Борисов към Ирина Бокова: Ако беше от ГЕРБ, щях да те Отзова! Ти си Протеже на Орешарски! Виж Тук:

5

Борисов Бокова„Няма да допусна други държави да решават и обсъждат  нашата кандидатура за генерален секретар на ООН“!

Това заяви ядосано  Бойко Борисов  на днешното правителственото заседание, на което се обсъди кандидатурата на Ирина Бокова за шеф  на ООН.

„Напоследък  се разразиха бурни дискусии,  пристрастия,  коментари, различни писания, анализи и даже обвинения как трябва да реагираме.  Поканих г-жа Бокова да дойде лично днес на заседанието на правителството, обаче тя  отговори, че има много важна работа в ЮНЕСКО.

Заявявам, че държанието й не  ми направи добро впечатление. След като си кандидат за Генерален секретар на ООН от България, трябва да си дойдеш в България, за да чуеш какво имат да ти казват в лицето!“ – ядоса се Борисов.

Г-жа Бокова не е наше предложение. Въпреки това предното ни правителство я подкрепи. На всички е ясно, че кандидатурата й бе издигната от Орешарски, който знаеше, че си отива. Но ни натрапи този избор! Орешарски не ме попита дали да я номинира! А бях лидер на най-голямата партия!

И въпреки това ние я подкрепяхме.

Обаче сега чуваме, че не сме я защитавали достатъчно, не сме правели необходимото… Започнаха да се месят други държави и да ни дават акъл какво да правим и това не мога да го понеса!

Ако тя беше член на ГЕРБ, веднага щях да я отзова и да я накарам да се откаже от борбата за ООН!

Както направих с Румяна Желева!

/За Румяна Желева припомняме, че се изложи непростимо на изпита за еврокомисари. На препитването дамата даже не знаеше къде се намира Сомалия, а после бе разкрито, че биографията й е фалшива. В университета например, в който Желева твърдеше, че е преподавател, не бяха чували за нея. И се наложи да се откаже от кандидатурата си за еврокомисар сама, като лепна огромно позорно петно на ГЕРБ./   

Кристалина-Бокова

Сега обаче Борисов прехвърля вината на Бокова, че се класира на отделните турове и гласувания на различни места. И на Орешарски, разбира се.

Само преди седмица герберските медии у нас гръмнаха с новината, че Борисов бил взел важното държавническо решение да замени Ирина Бокова с Кристалина Георгиева.

Тогава дори полският президент го разкритикува и му каза в прав текст, че не може да сменя кандидата си за шеф на ООН в последния момент, защото го превръща в неизбираем, а и по принцип не е по правилата.

Появиха се слухове, че Франция и Русия лобирали за Бокова, а Германия била против – но и двете страни ги отрекоха.

Самият факт обаче, че Борисов първо подкрепи Ирина Бокова, а после, след визита при Меркел, безпричинно поиска да я смени, показва, че България е държава, която няма собствен суверенитет, защото е тотално зависима от западните сили. А Борисов пък не подкрепя собствения си кандидат и е готова да го смени с друг, само и само да угоди на големите. А ако може, възползвайки се от конюнктурата, да тури на негово място свой човек ГЕРБер – още по-добре!

Безумното решение на Борисов да сменя Бокова по средата на състезанието, повлия на гласуването и подкрепата за нея сред делегатите от цял свят започна да пада.

Борисов или не може, или не иска да разбере, че няма значение кой българин от коя партия е, стига да си върши съвестно работата.

Той иска посредствения му политически проект „ГЕРБ“ да е навсякъде и на всички постове. И не се усеща, че често некадърните му политически кадри излагат и сриват България.

Сриват и самия него!

А когато Борисов много се издъни, му е виновен Орешарски.

Когато Буда е вторачен в пъпа си и остане в тази поза, дори извънземните може да са виновни, само не и той!

Безотговорен, нагъл, страхлив и некадърен идиот!!! – Такъв е образа на министър-председателя ни! А оттам нататък и на цялата му партия! За съжаление!

Това е наложеният ни от САЩ модел на политическо поведение, заради който дори Македония ни се подиграва.

И заради който другите страни все по-малко уважават България.

А това е много обидно!

ГЕРБ не е България! ГЕРБ унищожава България! Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

5 КОМЕНТАРИ

  1. Борисов е един тъп галош!Дели всичко на ваши и наши!Е,а искате този пор да има мнение по въпроса като няма идея за какво става въпрос?!
    Отдавна трябваше да го изгоним от правителството и парламента!Мястото му е в затвора заедно с всичките му протежета!

  2. Няма ден без Бацето да се изцепи така, че и кучетата да му се смеят. Само народът си мълчи

  3. Izvinyvam se na vsichki istinski« Balgari» che tel.mi nyma kirelica i se nalaga da.pisha na lat. Moly vsichki balgari da stanem pi_dobri xora i istinsi patrioti. Nezavisimo koy partiy e izdignala gospoja Bokova vsichki trybva da y pokrepyme . Tova se otnasy za vsichi . Da pluesh taka samo zaradi partiini pristrastviy emeko kazano elementarno i unizitelno za plueschiy . Nyma smisal da se izlagat nefovolnite individi pred cyla Evropa . Kogato edin balgarin si sazdade ime netrybava da se ocherny

  4. Има руска поговорка:- „На переправе коний не меняют“. При приминаване на река не се сменят конете. В смосъл че в последния момент не се правят покади. Нашият ВЕЛИК СТРАТЕГ направи точно обратното. 7 години работих в сдистемата на ООН и знам как стоят нещата там. ЮНЕСКО е една от най-авторитетните специализирани организации от системата на ООН и гендиректора на тази организаций има неоспорим авторитт. Самият факт че именно този пост е доверен на българка. Бидейки ГенСек на ЮНЕСКО тя допринесе много за развитие на културата, наука и образование по света, а за това което тя е направи за България би трябвало да й се издигне паметник. На фона на случилото се надоумявам че все още има хора, от калибъра Цачева, Биков, Цветанов, Кирилов, Гещев, Плевналиев, които му се възхищават. Не напразно в народа го наричат Тиква.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *