Китайският посланик в Париж: Крим е изконно руски (С ВИДЕО)

„Исторически Крим първоначално е бил част от Русия. Хрушчов беше този, който присъедини Крим към Украйна, но това беше по време на Съветския съюз“, каза Лю Шайе в ефира на френския телевизионен канал La Chaîne Info. Шайе постави под въпрос и статута на бившите съветски републики в международното право. „Разделянето на Съветския съюз не се извърши съобразно международното право. Много исторически и юридически руски земи останаха на територията на други държави и забележете- Русия не е предявила никакви претенции към тях, въпреки че има това право.

Посланикът коментира и призивите на западните лидери за оказване на натиск върху Русия по въпроса за Украйна, посочвайки, че китайската дипломация не си служи с такива методи. Преди 2 дни депутатът от Държавната дума Константин Затулин обяви необходимостта от отмяна на решението за преминаване на Крим от РСФСР (Русия) към Украинската ССР през 1954 г. Според него това решение ще позволи веднъж завинаги да се затвори въпроса със статута на полуострова.

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. Историята е важна, но сега червеният маркер е у Путин и той рисува границите. Китайците тестват френската поддръжка за Украйна, но не на ниво управление, а на ниво население. Ясно беше и каква ще е реакцията на Франция, САЩ, НАТО, Украйна и дори официален Китай. Важно е как на това са реагирали французите, кои, как и дали изобщо са реагирали.

  2. Крим е бил първоначално български, а керченския пролив е носил името кимерийски (демек български), ама карай да върви….. нека е руски сега. Важното е наглосаксонските сатанисти да нямат достъп до свещените християнски земи.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *