Испанската прокуратура: Къщата в Барселона е купена с недекларирани пари на бившия премиер Борисов!

Сигналът за „къщата в Барселона“ е верен. Испанската прокуратура смята, че 5-те милиона евро, с които ичението е било закупено от българи, са свързани „с недекларирани средства, собственост на висши служители на българското правителство, (включително с министър-председателя Бойко Борисов)“.

Има доказателства, че в случая „БарселонаГейт“ са изпрани над 5 млн. евро. Това се разбира от заключенията на испанската прокуратура, изпратени на ДАНС в края на януари. „Има доказателства за множество корпоративни транзакции, които са окачествено като международно пране на пари, възлизащо на стойност над 5 млн. евро“, се казва в документа, който изтече в медиите.

Справката на иберийската прокуратура до ДАНС се състои от 21 страници. Тя се позовава на жалбата, въз основа на която е започнало разследването в Испания. Цитирани са и медийни публикации от Испания и България, но в крайна сметка е посочено, че според властите в Испания „подадената в жалбата информация е вярна“. „Според открити източници, информация за които се съдържа в жалбата, се прави заключението, че средствата са недекларирани и собственост на висши служители на българското правителство – най-вероятно на министър-председателя Бойко Борисов“, пише още в материалите, пратени от Испания на ДАНС по линия на Интерпол. Към тях са приложени и снимки на Борисов в Испания в компанията на лица от схемата за пране на пари.

Предварителните заключения в доклада на испанците са, че са направени две важни инвестиции в имоти в Испания на обща стойност над 5 млн. евро. Смята се, че средствата са влезли в страната, прикрити зад различни икономически операции, като за тази цел са използвани фирмите Numin Invest SL и Ema BGS SL. Търговските транзакции, с които собственика се е опитал да изчисти мръсните пари са най-различни – от увеличение на капитала, през придобиване на луксозни имоти и автомобили, до принос към капитала от партньори.

Преди 2 години един от водещите испански вестници – „Ел Периодико“ излезе с три страници разследване, в което се твърдеше, че полицията в Каталуния Mossos d´Esquadra и специализираното звено за борба с корупцията към испанската прокуратура разследват дали премиерът на България по това време Бойко Борисов има отношение към „международна схема за пране на пари“, през която от 2013 г. в Испания са влезли 5 млн. евро през две регистрирани в Барселона фирми „Numin Invest SL“ и „Ema BGS SL“, които са свързани с бившата манекенка Борислава Йовчева. Вестникът се позовава на разследване на испанската полиция, започнало по сигнал на неправителствената организация БОЕЦ и продължило близо година. Полицаи от звеното за икономически престъпления са следили и снимали къщата, в която според сигнала живее Йовчева, както и магазина, който фирмата й наемаше. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

11 коментара

  1. БАЦЕ, СТАНА СТРАШНО, ЗАПОЧНАХА ДА СЪБИРАТ ИНФОРМАЦИЯ С УЛИЧАВАЩА ЗНАЧИМОСТ !

    ПРИЗНАЙ СИ ПАНТУДИ, В ЗАТВОРА НЕ Е ЧАК ТОЛКОВА ЛОШО ЗА ТЕБ ЩЕ БЪДЕШ НА ПАНСИОН И МЪЖКО ДУПЕ !

    У ЛАЛЕТЯ ЩУ Ь ДОЯСЯ ДРУГ, НО ТАКА Е ВЪ ЖИВОТА, АКО НЕ МИ ГО КУПИШ ТИ „ДЪНКИТО“ ША МИ ГО КУПИ ДРИГИ МАНГО !

    ЧОЛИ БОЛИ ГО УЙЬО , КАЗА ПРЕДИ ГОДИНИ ЩЕ ТЕ РИТАМЕ КАТО ПЛОНДЕР НА МЕГДАН,

  2. На ход е българската прокуратура, но при сегашния прокурор всичко ще се потули.

  3. За тази къща в Барселона вече се говори от ДВЕ години и нищо не се прави. Българската прокуратура е много експедитивна, когато има компромат /сигнали/ срещу Радев, а къщата в Барселона и чекмеджетата пълни с… не е сигнал, а УЛИКА!

  4. БОЙКО БЪЛГАРОУБИЕЦА КРАДЕЦ ЛЪЖЕЦ ИЗВРАТЕНЯК ФАШИСТ НАРОДЕН ПРЕДАТЕЛ ИЗМЕННИК НА РОДИНАТА ЕДНОКНИЖНИК ПРОСТАК ПСИХОПАТ УБИ БЪЛГАРИЯ И НАРОДА ТРЯБВА ДА УМИРА ВСЕКИ ДЕН ДО КРАЯ НА ЖИВОТА СИ НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА

  5. И ТОЗИ МРЪСЕН ИЗВРАТЕН ПЕДОФИЛ ОТНОВО СЕ Е ЗАПЪТИЛ КЪМ ПОЛИТИКАТА А МЯСТОТО МУ ОТДАВНА Е В ЗАТВОРА

  6. Как да стана милионер !
    Пия си тази сутрин кафето и си мисля как да стана милионер.И изведнъж ми просветва -ВАЗЕЛИН !. 30 години народа свикна да го оправят,мърмори, ама търпи.Но Баце е умен, грижи се за народа.Та реших-ще направя цех за вазелин.Държавата ще направи обществена поръчка и ще го изкупува, и ще подарява на всеки по една тубичка на месец -и вече няма да мрънка. 6млн тубички, лев за мен-лев за партията- 70млн на година!

  7. Б.Б. с кожено манто излиза от черен Хамър, паркирал напреко до ВМА, така че не може да се стигне до спешното. Другите да го дуат, нали?

  8. Браво , БОЙЧЕ !!!!!!! Завиждат ти – нито парите ти имат , нито им полегват такива млади хубави гаджета !!!!!!!!

    • що бе, ние и на жена ти кандисваме, само да се подмива по-често…

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *