Кой какво си мери в парламента? Ето Истината за първия вот на недоверие на правителството

Доживяхме първото искане на вот на недоверие към кабинета „Борисов 3“. Даже би било учудващо, ако някой не го внесе. И този някой се оказа Веселин Марешки.

Не виждам  нито  едно действие на правителството, с което да се гордея. То не направи просто нищо за времето, в което управлява. Който и да инициира вот на недоверие, ще го подкрепим. Като българин ми омръзна да бъда лъган. Като депутат вече се чувствам отговорен към тези лъжи и към избирателите си.

Четвърти мандат в Народното събрание  влизат хора като Валери Симеонов с лъжа! За 300 лева пенсии и после се правят на късопаметни и забравят какво са обещали.

Хора, които като не могат да свършат нещо, си правят пиар  акция по Черноморието .  Омръзна ми да се прави на  човекът, преборил шума.  На хората беше представено едно, но аз  минах оттам на следващия ден и видях, че всичко си беше както преди. Дискотеките си дънеха, а той си беше направил  долнопробен пиар.

Останалите министри също не вършат нищо, а си правят реклама пред телевизиите колко много работят. Това правителство трябва да си ходи, каза Марешки.

Това веднага разгневи Цвета Карянчева и тя обяви аптечния бос за резервна гума на БСП. Хората на варенския депутат подкрепяли  БСП и ДПС в комисиите.  Социалистите искали да разклатят лодката, а той бил толкова властолюбив, че  искал да се вживее в ролята на лидер на тройната опозиция.

„Ние имаме икономически ръст, безработицата спада“ – обясни Караянчева. „Програмата на ГЕРБ се реализира и хората у нас получават все по-високи доходи. Не мисля, че  към момента те имат каквито и да било аргументирани доводи, за да искат такъв вот“, добави послушно поканената в студиото Караянчева.

Марешки обаче контрира думите й с факта, че  България е най-бедна и корумпирана и това го отчитат всички европейски страни. Тази година чуждите инвестиции у нас  са с милиард по-малко. Ширещата се корупция отблъсква чуждите инвеститори.

ДПС уж са в ролята на опозиция, но Делян Пеевски подкрепя правителството до такава степен, че Борисов и Пеевски са се превърнали в  скачени съдове и всъщност те са държавата, заяви днес лидерът на „Воля“.

А какви са причините за искания вот извън казаните?

Марешки пръв поиска коалиция с ГЕРБ, но го отрязаха и на негово място сложиха патриотите. Той таи силна омраза към тези, които го изместиха и насила го превърнаха в опозиция.

Още по-зле. Отнеха му депутатския имунитет.

Заровиха се в делата му и го заляха с компромати.

Някой, който никога няма да разберем кой точно е бил, го натисна и го принуди да се раздели с бизнеса си с горива, защото правеше сечено на големите акули. И не делеше процент с тях.

Той не е пето колело на БСП, защото БСП не искат властта в момента, а човек, който е засегнат лично. И иска оставката на правителството по лични причини.

Иначе е прав. Няма изпълнени обещания, правителството е на автопилот, никой министър не знае какво прави другият, държавата е корумпирана  и прогнила отвсякъде, премиерът си прави снимки край морето и от време на време с някой колега, заплатите са се увеличили само в главата на госпожа Караянчева, цените скачат, народът мълчи и отнийде окото надежда не види.

Правителството е ялово и трябва да си ходи.

Но Марешки няма и не може да го свали.

Защото е малък, зависим, а акулите щракат с челюсти около него.

Промъкнаха се и предположения, че нарочно иска вота сега, „посъветван“ от някого от управляващите.

Така ще гарантира на правителството поне три месеца комфорт и когато наистина има причина през есента да кажем „ВЪН“, управляващите ще са имунизирани от сваляне и ще продължат да влачат страната към блатото.

И ще ни пускат по малко въздух, за да не се удавим съвсем!

Станислава СЛАВОВА, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

2 коментара

  1. Та ние вече 30 години сме в блатото на мафията !До кога така ! Народе ????

  2. КОЛКО СИ ПРАВА СТАНИСЛАВА КОЛКО СИ ПРАВА ГОСПОДИ ЗАЩО НИЩО НЕ СЕ ПРОМЕНЯ КЪМ ДОБРО ВСИЧКИ СМЕ НА ЯСНО ЧЕ ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО НИ ВОДИ КЪМ ГРОБИЩЕТО ТРЯБВА ВСЕНАРОДЕН РЕВОЛЮЦИОНЕН КОМИТЕТ ДА ПОВЕДЕ НАРОДА И ДА СВАЛИМ ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО УБИЕЦ ВЧЕРА 11 СЕПТЕМВРИ НЯМАШЕ КОИ ДА ПОВЕДЕ НАРОДА НУЖНА Е ОРГАНИЗАЦИЯ ПО НАСЕЛЕНИ МЕСТА В СТИЛА НА БОТЕВ И ЛЕВСКИ В ИМЕТО НА НАШИТЕ ДЕЦА И ВНУЦИ ДА ВАСТАНЕМ И ГИ ИЗМЕТЕМ БЪЛГАРОУБИИЦИТЕ ОТ МАФИЯ ГЕРБ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *