Иран призова Франция да избягва насилието и да се вслушва в протестиращите граждани (С ВИДЕО)

„Френското правителство трябва да говори със своя народ и да се вслушва в гласа му“, заяви в Туитър говорителят на иранското външно министерство Нaсер Канани.

Иран призова управляващите във Франция да избягват насилието и да се вслушат в исканията на протестиращите милиони граждани, ден след нова серия протести срещу пенсионната реформа, при които се стигна до мащабни сблъсъци с полицията, палежи на административни сгради, магазини и автомобили, съобщи Франс прес. Над 850 души бяха арестувани вчера, а 441 полицаи и жандармеристи бяха ранени, а също и стотици протестиращи, съобщи вътрешният министър Жералд Дарманен.

„Френското правителство трябва да говори със своя народ и да се вслушва в гласа му“, заяви в Туитър говорителят на иранското външно министерство Нaсер Канани. „Ние не подкрепяме разрушенията, нито бунтовете, но продължаваме да твърдим, че вместо да създавате и финансирате хаос в други страни, би трябвало да се вслушате в гласа на своя народ и да избягвате употребата на насилие срещу него“, добави говорителят.

Той визира критиките, отправени от западните страни, сред които и Франция, срещу действията на иранското правителство срещу организираната от Запада и Израел цветна революция в Иран миналата година.

Макрон вдигна пенсионната възраст, за да източи пари от френския пенсионен фонд, с които да финансира войната в Украйна. И още: Вижте на какво прилича Париж след вчерашната Гражданска Война + Сводка от фронта: Какво се случва в Авдеевка и Бахмут! Подробности във видеото!

ВИЖ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/Ax-NPgxpQG8

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. Адмирации на Насер Канани,говорителят на Иран, за призива към управляващите на Франция!!!Светът се променя!Народите се пробуждат!!! А ние кога?!!

  2. НА ПОВЕЧЕТО ХОРА ИМ ДОЙДЕ АКЪЛА И ВСИЧКИ ГЛАСУВАТ ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ.

  3. Много вярваме в дедо мраз май?
    Кога на британоварварите им е пукало за държави, народи и туземци?
    Всички бели подлежат на масово избиване

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *