ШОКИРАЩ ОБРАТ! Доналд Тръмп се ИЗЦЕПИ: НЯМА да ПОЗВОЛЯ на РУСИЯ да се МЕСИ в световната политика! Това е работа на САЩ!

„Президентът на САЩ вижда в лицето на Русия огромен проблем. Той смята, че Русия не трябва да се меси в световните дела“. Това заяви вчера Ники Хейли на ежегодния форум „Жените в съвременния свят“, който се провежда в Ню Йорк.

Припомняме, че Ники Хейли бе назначена неотдавна от Доналд Тръмп за постоянен представител на Съединените щати в Съвета за сигурност на ООН.

Аз съм критикувала Русия, продължава Ники Хейли, повече пъти, отколкото мога да изброя. И винаги съм казвала, че ние няма да позволим да се размине на Руската федерация и на нейния президент Путин това, което те направиха в Крим и в Украйна. Нито ще позволим да им се размине нахлуването на руските войски в Сирия.

Непредубеденият наблюдател веднага ще забележи, че тази Ники Хейли невъобразимо изопачава събитията. Руски войски не са „нахлували“ нито в Сирия, нито където и да било другаде. Те бяха поканени от законно избрания президент Башар Асад. А „нахлуването“ е специалитет на САЩ. Но, както винаги,  крадецът най-високо вика „Дръжте крадеца“.

Затова хората се питат на какво се дължи този неочакван и ШОКИРАЩ  обрат в думите  и действията на новия американски президент и неговата администрация?!

Нека припомним, че Доналд Тръмп бе избран на поста президент на САЩ, понеже в своята предизборна кампания ежечасно повтаряше, че иска да нормализира отношенията с Русия и Путин. Повтаряше непрекъснато, че е много по-добре САЩ и РФ да си сътрудничат, отколкото да се карат помежду си. Дори изразяваше своята твърда убеденост, че той като човек, който идва от бизнеса, ще може да се разбере с Владимир Путин, защото ще залага не на политиката, а на прагматичните интереси на двете държави.

Нещо повече. Президентът Доналд Тръмп неведнъж изричаше като заклинание, че САЩ ще се борят, заедно с Русия и Путин, срещу световния тероризъм.

Само че, изглежда и в този случай, се повтаря известната максима, че паметта на политиците е много къса и трае само, докато влязат във властта.

И по всичко личи, че „изведнъж“ и по „чудодеен“ начин,  Тръмп също е бил обхванат от тази политическа „амнезия“. Защото в течение само на няколко месеца новият стопанин на Белия дом забрави всичките си заявления за нормализиране на отношенията с Русия и разбирателство с Путин.

Днес Доналд Тръмп дори не иска САЩ да си сътрудничат с Русия в борбата с общото за целия свят зло – международния тероризъм.  Вместо това Тръмп запя на съвсем друга струна и започна да твърди, че Обама  бил „слабак“, който  позволил на Русия да победи САЩ на световната арена. Но че той, Тръмп,  нямало да позволи никога да се случи подобно нещо.

Струва си да напомним, че само преди няколко дни обитателят на Белия дом подписа указ, който дава карт бланш  на Пентагона и ЦРУ сами да решават кой е опасен за националната сигурност на САЩ. И да избират мишените си, без да уведомяват политическото ръководство. Нито пък дори и самия Тръмп.

И по някакво „съвпадение“ почти веднага след това избухна бомбата в петербургското метро, която отнесе живота на 14 мирни жители, а други над 50 осакати за цял живот. Неслучайно много руски политици начело с Александър Дугин, професор от Московския държавен университет и личен съветник на Владимир Путин, твърдят, че кървавия терористичен акт в Санкт Петербург е осъществен от американските Мега корпорации и изградената от тях световна глобалистка мрежа. Александър Дугин аргументира това свое твърдение с факта, че именно Владимир Путин и Русия са най-големият и мощен противник на глобалистите, които искат да поробят света.

Необходимо е да прибавим, че новият повелител на Щатите разреши на Пентагона това, което дори при Барак Обама не можеше да се случи. Доналд Тръм разреши да се бомбардират жилищни квартали в Сирия и Ирак, ако армията на САЩ се усъмни, че там се крият терористи.

С други думи няма значение колко невинни хора ще загинат. Важното е САЩ да победят. И да продължават да твърдят, че са „добрите“ и защитават хората. А Русия е „лошата“, защото воюва с ислямистките джихадисти, без да пита САЩ.

Ние не знаем какво е накарало Тръмп да направи този завой. Но каквото и да е то, „новият“ Тръмп върви срещу желанието на американския народ. Защото милионите американци гласуваха за Доналд Тръмп с надеждата, че най-после ще бъде постигнато разбирателство с Русия и нескончаемите войни ще спрат.

Засега това не се случва. Дано да стане по-скоро. Иначе американските „кучета на войната“ ще разберат по трудния начин, че хората и в САЩ, и по света искат мир. И свобода. И достоен живот.  

Автор Иво Македонски Skandalno.net

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *