Киев отмени концерт на Брегович, защото пял преди това в Севастопол

ГоранОрганизаторите са отменили концерта на легендарния балканския музикант Горан Брегович и неговият оркестър за сватби и погребения в Киев.

Това станало след негова изява в Севастопол, предаде НТВ.ru, като цитира официалната страница на клуба Стерео Плаза.  В този клуб  на 16 май трябваше да пее  Брегович и билетите бяха изкупени.

„Взехме решение да отменим концерта на Брегович, който е планиран за 16 май“, съобщават лаконично от клуба. Организаторите обещаха да обяснят причините и позицията си във вторник, обаче така и не го направиха. Явно в момента се опитват да намерят някакви прилични и оправдаващи ги обяснения, защото да отмениш концерт на певец от такава величина, като Брегович, се иска доста смелост, безочие и пердета на очите.

Брегович изнесе концерт на 26 март в града на руската слава Севастопол. Там той пя на бис песента „Калашников“ и явно това е вбесило украинското културно министерство, което забрани дори и излъчването на руски филми в страната.

Говори се, че според министерски хора, Горан е направил гаф, като е пял в Крим, а Порошенко не иска и да чува за такава автономна република, камо ли за певец, който е пял там, което значи и че я е признал.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *