Паднат ли тези 3 малки града, Украйна губи войната

„Скоро Русия ще започне масирани щурмови операции в района на Угледар и Авдеевка“, съобщи Алексей Дмитрашковски, ръководител на обединения пресцентър на силите за отбрана на Таврическото (Запорожкото) направление.

„Врагът (руснаците-б.р.) се придържа към тактиката на изгорената земя. Това се прави, за да нямат възможност нашите защитници да се закрепят и отбраняват никъде. Блоковете и къщите се разрушават, на военен жаргон се казва „къщите се разглобяват“ етаж по етаж и това се случва както в Бахмут, така и в Авдеевка и Угледар“, заяви той.

Угледар е разположен на хълм насред десетки километри равнина наоколо. Фронталното му атакуване е изключително опасно за руските части, защото „трябва да го атакуват от низината“.

Градът е ключов за развитието на войната. Едновременното настъпление на север от него, съчетано с успех в Бахмут и Авдеевка напълно разбиват втория от общо трите отбранителни линии на ВСУ в Донбас и предвид хроничния недостиг на боеприпаси за украинските артилеристи, ще позволи на Русия да овладее цяла Донецка област и да настъпи по равнината чак до река Днепър, без да срещне сериозна съпротива от украинците.

Междувременно днешната военна сводка (от 24 април, 23 г.) показва пореден сериозен напредък на силите на ЧВК в Бахмут (Артьомовск). Под руски контрол са вечее 95 % от града.

Затова и през последните 2 дни ВСУ започнаха истерично да атакуват по целия 1000-километров фронт в отчаян опит да отклонят руските сили от превземането на трите жалона на украинската отбрана – Бахмут, Авдеевка и Угледар.

Видео сводката за войната в Украйна от днес, 24.04.23 г. можете да видите ТУК:

Сводка от фронта: украинското пролетно настъпление. Бахмут. Кременная. 24 април 2023

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

9 коментара

  1. „Ще не вмерла Україна…“ а вече опелото започна. Братята украинци трябва сериозно да се замислят, преди да са донаторили тази кървава земя със своята кръв. Русия няма много човешки ресурси за губене, истинската война не е започнала, а и мирът след нея трябва да се пази със сила. Все по-малко ще жалят противниците и все по-технологично ще ги избиват.

  2. Какви братя са ни тези мангали бандеровците.Гледам споровете м/у руснаци и хохли и по тъпи копелета от бандеровците няма ,липса на знания,аргументи доводи заключения само кращят слава украине.

    • Учат се от макетата.
      Просто вървят по техните стъпки и попиват знания :)
      Но но да оставим настрана несъществуващи държави и народи, я по-добре кажете какви братя сме с еничарите на краварите родени в България?
      Какво общо може да имаме с уроди продаващи родината и народа си?
      Как можеш да бъдеш брат с националният предател и защо трябва да им говорим нежно, спокойно, обрано …… политкоректно?

  3. Срещнали се на полянка,прабългарин и славянка,тури,вади,тури,вади,народили се чукундури,и ебливи,крадливи,а най вече завистливи.Към тези слова на Ралин ,може да се прибавят още много качества и едно от тях е да се продават за пари.

  4. В една бръснарница преди време имаше лозунг Бакшиша е унижение за съветския човек.Бръснаря беше написал отдолу Унижавайте ме ,моля ви,унижавайте ме.Така и кирчо ленов и толупчо умират да ги унижават с кюлчета и чекмеджета.

  5. Великобритания изпраща хиляди снаряди с обеднен уран в Окрайна.Нито на Окрайна нито на малобриъания им пука за замърсяването с уран на почвата и водата. Изводът е, че те знаят че тази територия е руска и искат по всякакъв начин да скапят живота на хората там. Русия трябва реципрочно да върне обеднен уран на наглосаксонците, съвсем сериозно. Трябва да се вземат ефектни мерки, за да се предотврати използването на такива боеприпаси, така че западняците да не смеят и да помислят за тях.. Искат да направят руската земя погреб, Путин не трябва да го преглъща, това минава всякакви червени линии. А тази отрова ще стигне и до нас

    • Така е всичко ще се влее в Черно Море.
      Но виж за руската реакция спрямо наглосаксонците съм песимист. Ще ги чакат още червени линии, магистрали, жп-линии…… да пресичат.
      И така докато си чакаме и наблюдаваме прескоците на разни линии, току виж сме останали тук-таме православен наблюдател.

    • Очевидно Путин чака фалита на краварите около май-юни и ги чака да се самоизядат, вместо да си свърши работата. Все едно не знае, че вече от няколко дни западните банки пуснаха в обръщение новата електрона валута – Уникойн, чрез която тотално ще ни заробят.

    • „Великобритания няма да носи отговорност за използването на танкови снаряди с обеднен уран,доставени в Украйна, няма да наблюдава използването им и няма да носи отговорност за последствията. Това е официалната позиция на британското министерство на отбраната.“

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *