Калин Терзийски удави рибата! Цъфна рано сутринта на две водки в телевизията

Калин ТерзийскиУсмихнат, щастлив и яко наквасен се появи в ефира на Би Ти Ви поетът Калин Терзийски.

Смел съм, ударих две водки на екс, за да спрат да ми треперят ръцете и вече съм тук, заяви той  във видимо неадекватно състояние. Ръцете наистина не му трепереха, но пък гласът и мисълта му изневеряваха.  Той веднага обясни, че трезвения период му е минал  и отново е посегнал към чашката.

Аз съм алкохолик и не го крия, удари се в гърдите бившият журналист. Докато другите хора се замайват от алкохола, при нас той е нужен, за да сме адекватни. Тази  сутрин мисля, че ударих  към 200 грама, за да съм във форма, похвали се той. И предпочете да говори прав.

Поетът  сравни себе си със Скот Фитцджералд и Ърнест Хемингуей, които непрекъснато пиели, но за сметка на това написали гениални произведения. Аз се сравнявам с тях, защото съм голям. Но българите никога няма да ме разберат и няма да ме сложат до тях, защото никога не могат да си позволят да нарекат  някого за голям, а целта им е да го смачкат.  Те винаги са били рая  сган от жалки, мразещи се един друг хора, защото са роби по душа.

Върнах се към алкохола наскоро. Бях на сбирка, на която не толкова слушаха участниците, колкото ги гощаваха. Бяха сложени напитки и много храна за журналистите и поетите. Пийнах малко за първи път от доста време,  а след това  станах и им заявих: Боклуци! Пред вас има пиячка и скъпи продукти, които могат да нахранят сто гладни и замръзнали по улицата клошари. А вие се тъпчете тук на топличко, пък половината храна ще я изхвърлите. Станах и си тръгнах. Лицемерието ме убива, аз съм чувствителен човек и не спестявам истината на никого.

Не я спестих и на Денис Ершов, който беше поканил мен и други писатели и художници в луксозен спа център. От нас се искаше да му напишем по един разказ, а художниците да нарисуват по две картини. Моят разказ беше за един богаташ, който си играе с талантливите хора, прави се на мецанат, храни ги, пои ги и те го чакат да се появи до края, но той има важни дела и изобщо не се появява. Целта му е да накара интелигенцията да пълзи в краката на богатите, каза писателят.

Той призна, че пие от 12-годишен и е спирал пет пъти алкохола, а най-дългият период, който издържал, бил три години. Не ми е приятно да се наливам, не се чувствам във форма, но явно проблемът е извън мен, допълни гостът, който едва се сдържа да не извади бутилката от джоба си и да си пийне за кураж направо в ефир.

ВИЖ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/KQAF4BWSsVk

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *