Шок! Маргарита Михнева получи пенсия 191 лева!

маргарита михневаВодещата телевизионна журналистка Маргарита Михнева, която навърши години за пенсия, се оплака, че в НОИ  й изчислили  под 200 лв. пенсия за месец.

По-точно 191 лева е моята пенсия, която е изработена за 42 години телевизионен стаж в у нас. Така стоят нещата в нашата мила родна страна. Сега ме издържа дъщеря ми и добре, че е тя, защото иначе щях да умра от глад“, изповяда се тъжно журналистката  пред Милен Цветков.

Тя има с 20 лева по-голяма пенсия от естрадните звезди Лили Иванова и Борис Гуджунов, но за разлика от тях  няма шанс да вземе от обещаните, но  неотпуснати от властта специални помощи по 700 лв. на месец за артистични и певчески заслуги.

Запознати с кариерата на Михнева обаче се питат как е възможно това и си отговарят, че просто не се е осигурявала. Няма как да е работила на заплата в телевизията 42 години и да вземе пенсия по-малка, отколкото на чистачка, твърдят служителки в НОИ. Дори да е била на минимална заплата, сумата щеше да е по-висока.

Зрители си спомнят и дългогодишното й предаване по канал 3. То или беше външна продукция, или се правеше на хонорар. И в двата случая е било нарушено законодателството и не са плащани осигуровки върху хонорарите там и върху тези от другите изяви на журналистката. Още тогава се говореше, че тя получава баснословни суми за предаването си и би трябвало да знае, че не я осигуряват върху тези пари и просто да се самоосигури.

В случая с Маргарита е смешно да обвинява държавата за пенсията си, смятат и нейни колеги, които също работят на хонорар.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Маргарита е фокустник. Със 190 лв. пенсия успя да купи апартамент от 150 кв. на жълтите павета, до Народното събрание. В същото време, живее в огромен апартамент на най-скъпата улица в София-Оборище. Този до парламента го дава под наем. Интересно колко наем взима, а не колко пенсия? Интересно откъде взе парите за този апартамент.

  2. не я жалете тая ,тя сега като тръгне по телевизиите щеполучава на ден 10 пъти по голям хонорар от пенсията си ,така че всичко е циркаджалъци заблуда за пенсионерите!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *