Анорексия! Фолкаджийката Пламена стана 35 килограма! Каква е цената на думата „звезда“ в България?

Пламена анорексияФолкпевицата Пламена потвърди в ефир, че анорексията я е докарала до ръба между живота и смъртта.

Слуховете, че момичето гасне от фаталната болест се разнесоха преди няколко дни, а после самата певица даде интервю и призна, че наистина се  стопила до 35 килограма, понеже получила  хранителното разстройство.

Всичко това беше придружено с припадъци, гърчове. Нямах сили да стана от леглото, цикълът ми спря. Висока съм метър и 70 и за година свалих над 30  килограма. Чувствах се като  балсамирана, като мумия. Страхувах се дори да пия вода, защото си бях въобразила, че се пълнее от нея. С дни не хапвах и залък, а ако хапнех, организмът ми не го понасяше и го изхвърляше. Давех се, повръщах, беше ми лошо.

По едно време мислях, че вече умирам. Животът изгуби всякакъв смисъл.

Все пак има и добра новина,  Пламена е тръгнала по лекари и с тяхна помощ си е върнала волята за живот, а заедно с нея е възвърнала пет от изгубените килограми и вече тежи  40. Започнала е да си хапва ядки, някои видове плодове, но още има сериозни проблеми  с храненето и няма да ги реши скоро. Трябва много труд и упорство.

Певицата призна, че проблемите й са започнали още докато участвала  в „Мюзик Айдъл“.  На участниците се създава илюзията, че са големи звезди, а после реалността е друга. Не те чакат на голямата сцена, трудно си пробиваш път, искаш да се реализираш, а не можеш. Дори да си много добър певец, това не е достатъчно. Трябва ти гръб, трябва ти катапулт, който да те изстреля, трябва ти добър продуцент.

Аз мислех, че съм певица, но повечето мъже ми правеха съвсем други предложения. Даже вторите бяха в пъти повече, призна тя. А проблемите се задълбочили, когато й казали, че е дебела

Пламена всъщност единствена се осмели да проговори, но вероятно има и други жертви на телевизионната индустрия, която непрекъснато бълва звезди.

Анорексията пък не е хранително разстройство, а психическо и започва от паниката, че външността ти е пречка да се реализираш в живота.

Отнесени от желанието да показват все по-нови и нови състезания и да показват на екрана млади създания, които могат да пеят, продуцентите не се сещат, че етикетите „звезда“, които лепят като на конвейр, могат да имат фатални последици за хора с по-слаба психика. Те използват участниците до финала, а след това ги пускат в живия живот всеки да се оправя както си иска.

Натискът  е силен, конкуренцията жестока, не всеки може да оцелее. Пламена веднъж бе избрана заради пеенето се, а после я вкараха и в БИГ Брадър сред останалите избрани. В Брадъра тя се прочу, но не с пеене, а със званието звезда.

Колко ли звездички така угасват, забравени от всички и захвърлени в историята на форматите? Телевизията е мелница, която не прощава. Сдъвква те и те изплюва. И ако не можеш да плуваш в живота, се давиш.

И е крайно време на участниците в подобни реалити предавания ясно да се казва, че просто са част от експеримент и шоу, а не са звезди. Защото не всеки може да понесе главоломното падане от върха в блатото на сивото ежедневие. Не всеки може да понесе тежестта на славата.

Не всеки е звезда в тази фабрика за производство на еднодневки е опасно. И свръхпроизводството може да отнеме дори живота на по-чувствителните.

ВИЖ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/4aAP-AP999U

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Последен пример Х фактор. Половин година ги наричаха големи надежди и звезди. Предаването свърши и си отидоха вкъщи. Колко от тях ще издържат приземяването?

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *