозунга „Пролетарии от всички заводи, съединявайте се!“ Явният аналог на Солидарност е работническият сегмент на последователите на Тръмп – макар Слави по убеждения да не е български Тръмп, а тъкмо обратното – неолиберален глобалист. И тук е най-голямото противоречие – между неолибералния глобалист Слави, който иска 100 % приватизация и държавата да изчезне… и консервативните му избиратели.

Функционерите на партията на Слави ИТН обаче са умни и виждат под маската на чалгата работническо-селския класов характер на своето движение. И подобно на „селското въстание“ на тръмпистите в САЩ от 6 януари, и изборното изригване на ИТН на 4 април носи белезите на „селско въстание“. Стихийно, потенциално краткотрайно и лесно за объркване. „Ние сме селото и малкото градче, забравено от всички“, казват привържениците на Слави. „Ние сме работниците, дето блъскаме от сутрин до вечер, а вечерта ни остава само мизерната утеха на чалгата със салатка и ракийка“. Тези хора се чувстват непредставени от нито една от старите партии. Както се бяхме наострили да ги громим за лошия естетически вкус и липсата на каквато и да е политическа логика и далновидност, така и жестокостта ни се сломи и настана време за побратимяване с противника.

Като революционна сила ИТН електоратът, разбира се, обича и следва революционния лидер – президента Радев. Който обаче изобщо не е български революционер, а подставено лице на американското посолство у нас. Но масовата публика у нас това все още не го е прозряла. А Слави някак е създал у следовниците си впечатление за себе си като народно алтер его на Радев, с когото заедно ще съборят мутрорежима и ще вкарат Борисов и останалите злосторници в затвора. Десетки фенове на Дългия ни го казаха. Омразата им към Борисов и мутрите е физически осезателна. И самият Борисов не може да не я усеща. И няма как да не трепери от нея. Това са хора, които може и да го окачат утре на бесило пред МС. Четохме стотици техни коментари за снежното видео на Кръстника с джипката. Не искаме да мислим какво ще е разочарованието на същите тези хора, когато/ако утре Слави се предаде на Борисов. И той не може да не го усеща и да не се топи от ужас – между чука и наковалнята. Защото сме на 99 % убедени, че Слави е подставено лице на западното статукво. Същото онова статукво, което 12 години крепи мутрата Борисов на власт. Защо му трябваше Слави на баир лозе!?

Друго, внушено им от Слави, е да не вярват на старите партии. На сините, десни и прокапиталистически е ясно защо – те обслужват западните колонизатори и от тях си патят. Но избирателите на Слави и на БСП не вярват. В самата БСП постоянно се чуват гласове, че трябва да скъсат със социалдемократизма и да се върнат на старите си чисто социалистически принципи- така щели да се приближат по плътно до народа и да станат пак партия на наемния работник – в България имало над три милиона наемни работници. Ето, сега Столетницата има тази възможност, като се доближи до „славистите“ от ИТН. Не до неолибералното им ръководство, а до техните заблудени фенове. Които в скоро време предстои да се разочароват от своя кумир. Анти-комунизмът у тези хора, въпреки неспирната западна пропаганда, е отслабнал много и оценките им за соц-а са по-скоро положителни. Но не така позитивно е отношението на същите към БСП. А постоянните вътрешни ежби в Столетницата, подклаждани от Запад и фокусирането на платените им медиите върху тези изкуствено създавани скандали, не помагат много на БСП.

Помага обаче фактът, че на тези избори БСП се превърна в незаобиколим фактор. И технически – като балансьор в новото НС, без който не може да се състави кабинет. И морално – като единствената парламентарна опозиция и даже яростна такава в старото НС срещу авторитарния режим на ГЕРБ, макар че много хора, и сред „славистите“, не знаят това или не го признават. И управленски – като единствената партия, подготвена да управлява страната.

Потенциалните партньори на БСП за съставяне на управленска коалиция от ИТН нямат кадри, програма и опит (точките от референдума на Слави бяха вятър и мъгла). ДБ пък са сложна коалиция от противоположности – от добри и всъщност леви хора, участници в протестите от 2020 г., призоваващи да се спре да се гони призракът на комунизма, през пробизнес центристи, та до хардлайнери седесари – реститутки, кинжали и агенти на Сорос с финансиране от американското посолство. Вчера прекарахме доста време и с тях. Левите заблудени избиратели на ДБ, за които говореше с известно основание доц. Петър Николов, са от тези, които на Запад се броят за „леви неолиберали“, „глобалисти“, „леви либертарианци“ – анархисти. Това са левичари от американски тип, близки до Демократическата партия на САЩ. И нямат нищо общо с традиционното левичарство в Европа. Объркани души с леви идеали, които гласуват за тежко прокапиталистическа партия от лайфстайл подбуди – манифестират западничество, европеизъм, глобализъм, постмодерност и хипстърски стил.

Но е важно да разберем и тях, защото предстоящите в България революционни задачи не са само анти-мутренски и общоцивилизационни, а до голяма степен и анти-капиталистически. Българският капитализъм опасно се срастна с герберизма и твърде много подивя. Затова е жизненоважно да се отдели хирургически и да се опитоми. БСП засега не е особено критична към капитализма, но все пак е такава в пъти по-голяма степен в сравнение с ДБ и всички останали партии в българското политическо пространство. Но и техният електорат трябва да бъде привлечен за съмишленик при реформирането на българското данъчно и социално законодателство и извеждането му на едни по-социални и про-човешки релси. За това има огромна народна подкрепа. То ще върви ръка за ръка с ликвидирането на последствията от чудовищната герберска корупция и некадърност. Сътрудничеството на БСП и партията на Мая Манолова и „Отровните“ ИСМВ срещу ГЕРБ за концесията на софийското летище е добро начало.

И така, избирателите на ИТН, ако не е техният лидер, който очевидно е поел ангажименти към чужди посолсдтва, е обречен да си сътрудничи с БСП. Тези хора са против Борисов, най-инфантилно са за Радев, когото незнайно защо припознават като български патриот, при всичките му зависимости от САЩ… но феновете на Слави са честни работници и селяни. Неслучайно авторитетният Сашо Диков нееднократно посъветва Слави очи в очи в тв. ефир за стратегическа коалиция с БСП. БСП – и ръководство, и членове и симпатизанти – явно се отнасят по-приятелски към ИТН в сравнение с ДБ, които са по-надменни към партията на Слави, независимо, че източникът им на финансиране е един и същ- Джордж Сорос. Трябва да се свиква с тази мисъл.

Най-добрият компромисен вариант в момента е кабинет с мандата на ИТН, доминиран от кадри и програма на БСП и с участието на другата партия от анти-ГЕРБ крилото – ИСМВ. Но тези две партии трябва да се откажат от реториката си срещу БСП и „комунизма“. Защото подобно говорене е несправедливо, контра-продуктивно и обслужва мафията ГЕРБ. Работата по демонтажа на мутро-режима така ще започне веднага. Сега всичко е в ръцете на Слави. Ако той клекне пред Борисов, ще се стигне до това президента да състави служебен кабинет. Което не е чак толкова лошо. Премахването на ганьовските изборджийски мурафети на Борисов и шайката му само по себе си ще стопи при новите избори гласовете за ГЕРБ минимум наполовина.

Въпросът обаче е, че на следващите избори ГЕРБ въобще не трябва да участва. И не става дума за репресии и преврат срещу Шайката, а че Борисов върши толкова престъпления всеки ден в открит ефир, че за една средно компетентна и решителна власт няма да е проблем да го задържи под стража, ако е нужно и няколко пъти, докато народният натиск не застави Гешев да санкционира задържането му. Гешев без Борисов-премиер няма да е същият. И той душа носи. Оттам – насетне ГЕРБ ще се разплете като чорап.

Разочарованието на консервативните избиратели на ИТН, когато прозрат, че техния кумир е неолиберален глобалист на на сиджимка, е неминуемо и ще доведе до люта душевна и междупартийна борба за наследството както на Слави, така и на ГЕРБ. Повечето „слависти“, с които разговаряхме, казват че гласуват само за него и ако той ги измами, нямало повече да гласуват. Но разглобяването на мутро-режима от евентуален служебен кабинет на Радев ще породи голямо въодушевление. И ще възникне и въпросът “накъде след ГЕРБ”? За първи път по същество. И тогава суровата реалност в икономиката ще ни приземи и конкретизира много бързо.

Няма възможност за кабинет с участието на ГЕРБ. Те вече засвириха отбой, обсъждат 5 възможности за свой премиер, като нито една от тях не включва Борисов (нечувано!). Предлагат и да заемат десетина депутати на ИТН (смях!), и въобще се хързулнаха по урвата. За експертен кабинет с ДПС пък изобщо забравиха. Развиха пак вкисналата партенка с конституцията. ГЕРБ е dead man walking. Кошмарът ГЕРБ е минало свършено – позорен за мнозина и мъчителен за всички. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. КОГА ЩЕ ПРАЗНУВАМЕ ПАДАНЕТО НА ГЕРБ ИЛИ СИ ВЪОБРАЗЯВАТЕ ГЕРБ Е ВЪВ ВСИЧКИ ПАРТИИ С ИЗКЛЮЧЕНИЕ НА БСП ПП.ВЪЗРАЖДАНЕ АТАКА ВЪЗРАЖДАНЕ НА ОТЕЧЕСТВОТО САМО ТОВА СА ПАРТИИТЕ КОИТО ЩЕ СПАСЯТ БЪЛГАРИЯ АКО СЕ ОБЕДИНЯТ

  2. Като чета този дълъг анализ ми е трудно да определя какъв съм, това прилича на многото определения за пол според джендърските канони. Нещата са далеч по- прости. Медиите вместо да информират манипулират. Хората и у нас и на запад са страшно зомбирани. Трябва да се показват фактите, за да може всеки да е наясно в каква степен например т.н. демокрация ни съсипва, в каква степен участието ни във военни организации е пагубно за държавата и народа.Стигна се до там чужди военни бази, концесиите и куп дуги неща да се представят като национални блага. Там е същността, да се премахне манипулацията, не на първо или пето, но не и на 111место по свобода на медиите, защото трудовият човек не може да се отдава на анализи, той е като бебе, каквото му сложат в устата с това преживява, което е и целта на световните господари. Четете Протоколи на „Ционските мъдреци“ за да стигнете до скритите истини.

  3. А ето и някои заглавия от тези „Ционските мъдреци“-стряскащи, но широко практикувани.Вместо юдеите, може да се постави всяко правиъелство. ЧОВЕК Е ХИЩНО ЖИВОТНО. ПОЛИТИЧЕСКАТА СВОБОДА Е ФИКЦИЯ. ЗЛАТОТО Е ВСЕМОГЪЩО. САМОУПРАВЛЕНИЕТО РАЗЛАГА НАРОДИТЕ. ЗА ЮДЕИТЕ ВСИЧКИТЕ СРЕДСТВА ЗА БОРБА СА НРАВСТВЕНИ, НАРОДЪТ Е ТЪЛПА. В ПОЛИТИКАТА НЯМА МОРАЛ. УПРАВНИКЪТ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ХИТЪР И ЛИЦЕМЕРЕН. ЮДЕЙСКОТО ПРАВО Е В СИЛАТА. НАРОДИТЕ СА СЛЕПИ. САМОУПРАВЛЕНИЕТО СЪЗДАВА РАЗДОРИ. ЮДЕИТЕ ВНУШАВАТ НА НАРОДИТЕ СВОБОДА, ЗА ДА ГИ ТЛАСНАТ В ПИЯНСТВО И РАЗВРАТ, ЮДЕЙСКИЯТ ДЕВИЗ Е: ХИТРОСТ, ЛИЦЕМЕРИЕ, НАСИЛИЕ, ГРАБЕЖ И ТЕРОР. ЧРЕЗ ДЕВИЗА “СВОБОДА, РАВЕНСТВО, БРАТСТВО” ЮДЕИТЕ РАЗВРАТИХА НАРОДИТЕ. ЧРЕЗ ИКОНОМИЧЕСКИТЕ ВОЙНИ ЮДЕИТЕ ДЪРЖАТ В РЪКА НАРОДИТЕ. ЮДЕИТЕ ВЛАДЕЯТ НАЙ-ВАЖНИЯ ФАКТОР НА ОБЩЕСТВЕНАТА МИСЪЛ – ПЕЧАТА

  4. Наскоро почина журналистът Геарги Коритаров. ЗА мъртвите или добро или нищо, затова ще премъча.

  5. Троловете на мафията, надигат глава!?! Защо ли!?!ГЕРБ са първа сила, нека да съставят правителство те, след това ще говорим за Слави!?!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *