Има ли тоталитаризъм в България? /отговор от една магнолия/

Магнолията в двора на Бойко Борисов цъфна!

Това се оказа новина, която в някои „новинарски“ подлизурковски сайтове, измести дори атентатът в метрото на  Санкт Петербург!

Близаческите сайтове просто се разтопиха.

Първо те публикуваха красивия храст, зад който крадецът на джанки гордо позираше, а днес вече изпаднаха в телешки екстаз, когато той снима храста и през нощта.  „Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се оказа нощна птица“, тръбят с умиление едни.

„Бившият и бъдещ премиер подлуди всички само с една единствена снимка“, вият от възторг други, сякаш не китка, а гола мажоретка се е изкиприла в поза шпагат под храста.

Трети пък подчертават, че фотосът е направен минутки след полунощ в двора на къщата в Банкя и Борисов собственоръчно и /даже без правописна грешка/ е написал в личния си профил във Фейсбук „Магнолията ми“, като при това прибавил и усмивчица!

Да. Безспорно красив храст. Който поражда много въпроси – например има ли сервилни медии в България?

Отговорът е ясен. Щом някой дежурен редактор е слухтял цяла нощ да види какво ще излезе в профила на Бай Х*й, а след това да го прослави като Осмото чудо на света, значи някой яко плаща да си види името и да се направи на човек от народа.

То не беше внучето, то не беше кучето, не бяха футболни екипи, не бяха пози и чупки, а за лентичките няма да говорим, защото искаме да сме обективни, но не смогваме да ги преброим.

На всички българи цветята цъфнаха. Да сте прочели ред поне за тях?

Само един единствен пълни страниците на сайтовете, пък ако му кацне и щъркел на комина, тогава оставаме без фантазия какво всенародно вълнение ще настъпи, или по-точно всесайтово.

Има ли култ към личността в България?

Има и това е видно. Единствено не сме стигнали румънците, които пожелаваха по време на соца „Добро утро, другарю Чаушеску“, но има време, можем и да ги стигнем.

Няма ден без новина какво е направил Борисов.

Не минава седмица, без да се изреди по всички телевизии да говори за магистрали, лентички и саниране.

И всичко така се изтърка, че задмина плочата с „Мирча Кришан“ и краставицата.

Но култът у нас е още по-префинен. Захласнатите скъпоплатени и продажни журналисти са се втренчили в устата и пъпа на Буда, а кметът на Симитли и в други негови части, че   „случайно“ и удобно изпускат другите новини.

А те са жестоката ценова секира, спретната от герберската КЕВР, поредната глоба от ЕС заради мръсния въздух, разтапянето в мъглата на обещаните по-високи заплати и пенсии, грозните задкулисни игри при реденето на правителството, смачкването на опозицията, болните деца, за които няма пари за лечение, безработицата, наглите търговци, които ни продават развалени стоки, мафията в бели престилки, мафията с бензинови помпи в ръка, строителната мафия, банковата мафия, мафията за бързи кредити, мобилните обирджии, продавачите на ток и всички останали крадци и лъжци, които дооглозгаха България.

Но това няма значение за придворните медии.

Важното е, че магнолията на Борисов цъфна!

Очаква се и ние да цъфнем, ама друг път!

Skandalno.net

Автор: Станислава СЛАВОВА, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. При бай Тошо винаги ги избираха почти с мнозинство – беше тоталитаризам. Да се замислим сега кой гласува за Герб? В държавата има 1 200 000 държавни служители. Когато успееш да ги смачкаш, под заплахата да си загубят работата, голяма част от тях и привилегиите…какво правят те? ГЛАСУВАТ ПОД СТРОЙ РАЗБИРА СЕ!Дори да не харесват гласуват за конкретен, защото нямат голям избор. Е това ако не е тоталитаризъм какво е?

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *