Михаил Константинов шокира: Българите с двойно гражданство да гласуват само в Турция, в САЩ – не!

Тежката математическа артилерия на ГЕРБ Михаил Константинов се метна от тъмни зори да оборва идеята на служебното правителство за правата на българските граждани да гласуват.

На свое заседание хората на Герджиков, подкрепяни от президента Радев, предложиха вчера всички желаещи да гласуват, освен да имат българско гражданство, да са живели поне  три месеца в България преди изборите. Това тяхно предложение касае  промените в Закона за българското гражданство, които до голяма степен ще спрат изборния туризъм и  веднъж завинаги ще решат спорния въпрос кой има право на глас на изборите и кой не. И ще се спре броенето на автобусите, взаимните обвинения между партиите кой е използвал изселниците и бъдещето на България ще се решава единствено от българите, които живеят в в страната.

На пръв поглед това предложение е най-уместното, правено досега и наистина най-полезно за страната ни. Но…винаги се намира по един професор Константинов, тотално забравил професор по какво е, който се появява по телевизията и започва да вади от девет кладенеца вода, само и само да обслужи интересите на господарите си.

Днес професорчето излезе с нечувана досега теория. Гласовете от чужбина били толкова малко, че видите ли, изобщо не влияели на резултатите. Например на тези избори гласували 117 000 души извън граница и вотът им изобщо не се отразил на бъдещите резултати.

Народът не знаел, обаче и досега било така. Мит бил и твърдението, че един милион българи живеят зад граница. Бройката им била много по-малка. Освен това те изобщо не се натискали да гласуват. Особено в САЩ, Канада и други далечни държави. Само тези, които са в ЕС изразявали желание и то малък процент от тях.  У нас сме правели проблем от това, а всъщност проблем нямало.

Досега само ДПС са се „облажавали“ от гласуването извън България, но това било нещо в рамките на нормалното – взимали един или два мандата повече. Които пък нямали голямо значение.

Как така нямат, професоре? Два мандата понякога са решаващи при гласуване на един или друг закон!

Вие сте математик и много добре знаете как може да натежи и един глас, особено когато половината депутати са се „разсеяли“ и не са влезли в залата.

Страна логика и игра с числа!

Но г-н Константинов стигна и по-далеч. Той предложи в новия закон да се приеме да имат право на глас само българите, живеещи в Европа. И това да става в консулствата.

И добави: В Сърбия и Турция също има консулства и посолства, а това също е европейска територия. Затова не бива да лишаваме тези нашенци да гласуват, ако имат желание.

Така с един замах и много сладки приказки професорът се опита да убеди зрителите, че няма нищо опасно турците с двойно гражданство да гласуват. И в същото време, че няма никакъв смисъл да броим гласове от Канада, САЩ, Дубай, Китай, Австралия и прочие далечни дестинации.

Кой сте вие, професор Константинов, за да определяте кой българин е по-„гласоспособен“ от другия? Как така ще ги дискриминирате по географски признак? Къде в математиката пише, че колкото по-далеч от родината си живееш, толкова по-малко права имаш да гласуваш?

Цялата днешна ваша тирада беше в защита на статуквото и най-вече на управляващите ви приятели от ГЕРБ. Защото в Турция гласуват или за ДПС, или за ГЕРБ, което на практика е едно и също. ДПС винаги, ама винаги е било явно или тайно във властта и винаги най-здравата патерица на управляващите.

Писна ни от прогнозите ви, професоре, нямаме нужда от акъла, който ни леете всеки ден от телевизионния екран!

Искаме честни избори и компетентни хора, които да участват в тях.

Не искаме Джон от Филаделфиия, Ханс от Мюнхен, Джими от Лондон и Али от Бурса да определят кой ще ни управлява!

Не искаме и хора със завършен първи клас, или тотално неграмотни да пускат бюлетини и да определят бъдещето ни.

Българският избирател трябва да има поне основно образование, да  може да се ориентира в листите и пред урните и най-важното – да живее в България.

Останалото не е математика, а чисто политическо сметкаджийство!

Skandalno.net

Автор: Станислава СЛАВОВА, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *