Цветанов заплаши президента Радев: Остават ти две седмици!

Румен Радев доказва с последните си задкулисни действия, че иска да потъпче волята на народа и да въведе у нас президентска република.

Това каза  театрално възмутен Цветан Цветанов заради избухналия  скандал с измененията в Изборния кодекс.

Припомняме, че служебното правителство предложи промени, според които на президентски и избори за НС могат да гласуват само хора, които през последните три месеца са живели в България.  Като по този начин веднъж завинаги  се прекрати изборния туризъм.

От ГЕРБ обаче ревнаха с пълен глас, че така се  ограничава правото на българите в чужбина да гласуват. И се хвърлиха с пълни гърди да защитават родните емигранти по всички краища на земното кълбо.

 

Радев иска да направи България президентска република! – каза с гробовен глас Цецо, сякаш вече се вижда като политически труп. Иска да ни извие ръцете. Иска да убие демокрацията! Всеки бъбгарин на всяко място в света трябва да има възможност да гласува.

„Ще му припомня това, което каза, докато полагаше клетвата си в Народното събрание. Без никакво уважение към депутатите, той подхвърли тихичко:  „остават ви две седмици“. Днес обаче ние сме в пълното си право да  кажем на г-н президента, че му остават две седмици! Досега той се изживяваше като едноличен управник на държавата, дърпаше конците на служебния кабинет и прокарваше собствените си интереси. А те са да управлява! Правителството да е негово. Само че премина границата. По конституция той няма право на законодателна инициатива и няма право да предлага промени в Изборния кодекс“- категоричен беше Цветанов.

Той се зарече, че нито ГЕРБ, нито Обединени патриоти ще подкрепят идеята да се ограничи гласуването на българите в чужбина. Според него  ЕС щели да ни санкционират за такива промени и те са „недопустима пропаганда“.

Цецко пак се изхвърли!

Всяка страна има право да избира своята изборна система. И ЕС няма как да ни санкционира.

Още по-странно! Той започна да говори не само от името на ГЕРБ, но и от името на Обединените патриоти!

Точно това е абсолютно недопустимо в една демократична държава!

Нима преговорите за власт и министерства между така наречените патриоти и  е достигнала до такава симбиоза и трите партии са клекнали в краката на ГЕРБ и въртят опашки, че Цветанов вече си позволява да говори от тяхно име, а те изобщо не реагират, нито го оборват? Захапали са обещания кокал и устата им е запушена?

Е, как ще обяснят тогава хората на Каракачанов, Сидеров и Симеонов защо правеха цирковете по турската граница преди изборите, а сега не желаят да ограничат изборния туризъм? Изобщо как смятат да се преборят с автобусите с изселници, или ще скачат по ГКПП-тата само по време на избори?

Как ще изпълнят и горещото си обещание пред народа, че повече няма да допуснат Турция да се меси във вътрешните ни работи?  Това може да стане само със закон.

Колкото до ГЕРБ, там нещата са ясни. Те не се борят за правата на изселниците ни, а за техните гласове. Защото избори от чужбина най-лесно могат да се манипулират и най-лесно да се нагласят резултатите. Няма институция в България, която да провери колко българи са гласували в Англия, САЩ, Нова Зеландия и къде ли не и най-вече за кого.

1 милион гласа се намират извън страната и могат да се управляват тайно!

Това е болката на спецът по правене на избори и нагласяване на резултати – Цветанов.

А да се говори, че Радев иска президентска република, е смешно.

Макар че не би било лошо партиите да излязат в отпуска за известно време и наистина да има президентска република, един човек, който ще не управлява с желязна ръка и ще пресече всички престъпни схеми не само за купуване на гласове, но и за кражби и корупция на всички нива на властта.

Няма да е лошо, но никой няма да позволи!

Защото крадците са много, а президентът е един!

Skandalno.net

Автор: Станислава СЛАВОВА, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

13 коментара

  1. Цървул, затова те обичам, а не само за това че ме шибаш в гъза.

  2. В момента съм в България, но вече 50 години живея извън България. Защо на тези които са извън България, трябва да се ограничи достъпът на гласуване в българските избори? Тези които са извън България, малко или много са се устроили. А, хората като цяло, в това число и българите са носители и на най-отвратителните качества които дори и при животните не съществуват. Това са алчността, завистта, омразата и презрението към тези които стоят под тях. В техни очи те са мързеливци и не заслужават никакво внимание. И тъй като България е пълна с такива „мързеливци“, нещастници, възрастни, болни и безработни (заради „цветущата икономика“), то естествено тези аутсайдери ще гласуват против техните интереси, т.е. против това България да се промени и да застане отново на едно от първите места по образование, а по производство на глава от населението да застане отново пред Гърция и Турция. Заради това, в полза на България ще бъде, на тези които не са в България, които не работят за България, дори и на тези които окрадоха страната и превърнаха народа в гладна мизерстваща тълпа, да бъде отнето правото на гласуване. Тази справедливост може да бъде установена само чрез революция, което в днешно време, а и в близко бъдеще е невъзможна.

    • Kato si ot 50 godini v chujbina zashto pretendirash da glasuvash, a v sushtoto vreme ne plashtat danutsi v BG?
      Ot KOI partiite shte IZTOCHVAT subsidiite koito I’m se polagat za tvoia glass???

  3. Колев прав си. Този като чета как се изразява все ми е на акъла, че много се е устроил в чужбина. Аз подкрепям тази идея защото съдбата на една държава трябва да се решава от хората които живеят в нея, а не на тези които лаят отвън. Това ще ограничи до голяма степен контролирания и изцяло манипулиран и фалшифициран вот от Турция. А на този горе на снимката разбира се това не му изнася както и на шефа му защото на него контролирания вот му е в кръвта.

  4. Tsvetanov sus zubi I nokti shte iska milionite Bulgari po tsial sviat da glasuvat zashtoto po tozi nachin za vseki glasuval ili ne glasuval partiata mu shte se obogati s mnogo milioncheta koito te shte poluchat na vseki sledvashti izbori.
    Bulgarite razprusnati po tsial sviat ne plashtat danutsi v BG noooo rodnite partii si poluchavash subsidiikite I za tiah, i ot KOI gi vzemat tezi pari??? Vsichki pari sa na gurba na tezi koito jiveiat v BG zashtoto samo te plashtat danutsi tam.
    Tova ne vodi Li do oshte po goliamo obedniavane na Natsiata ni?
    AZ MISLIA CHE BI BILO PO DOBRE DA GLASUVAT SAMO HORA KOITO PLASHTAT DANUTSI V TAZI DURJAVA, ILI SA REGISTRIRANI V BYUROTO PO TRUDA AKO SA BEZRABOTNI. Taka PARTIITE V BG NIAMA DA IZTOCHVAT I BEZ TOVA BEDNATA NI RODINA

    • Партиите в България няма да източват „бедната“ ни Родина ако им се намали субсидията! А относно това кой плаща данъци в България – нима данъците на имотите не са данъци, да не говорим за начисляването на вода и електричество въпреки че в апартамента ми през по-голямата част от годината не живее никой…. Според мен не трябва да се лишават от право на глас българските граждани живеещи на територията на ЕС – повечето от тях работят там и изпращат парите си на близките си в България. Не е същото за тези живеещи в САЩ и Канада – те са спечелили зелени карти и са се преместили с целите си семейства там с намерението да уредят живота си там! И изселниците в Турция – много от тях си върнаха българското гражданство и уредиха такова за децата си просто за да имат достъп до безвизово пътуване в ЕС след като България стана членка. Те нямат намерение да се връщат, но искат управлението на страната ни да зависи и от техния глас! Според мен трябва да се направи такава разлика!

    • Zashto ne haresa mnenieto mi?
      V tvoita publikatsia ne vijdam da spomenavash za glavnata prichina B.B, TSV.TSV I t.n.
      A imenno subsidiikite koito se IZTOCHVAT ot obednialata ni Durzjava. Bezsramno I naglo burkat v djoba na horata koito jiveiat v BG

  5. Аз съм от 25години извън България. Идвам си всяка година У ДОМА, но съм съгласна,че само тези които живеят в България трябва да гласуват това е тяхно право да си определят държавниците! Те ще живеят с тях, а аз за един два месеца ще се оправям според тях.

  6. Хората живеещи вчужбина спазват законите на страната в,която са. Ползват облагите и условията на съответната държава. Според мен не са заинтересовани от това какво става тук или ако е така то е само от любопитство.Ето защо смятам,че не е необходимо да гласуват,тъй като не участват активно в живота и проблемите на България.

  7. Всъщност изборите са почти без значение за благосъстоянието на народа при капитализма. Това е така, защото те не променят системата. Избраните политици са безсилни да променят системата, тъй като над тях стоят техните господари, милионерите и милиардерите, които никой не ги избира. А системата е такава, че едни тънат в разкош, а другите умират от глад. Само по-силните страни, които грабят по-слабите, каквато е България, могат да си позволят да хвърлят трохи под масата на своите бачкатори. И изглежда това което е писано в библията или евангелието, ще се сбъдне. Първо ще се появи антихристът с белега на челото.
    Горбачов. Той вече се появи. След това ще настъпят войни, размирици, глад, след което Христос ще прибере своите хора. Как ще стане това последното не знам. И най-накрая, краят на света. Огън и жупел ще пада от небето. Явно става въпрос за Третата Световна Война, която всъщност е на прага.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *