Илон Мъск: Американските граждани дори не разбират доколко брутална е цензурата в САЩ

Американските граждани са дотолкова приспани, че дори не осъзнават бруталната правителствена цензура в Съединените щати. Това мнение изрази в петък Илон Мъск, съобщава ТАСС.

„Обществото ни е приспано и все още не осъзнава дори малка част от това каква сила има цензурата на държавната администрация и военно-промишления комплекс. Напълно очаквано моите компании и аз сме подложени на постоянни атаки от момента, в който отмених цензурата в платформата (социалната мрежа „X“ на Мъск, бивша Туитър). Колко ли далеч са готови да стигнат, за да ме спрат?“ – написа той в личния си профил в „X“.

Думите на Мъск бяха в отговор на публикация на американския предприемач Дейвид Сакс, който написа, че се радва да живее в Съединените щати, защото в тази страна „има свобода на словото и няма опасност от политическо преследване“, въпреки че „демократите се опитват всеки ден да отменят тези права на гражданите.“

На 9 февруари платформата „X“ публикува интервюто на американския журналист Тъкър Карлсън с руския президент Владимир Путин и както Карлсън обяви, Мъск му е обещал предварително да не блокира разпространението на това видео. В резултат на съдействието на Мъск само в „Х“ видеото към днешна дата е гледано от 204 млн. зрители, половината от които са американски граждани. В световен мащаб през всички интернет ресурси интервюто с Путин вече е гледано от над 1 млрд. души.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *