Кабинетът се Разклати заради Кристалина! Всички Партии искат Оставката на Даниел Митов! Виж Тук:

Бокова и КристалинаНовината за смяната на Ирина Бокова с Кристалина Георгиева разтърси из основи политическата ни система.

БСП обяви, че започва консултации с другите партии за внасяне на вот на недоверие срещу правителството заради провала му във външната политика.

Корнелия Нинова нарече рокадата „тежко предателство към България и българите и обслужване на чужди интереси“. Тя поиска  премиерът Борисов и министърът на външните работи Митов да дадат обяснение в парламента за решението си. И обвини Борисов и Митов, че за кой ли път предават националните интереси за сметка на интересите на други държави. По този начин тотално се минира възможността българин да застане начело на ООН.

От АБВ пък поискаха Даниел Митов да си даде веднага оставката, тъй като не можел да се справя с поста си. „Той не само не помогна на Бокова, а напротим – саботира я. С което направи България за смях“, каза Георги Първанов. Такава излагация досега във външната ни политиката не е имало.

От ДПС се присъединиха и заявиха, че изглеждаме несериозно пред света и вина за това имат управляващите с безгръбначната си слугинска политика.

От ВМРО пък определиха смяната на кандидата ни като една голяма „външнополитическа глупост“. Изказването е на лидера на ВМРО Красимир Каракачанов, който е и кандидат за президент. Според него замяната на Бокова с Кристалина ще бъде катастрофална за българската кандидатура и ще лиши страната ни от шансове за победа. Валери Симеонов пък се ограничи с ироничното : „Супер!“.

Само от ГЕРБ са щастливи и доволни и подчертаха, че Бокова е издигната в последните дни на кабинета „Орешарски“ и следователно е била партийна кандидатура. Въпреки това ГЕРБ я подкрепяли от немай къде, но тя взела, че паднала с едно място и затова решили да я сменят. Зарадваха се и реформаторите, които имат Кристалина за свой човек.

Днес стана ясно, че патриотите на Валери Симеонов също са за оставка на Митов. Но предлагат вотът на недоверие да се проведе след президентските избори. Ако се направил сега, щял да попречи на избора на президент.

За безумната рокада за ООН се изказаха и чужди медии. Руските предупредиха, че тази замяна ще доведе до правителствена криза в България. Американските бяха по-сдържани, но все пак изразиха недоумение от решението на България.

Германските пък просто отбелязаха случилото се, защото знаят, че то стана по настояване на фрау Меркел.

Борисов пък реагира типично в свой стил:

„Те мен питаха ли ме, като издигаха Бокова?

А аз тогава бях председател на най-голямата партия!

Сега да си сърбат попарата.

Желая им успех във вота на недоверие“, каза нагло той. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Защо трябва да питат най- голямата партия ?! Какво общо има партията с ООН ??!! Правителството на България излъчи Ирина Бокова !!! Нали първо заявихте , че Вашият кандидат е Ирина Бокова ?! Какво стана г-н Борисов ??!! Кой Ви притисна ??!! Та нима Кристалина Георгиев не е била комунист ??!! С какво повече е заслужила , че трябваше да се отметнете и да замените кон за кокошка ??!!

  2. Отговорът е ясен. Просто оная с типично американско име – МУСТАФА е привикала в покоите си когото трябва и …

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *